Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

28 Φεβ 2012

Τα Wikileaks θα δημοσίευσουν σταδιακά από σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια email


Τα Wikileaks θα δημοσίευσουν σταδιακά από σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια email που ανήκουν στην εταιρία Stratfor, μια εταιρία που προβάλεται ως εταιρεία που εκδίδει ενημερωτικά newsletters αλλά στην πραγματικότητα παρέχει εμπιστευτικές πληροφορίες σε μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικάνικου τμήματος ασφάλειας εσωτερικών και της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου. Η Stratfor λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπηρεσία πληροφοριών χωρίς η ίδια να το παραδέχεται , και η διαρροή πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του δικτύου της κολεκτίβας των χακτιβιστών Anonymous. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύπτουν με λεπτομέρεια το δίκτυο των πληροφοριοδοτών της Stratfor, τον τρόπο εξαγοράς πληροφοριών, διάφορες τεχνικές ξεπλύματος χρήματος καθώς και διάφορες ψυχολογικές μέθοδοι για να πάρουν την πληροφορία. Σύμφωνα με το Wikileaks, τεκμηριώνεται επίσης ότι υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στη Stratfor και στην Dow Chemical Co. και την Lockheed Martin, κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το υπουργείο Εξωτερικών και Εσωτερικών Ασφαλείας, το σώμα των Πεζοναυτών και την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters  ότι η Stratfor, "μια ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών, βασίζεται σε πληροφοριοδότες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ξένες υπηρεσίες πληροφοριών με αμφιλεγόμενη φήμη, και δημοσιογράφους. Αυτό που προκαλεί σοβαρή ανησυχία είναι ότι οι στόχοι της είναι, μεταξύ άλλων, οργανώσεις ακτιβιστών οι οποίες μάχονται για δίκαιους σκοπούς".http://anonops.blogspot.com/2012/02/wikileaks-publishes-global-intelligence.html
http://wikileaks.org/the-gifiles.html
http://www.reuters.com/article/2012/02/27/us-wikileaks-stratfor-idUSTRE81Q01Q20120227


By fotek

25 Φεβ 2012

#rbnews No 21: Mε ελληνο-σομαλο-βελγικό άρωμα

Καλεσμένες του @galaxyarchis στο στούντιο του radiobubble οι "ρεπόρτερ" μας από το Βέλγιο και τη Σομαλία, @krotkie και @irategreek αντίστοιχα, συζητάμε για τις παράλληλες εξελίξεις τριών χωρών. Στο επίκεντρο, η οικονομική κρίση στον Δυτικό κόσμο.


Εβδομαδιαίο Δελτίο #rbnews 19 Φεβ – 25 Φεβ 2012

Αρχίζει η εφαρμογή του μνημονίου 2

Την εβδομάδα που πέρασε κυριάρχησε η διαδικασία εφαρμογής του νέου μνημονίου, μέσω των εφαρμοστικών νόμων, αλλά και του PSI, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του νέου σχεδίου διάσωσης που περιλαμβάνει επίσης το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ. Αντί του συνηθισμένου χρονολογίου, το σημερινό δελτίο επικεντρώνεται σε αυτές τις πρώτες ρυθμίσεις που επιφέρουν τεράστιες αλλαγές στα εργασιακά και τη φορολογία.

ΕΠΑΛ: Τα βιβλία είναι ακόμη καθ' οδόν

Τρεις μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά και ακόμα τα βιβλία δεν έχουν πάει στα σχολεία. Ειδικά στα ΕΠΑΛ, οι μαθητές δεν έχουν παραλάβει βιβλία σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, τα βιβλία της «Γλώσσας - Έκφρασης» και των «Μαθηματικών» της Γ' τάξης του ΕΠΑΛ ακόμα έρχονται. Επίσης, σε πολλά σχολεία λείπουν και τα βιβλία των μαθημάτων που διδάσκονται ανάλογα την ειδικότητα του μαθητή και εξετάζονται και αυτά πανελλαδικά (π.χ. το βιβλίο της ειδικότητας των ψυκτικών, των ηλεκτρονικών κλπ...). Το βιβλίο των «Μαθηματικών» ούτε καν βρίσκεται σε διαδικασία εκτύπωσης.

24 Φεβ 2012

Ο σχεδιαζόμενος νόμος για τα blogs, η συζήτηση με το dlnO Aντώνης και η Μαρία από το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση (dln.gr), συζητώντας με αφορμή τον σχεδιαζόμενο νέο νόμο για τα blogs στο radiobubble. Περισσότερα για την εκδήλωση-συζήτηση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μαρτυρία Μαροκινού που χτυπήθηκε από αγνώστους στην Κόρινθο

Η δραματική φωνή του 24χρονου Μουσταφά που παρολίγον να σκοτώσει με την εγκληματική του ενέργεια ο γνωστός-άγνωστος Κορίνθιος οδηγός του μαύρου Ρενό Μεγκάν το Σάββατο 18/2/2012 το μεσημέρι στο πρώην σταθμό των τρένων της Κορίνθου.
«Δεν πειράζουμε και δεν κάνουμε κακό σε κανένα. Ζούμε σαν σκυλιά. Σε όλη την Ευρώπη μας χτυπάει ο στρατός, μας χτυπάει η αστυνομία μας χτυπούν οι ρατσιστές .τρώμε ότι βρούμε από τους κάδους των σκουπιδιών. Η ζωή μας δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των σκυλιών! Όμως δεν είμαστε σκυλιά, είμαστε άνθρωποι!»
Πηγή: Omniatv

Ευρωπαίοι διανοούμενοι: "Να σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του"

"Να σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του" είναι ο τίλτος του κειμένου που συνυπογράφει ομάδα Ευρωπαίων διανοούμενων και καλλιτεχνών και δημοσιεύει η Liberation (21/2/2012).

"Τη στιγμή που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, που 25.000 άστεγοι γυρίζουν στους δρόμους της Αθήνας, που το 30% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, που χιλιάδες οικογένειες είναι υποχρεωμένες να δώσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα για να μην πεθάνουν από το κρύο και την πείνα, που οι νεόπτωχοι μαλώνουν πάνω από τους κάδους απορριμάτων, οι «σωτήρες» της Ελλάδας με πρόφαση πως «οι Έλληνες δεν προσπαθούν αρκετά», επιβάλλουν ένα νέο σχέδιο βοήθειας που διπλασιάζει τη θανατηφόρα δόση. Ένα σχέδιο που καταργεί το εργασιακό δίκαιο, που καταδικάζει τους φτωχούς σε ακραίες συνθήκες εξαθλίωσης, και που εξαφανίζει την ίδια στιγμή τις μεσαίες τάξεις." αναφέρει το κείμενο.

23 Φεβ 2012

Μπάμπης Μακρίδης: Το «L» είναι μια ταινία που βλέπεται στα μάτια

Ακούστε εδώ και τη συνέντευξη που έδωσε ο Μπάμπης Μακρίδης στο radiobubble

 Ο Μπάμπης Μακρίδης έκανε κάτι σαν εμφάνιση – έκπληξη στα ελληνικά κινηματογραφικά πράγματα. Παρότι είχε κάνει μια μικρού μήκους ταινία, τον «Τελευταίο Φακίρη», που κέρδισε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Δράμας το 2005 και παρότι είναι ένας από τους πιο περιζήτητους σκηνοθέτες στο διαφημιστικό κύκλο, η ύπαρξή του αποτελούσε ένα μικρό μυστήριο.
Οταν ανακοινώθηκε ότι το «L», μια παραγωγή της Beben Films, δηλαδή του Μακρίδη και της Αμάντας Λιβανού, επιλέχθηκε να κάνει την πρεμιέρα της στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς και συνεχόμενα να διαγωνιστεί στο Ρότερνταμ, την απορία ακολούθησαν η προσδοκία και η προσμονή.

Χιλή: Δυναμώνει το κοινωνικό κίνημα στο Aysén


Τον περασμένο χρόνο, η Επαρχία του Aysén [es] βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής της χώρας εξαιτίας του αμφιλεγόμενου σχεδίου του υδροηλεκτρικού σταθμού Hydroaysén [es]∙ σήμερα, που έχουν ξεσπάσει διαμαρτυρίες με το αίτημα για καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερο κόστος ζωής, τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στην περιοχή αυτή της χιλιανής Παταγωνίας. Ο Iván Fuentes, πρόεδρος του Κοινωνικού Κινήματος για την Επαρχία του Aysén [Movimiento Social por la Región de Aysén] εξηγεί [es]:

Κέρδισαν την επαναπρόσληψή τους οι εργαζόμενοι στα Goody`s Λευκού Πύργου


goodys_med.square-200.jpg
Δικαιώθηκε ο αγώνας των εργαζομένων σταGoody`s του Λ. Πύργου καθώς μετά από 5 μήνες κινητοποιήσεων η επιτροπή αλληλεγγύης κατάφερε να αναγκάσει την εργοδοσία να επαναπροσλάβει τους δύο απολυμένους εργαζόμενους. Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης ο Γ. Τσουκαλάς επανπροσλαμβάνεται σε κατάστημα EVEREST της μητρικής εταιρίας με 4μηνη σύμβαση εργασίας και με τους ίδιους εργασιακούς όρους που είχε ο συνάδελφος στα GOODY'S Λ. Πύργου, η Π. Κατσιγιάννη επαναπροσλαμβάνεται στο κατάστημα των Goody`s (Τσιμισκή με Βενιζέλου των ίδιων εργοδοτών), με 6μηνη σύμβαση εργασίας και τους ίδιους εργασιακούς όρους που είχε η συναδέλφισσα στα GOODY'S Λ. Πύργου. 

Συγκέντρωση εργαζομένων στο Alter για να μην κοπεί το ρεύμαΛίγο μετά τις 09:00 το συνεργείο της ΔΕΗ που είχε εντολή να κόψει το ρεύμα στο Alter, έφτασε στα γραφεία του καναλιού χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, ωστόσο, στις 09:30 αποχώρησε άπραγο. Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί από τις 07:00 το πρωί έξω από το κανάλι. Στόχος τους, όπως, τονίζουν, ήταν η περιφρούρηση της επίσχεσης εργασίας, που ξεκίνησε από τις 11 Νοεμβρίου. Επισημαίνουν ότι το κανάλι δεν τελεί υπό κατάληψη και οι εργαζόμενοι φρουρούν το κτίριο, ώστε να μη μπει κανείς και καταστρέψει τον εξοπλισμό.

Σύμφωνα, με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, η διεύθυνση της ΔΕΗ, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη έχει δώσει εντολή σε συνεργείο για να κόψει το ρεύμα, όμως, επισήμανε αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο εργαζόμενοι, οι οποίοι, σημείωσε πως δεν θα το κάνουν για λόγους αλληλεγγύης. Υπογράμμισε πάντως ότι υπάρχουν φόβοι να μεταβεί στο σταθμό συνεργείο της ΔΕΗ παρουσία εισαγγελέα.

Πηγή: tvxs.gr
inflammatory

22 Φεβ 2012

Όσο θα σβήνεται εγώ θα γράφω


Αυτό το σύνθημα γραφόταν πάνω από ένα φρεσκοβαμμένο τοίχο στην γειτονιά μου μετά από το σβήσιμο ενός συνθήματος και  μου το θύμισε η σημερινή επίθεση των Anonymoys στο υπουργείο δικαιοσύνης. Οι Anonymous  εισέβαλαν και πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου ανέβασαν κείμενο με το οποίο ζητούν την απελευθέρωση του 18χρονου και την απαλλαγή των δύο άλλων μαθητών Λυκείου που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ομάδα GHS (Greek Hacking Scene), η οποία σύμφωνα με την αστυνομία είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη ηλεκτρονική επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Φεβρουαρίου. Το ministryofjustice.gr παρέμενε ανενεργό τουλάχιστον μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Στην ιστοσελίδα εμφανίζονταν για περίπου τρεις ώρες τα σύμβολα και το μήνυμα των Anonymous στα ελληνικά σε μαύρο φόντο ενώ στο κέντρο υπήρχε η φωτογραφία ενός σκύλου μαζί με μια ομάδα κουκουλοφόρων,. Στο κείμενο που ανέβηκε στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφερόταν ότι "τα παιδιά της GHS δεν είχαν να κάνουν κάτι με το site αυτό. Ελευθερώστε τους, κάνετε μεγάλο λάθος, αυτό έγινε από τους Anonymous και όχι από τα παιδιά της GHS".Επίσης έγραφαν «μπορείτε να μας κυνηγήσετε όσο θέλετε, μπορείτε ακόμα και να συλλάβετε κάποιους από εμάς, στην προσπάθεια σας να μας φιμώσετε...Αλλά για κάθε έναν που θα συλλαμβάνετε θα ξεπηδάνε άλλοι 3. Δεν είμαστε 5 ούτε 10 ούτε 100. Πλέον ο κάθε Έλληνας είναι Anonymous».

By Fotek

ΕΛ.ΑΣ.:"Απόλυτα νόμιμη" η δημοσίευση φωτογραφιών

via alterthess:

Η ανάρτηση φωτογραφιών διαφόρων ατόμων από τα πρόσφατα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας έγινε έπειτα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ενώ, παράλληλα, τονίζει πως «η εφαρμογή των νόμων αφορά όλους τους πολίτες».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι:
 • Οι φωτογραφίες των αγνώστων προσώπων που αναρτήθηκαν αφορούν δράστες κακουργηματικών πράξεων που τελέσθηκαν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας
 • Η ανάρτηση τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη που εκδόθηκε σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, των δικονομικών και συνταγματικών εγγυήσεων.
 • Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 2121/1993, επιτρέπεται η αναπαραγωγή έργων πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως οι φωτογραφίες, εφόσον υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με την κρίση των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών.
 • Η εφαρμογή των νόμων αφορά όλους τους πολίτες και ουδείς εξαιρείται ή τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης.

Στη Βουλή νομοσχέδιο που εξαιρεί την αυθαιρεσία των ένστολων

φωτό @csyllas // http://news.radiobubble.gr/
 Σύμφωνα με νομικούς αυτή η διάταξη αφορά την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για αδικήματα για τα οποία μηνύονται οι ένστολοι και αφορούν πράξεις που τελέσθηκαν εν ώρα υπηρεσίας τους.

Νομοσχέδιο κατέθεσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή για την "Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ενόπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις". Στις άλλες διατάξεις περιλαμβάνεται το άρθρο 20 το οποίο έρχεται να καταργήσει την διαδικασία του αυτοφώρου για τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες αν μηνυθούν για κάποια πράξη από πολίτες η οποία έχει γίνει εν ώρα υπηρεσίας.

Το τελευταίο διάστημα η καταστολή των διαδηλώσεων, η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού (βλ. ΑΠΘ), η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας (βλ. παρέλαση 28ης Οκτωβρίου), η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων (βλ. Χατζής) έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο ενώ ταυτόχρονα η βία και η αυθαιρεσία των αστυνομικών έχει φτάσει σε τρομακτικά επίπεδα.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη με την εν λόγω διάταξη στην Βουλή η οποία θα δικαιολογεί και αναπαράγει επί της ουσίας την αυθαιρεσία των ένστολων αφού δεν θα ισχύει η νομοθεσία που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.

21 Φεβ 2012

Διάβασε το 1ο απεργιακό Φύλλο της Ελευθεροτυπίας σε PDF


1ο απεργιακο φυλλο Ε

inflammatory

Δεύτερο απεργιακό φύλλο της Ελευθεροτυπίας το Σάββατο 25 Φεβ


ΨΗΦΙΣΜΑ της συνέλευσης των εργαζομένων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική (20-2-2012) 

Να εκδοθεί και δεύτερο απεργιακό φύλλο αποφάσισε η συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική, που έγινε την Δευτέρα  20 Φεβρουαρίου. Υπέρ της έκδοσης  και δεύτερου απεργιακού φύλλου ψήφισαν 174 εργαζόμενοι, κατά της έκδοσης ψήφισαν 4 ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.

Κατάσχεση στην ΙΜΑΚΟ


Δικαστικός επιμελητής συνοδεία αστυνομικών με κατασχετήριο από εταιρεία στον χώρο του προωθητικού διαφημιστικού δώρου εισέβαλαν σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στα γραφεία της εκδοτικής εταιρείας «Imako» του Π. Κωστόπουλου και ενημέρωσαν το προσωπικό ότι πρέπει να απομακρύνουν άμεσα τα προσωπικά τους αντικείμενα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας  ενημερώθηκαν ότι θα γίνει κατάσχεση σε οχήματα, κομπιούτερ, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία δεν τους ανήκουν. 
πηγή: Alterthess
inflammatory

Μόνιμη παρουσία της Τρόικας και ένταξη της συμφωνίας στο Σύνταγμα προβλέπουν οι αποφάσεις του Eurogroup


Μετά από 14 ώρες διαπραγματεύσεων, κατέληξαν σε συμφωνία οι ηγέτες του Eurogroup, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει:

 • Δάνειο 130 δις, προερχόμενα κυρίως από το Μηχανισμό Στήριξης. Υπάρχει πρόβλεψη συμμετοχής του ΔΝΤ, το ύψος της οποίας δεν έχει καθοριστεί ακόμα.
 • 53,5% περικοπή της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες, άρα ονομαστική μείωση του χρέους κατά 107 δις. Στόχος του κουρέματος είναι το δημόσιο χρέος να μειωθεί στο 120,5% μέχρι το 2020.
Όλα αυτά βέβαια, με αντίτιμο "ακόμα περισσότερες προσπάθειες" από την πλευρά της Ελλάδας. Περικοπές αναμένεται να γίνουν κυρίως στις συντάξεις, ενώ το Ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται να εγκρίνει 79 επιπλέον μέτρα. 

Μάλιστα, σε ανάλυση της ΕΕ/ΔΝΤ αναφέρεται πως ζητούνται από την Ελλάδα "διαρθρωτικές αλλαγές και διορθωτικές πολιτικές" που προϋποθέτουν να πειστούν τα συνδικάτα να αποδεχτούν περεταίρω "ευελιξία των μισθών", πράγμα που κρίνεται αρκετά δύσκολο.

Πέραν αυτών, η συμφωνία προβλέπει ακόμα:

20 Φεβ 2012

Τweets από την Ταχρίρ: η αιγυπτιακή εξέγερση


H ιστορία των «Τουιτεράτι» της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της 18ήμερης επανάστασης του Αιγυπτιακού λαού, η αποκάλυψη της γενναιότητας εκείνων των ανθρώπων που εκθρόνισαν ένα δικτάτορα.   

Νέοι, ευγενικοί και με υψηλό κίνητρο, οι χρήστες αυτοί αποτύπωσαν το μέγεθος και την κλίμακα της εξέγερσης στην Αίγυπτο - περιέγραψαν όσα τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν και έδωσαν τον παλμό του δρόμου, λεπτό προς λεπτό, δημοσιοποιώντας την επιμονή και το θάρρος των Αιγυπτίων. Ανοίγει σύντομα η ατζέντα των απολύσεων για το 2012

- Προς απόλυση 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι 

- Εξαιρούνται οι ένστολοι και 100.000 υπάλληλοι ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ

- Εργαζόμενοι σε ΟΕΚ, ΟΕΕ και ΚΤΕΟ «πληρώνουν πρώτοι την νύφη»

 Διορία δύο μηνών έχει κάθε υπουργός για να επιλέξει ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα που υπάγονται στο υπουργείο του θα κλείσουν.

Εάν εξαιρέσει κανείς τους περίπου 150 χιλιάδες ένστολους και τους 100 χιλιάδες υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου τότε ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν ως το τέλος του 2012 ουσιαστικά αποτελεί το 3% του προσωπικού κάθε υπουργείου.

Πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν 1.000 από τους 1.400 υπαλλήλους σε ΟΕΚ και ΟΕΕ καθώς μόνο 400 θέσεις θα διατηρηθούν, αλλά και οι 1.180 υπάλληλοι στα Δημόσια ΚΤΕΟ. 

Ετσι από το σύνολο των 650.000 δημοσίων υπαλλήλων, εάν αφαιρεθούν οι 150.000 ένστολοι, υπολείπονται περίπου 500.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο (πλέον των περίπου 100.000 υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ), από τους οποίους θα επιλεγούν οι 15.000 (το 3% κατά μέσον όρο επί του συνόλου των υπαλλήλων) που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του 2012.

«Καλύτερα να φας απ' τα σκουπίδια παρά απο συλλογική κουζίνα»

Φωτό από Alterhess
Της Νατάσσας Κεφαλληνού http://natasakefallinoy.blogspot.com

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουνε τα αυτιά μας στην Ελλάδα του Μνημονίου.

Τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες, τη στιγμή που η φτώχεια και η εξαθλίωση οδηγούν εκατοντάδες στην αναζήτηση τροφής απ’ τους κάδους των σκουπιδιών, τη στιγμή που παιδιά λιποθυμούν από ασιτία στα δημόσια σχολεία – ακριβώς την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας εκδίδει εγκύκλιο απαγόρευσης συσσιτίων από μη… αρμόδιους φορείς, εγείροντας λόγους υγιεινής.

Μπορεί η παρέμβαση αυτή να μοιάζει παράλογη, ωστόσο ξέρει τι κάνει ο υπουργός. Επιδιώκει το μονοπώλιο στο… τσουκάλι να το έχουν αποκλειστικά οι «θεσμικοί» και πιο συγκεκριμένα Εκκλησίες, Δήμοι, ΜΚΟ και λοιποί Φαρισαίοι διαπλεκόμενοι και χρηματοδοτούμενοι από τον κρατικό μηχανισμό και το υπουργείο Υγείας.

19 Φεβ 2012

Further anti-austerity protests on board today (LIVE BLOG)

Approximately 3000 people gathered in front of the parliament this morning to protest against austerity, chanting slogans and singing the national anthem. The demo was called by the two major trade union bodies of Greece, GSEE and ADEDY, that reportedly have plans for a third general strike in a row, on top of a series of events coordinated with unions and artists, that will culminate on February 29th, the European day of action
A new demo is scheduled this afternoon in Syntagma sq. from left wing groups, SYRIZA trade unionists' network, primary unions, motorcyclists and Mikis Theodorakis movement. Follow #19fgr and #rbnews hashtags for twitter updates. This post will be updated with pics and info.


21:06 A RECAP OF THE EVENING DEMO' S MAIN HIGHLIGHTS
Demonstrators outside the parliament 19/2/2012 by Alexia B. on facebook

 • 60 preventive detentions made by police in central Athens (Ermou St. Exarcheia & Monastiraki) prior to the demo.
 • People descended on Syntagma sq. across the street from Parliament, remaining peacefully until 19:40, when riot police tactics aimed -in an obvious manner- at dispersing the crowd.
 • To this end, pepper spray and stun grenade use was made, 3 people were detained and one man suffered injuries when hit by riot policeman on the head.
 • Journalists were reportedly repelled by police for doing their job when covering the demonstration. One of them working for Ant1 TV was detained.

#rbnews No 20: «Ύποπτο το πολίτευμα σου, ύποπτο»

Στο booth με το @ypopto_mousi, προσπαθούμε (άνευ του κρεβατωμένου μεν, εργατικού και υπεύθυνου δε @galaxyarchis) να χαρτογραφήσουμε τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου. Περιγράφουμε, σχολιάζουμε και επιχειρούμε αναγνώσεις της πολιτικής κατάστασης. Καλή ακρόαση, καλή δύναμη. 


// @csyllas //

18 Φεβ 2012

Οργισμένη αντίδραση Γαλλικού Πρακτορείου για τις φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ

Προ δύο ημερών η αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις της προηγούμενης Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, όπου και φαίνονταν πρόσωπα διαδηλωτών, προσκαλώντας τους πολίτες να δώσουν περισσότερα στοιχεία. Η δημοσίευση αυτή θορύβησε τους φωτορεπόρτερ και προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, μέσω της οποίας αρνήθηκαν ότι το φωτογραφικό υλικό έχει δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ από Έλληνες φωτογράφους.

Κάποιες από τις φωτογραφίες αναγνωρίστηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρός του Εμάνουελ Χουγκ, να στείλει επιστολή στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία διαμαρτύρεται για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά πως η δημοσιοποίησή τους έγινε χωρίς να δοθεί έγκριση από το πρακτορείο.

LIVE BLOG on #We_Are_All_Greeks_Now demos

A wave of demonstrations under the slogan "We are all Greeks now" is taking place this afternoon in various cities across Europe and on the other side of the pond, where the Occupy Wall Street movement began. The list with the cities where people plan to march in solidarity with Greek people's struggle against the austerity is long: Milan, Helsinki,Cologne, London, Dublin, Berlin, Copenhagen, Paris, Amsterdam, Brussels, Stockholm, Edinburgh, Reykjavík, Barcelona, Lisboa, New York, Coimbra and Porto...to name a few. If you wish to check each city's meeting point, please click here


For twitter updates follow #weareallgreeks  #18fgr and #rbnews hashtags. 
This post will be updated with pics and videos


pic.twitter.com/ca1BWJuR
London via @Koufalitakis_M

Eβδομαδιαίο Δελτίο #rbnews 12 Φεβ - 18 Φεβ 2012

Η ψήφιση του νέου Μνημονίου οδήγησε σε ένα νέο κύκλο συγκρούσεων τη χώρα, ακόμη βαθύτερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου Μνημονίου, την άνοιξη του 2010. 

Η αριθμητικά αυξημένη υποστήριξη της νέας δανειακής σύμβασης αποτελεί τη μισή αλήθεια που θολώνει την άλλη μισή. Εκείνη δηλαδή μίας πλήρως αποσυνδεδεμένης πολιτικής τάξης από τη λαϊκή βάση και ταυτόχρονα ενός διαλυμένου κοινοβουλευτικού χάρτη, ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της περασμένης Κυριακής.

Greenpeace: Μεταλλαγμένα σε 4 ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες

Έρευνα της Greenpeace αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από 4 ελληνικές εταιρίες γαλακτοκομικών.

Δείγματα ζωοτροφής των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ βρέθηκαν θετικά στα μεταλλαγμένα όπως έδειξαν οι τυχαίοι, δειγματοληπτικοί έλεγχοι της Greenpeace.

17 Φεβ 2012

Συγκρούσεις και μία προσαγωγή το μεσημέρι σε μαθητικές διαδηλώσεις

[UPDATE: Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων, στην Αθήνα, ηλικίας 18, 21 και 24 ετών]

Ένταση και μία προσαγωγή σημειώθηκαν και στις δύο μαθητικές διαδηλώσεις το μεσημέρι, σε Σύνταγμα και Ηράκλειο.

Στην Αθήνα, λίγο μετά τις 12, συγκεντρώθηκαν περίπου 400 μαθητές έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Το κάλεσμα της πορείας των μαθητών έγινε μέσω internet. Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.

Detentions follow school students' demo outside the parliament

Around 400 school students staged a protest at 12:00 outside the parliament against educational reforms and the broader socio-political condition in Greece. Pics by @moggoloss

pic.twitter.com/82OeDVYcpic.twitter.com/TmHI9lIW

Απόσπασμα της συνέντευξης Αδαμάντιου Πεπελάση στο περιοδικό ΜΟΝΟ

Αναδημοσιεύω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Αδαμάντιου Πεπελάση στον Κώστα Καραβίδα, που περιλαμβάνεται στο περιοδικό ΜΟΝΟ που κυκλοφόρησε την Τρίτη στα περίπτερα.
Προφανώς όταν ένας διακεκριμένος οικονομολόγος (καθηγητής αμερικανικών πανεπιστημίων και διοικητής τραπεζών), συνεργάτης και φίλος όλων σχεδόν των μετά τη μεταπολίτευση Ελλήνων πρωθυπουργών, κάνει μια πολιτική παρατήρηση σαν αυτή που διαβάζετε για τον Γιώργο Παπανδρέου και μιλάει για "δωροθήκες" και "υποψίες ανταλλαγών"...
Αν και μόνο η απάντησή του στην ερώτηση εάν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο είναι "Ναι, ναι, ναι...", θα αρκούσε

16 Φεβ 2012

Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε προσώπων που, όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου της, "συμμετείχαν στα επεισόδια της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 12.2." Ουσιαστικά πρόκειται για ενέργεια που στηρίζεται σε αντισυνταγματική νομοθεσία, η οποία παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.  Να σημειωθεί ότι, πέραν των πέντε ταυτοποιημένων προσώπων, παράνομα και κατά παράβαση των δικαιωμάτων προσωπικότητας, στο ίδιο δελτίο τύπου δημοσιεύονται 23 φωτογραφίες από συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία δίχως να έχει σχηματιστεί σχετικός φάκελος δικογραφίας ή να εχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τους εικονιζόμενους, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα πληροφορίες.. .... Στην ουσία καλεί τους πολίτες να γίνουν "καταδότες"  με βάση φωτογραφίες που δεν αποδεικνύουν τίποτα.

Κρίσιμη η Δευτέρα για το αγγελιόσημοΤην ερχόμενη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκδοτών, μελών της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.) στα γραφεία της, στη Μουρούζη, με αποκλειστικό θέμα το αγγελιόσημο και την ενδεχόμενη κατάργησή του. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε κρίσιμη έκτακτη σύσκεψη για το ίδιο θέμα στο γραφείο του προέδρου του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη με τη συμμετοχή των εκδοτών εφημερίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των εκδοτών προτείνει επέκταση του καθεστώτος του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο και μείωση του φόρου στο 10%. 

Αστυνόμευση πορειών με το... αζημίωτο


- Πορείες με γραπτή άδεια και αποζημίωση στην αστυνομία
- Ολοκληρωτική ευθύνη των διοργανωτών σε περίπτωση επεισοδίων
- Οι μικρές πορείες σε μια λωρίδα του δρόμου
- Εξαιρούνται οι πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Η «αναμόρφωση» του πλαισίου στο οποίο θα γίνονται οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα μελετήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο , με αφορμή τα γεγονότα στην συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής.

Ειδικότερα ζητήθηκε από το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο να επαναφέρει την πρότασή του που είχε καταθέσει προς διετίας σχετικά με τον τρόπο που θα πραγματοποιούνται οι μικρές σε μέγεθος συγκεντρώσεις και πορείες. Η πρόταση του ΕΒΕΑ συνοψίζεται στα εξής:

15 Φεβ 2012

Δημοσκόπηση VPRC: Τα κόμματα μετά το Μνημόνιο 2

via alterthess

Εικόνα κατακερματισμού εμφανίζει το πολιτικό σκηνικό μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή, και όσων την ακολούθησαν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει την Πέμπτη το περιοδικό Επίκαιρα.

Σύμφωνα με αυτήν στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία αλλά με ψαλιδισμένο το ποσοστό της κατά τρείς ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Επιπλέον, ενισχύονται ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ παραμένει το δεύτερο κόμμα ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει 5ο κόμμα, στο 11%.

Η δημοσκόπηση έγινε μετά την ψήφιση του μνημονίου. Αναλυτικά η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27,5% (-3)

ΔΗΜΑΡ: 16% (+3)

ΚΚΕ 14% (1,5)

ΣΥΡΙΖΑ 13,5% (+1)

ΠΑΣΟΚ : 11% (-1)

ΛΑΟΣ: 4,5% (-1,5)

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3,5% (+0,5)

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:2,5% (-)

ΔΗΣΥ: 2% (-0,5)

ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 2% (-0,5)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1% (-)

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 2,5% (-0,5)

Δεν διώχνουν τους βρετανούς τουρίστες οι ταραχές στην Ελλάδα

Διαψεύδεται ο μύθος ότι οι διαδηλώσεις και τα κινήματα διαμαρτυρίας των Ελλήνων πλήττουν τον ελληνικό τουρισμό, τουλάχιστον με βάση σχετική έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα του Guardian, η χώρα μας εξακολουθεί να είναι δημοφιλής προορισμός διακοπών των Βρετανών και για το 2012. Σημειώνεται, μάλιστα, μια μικρή αύξηση: στην Ελλάδα σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές 9% των ερωτηθέντων (τον Φεβρουάριο του 2012) ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρσι (Φεβρουάριος 2011) ήταν 8%.
Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από έρευνα αγοράς αλλά επιβεβαιώνονται στο ρεπορτάζ και από διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ενδεικτικά, το διαδικτυακό πρακτορείο HomeAway αναφέρει αύξηση ενδιαφέροντος 32% για φέτος, ενώ εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού κολοσσού Tui επισημαίνει πως δεν δημιουργούν ανησυχία οι ταραχές καθώς δεν επηρεάζουν τους νησιωτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλοκάρισμα των εκλογών από φοιτητές στο ΑΠΘ

via alterthess.gr

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την κατάληψη της Νομικής Σχολής και την παρέμβαση φοιτητών στη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής.

Η προανακριτική εξέταση προέκυψε έπειτα από αναφορά που διαβίβασε στις δικαστικές αρχές ένας από τους υποψηφίους στις εκλογές για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ. Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης είχε ενημερωθεί όπως μαθαίνουμε από τον πρώην πρύτανη Αναστάσιο Μάνθο, ότι οι διαδικασίες εκλογής εμποδίζονται από φοιτητές.

Ο πρύτανης του ιδρύματος κ.Μυλόπουλος ενημέρωσε άμεσα όπως μαθαίνουμε τις αρμόδιες αρχές ότι η κατάληψη έχει λήξη. Οι πιέσεις όμως ενόψει και των εκλογών της Παρασκευής είναι έντονες και πλέον όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργούν, τόσο η δικαστικές αρχές της πόλης, όσο και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του ΑΠΘ δεν αποκλείουν τίποτα.

Κατά την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης από τους φοιτητές που μπήκαν στην αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και διέκοψαν τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής.

14 Φεβ 2012

ACTA: Η Ελλάδα γιατί υπέγραψε;


Τι όφελος είχε μια χώρα σαν την Ελλάδα να υπογράψει την ACTA, μια διακρατική εμπορική συμφωνία που αναμένεται να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, μεταξύ άλλων, στην επιβίωση εκατομμυρίων ασθενών; 


Από τον Θοδωρή Ανδρόνικο, εθελοντή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Στις 26 Ιανουαρίου, η Ελλάδα υπέγραψε μαζί με άλλες 22 ευρωπαϊκές χώρες τη διακρατική εμπορική συμφωνία ενάντια στην πλαστογράφηση, γνωστή και ως ACTA, η οποία υποτίθεται ότι στοχεύει στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η συμφωνία επεκτείνει την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας, από τις κατοχυρωμένες ονομασίες (πατέντες) προϊόντων έως κάθε είδους ιδέες, πληροφορίες ή γνώσεις τεχνικού και επιστημονικού χαρακτήρα, και ποινικοποιεί τη μετάδοση και το διαμοιρασμό τους μέσω του ίντερνετ. Ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο της συμφωνίας, αφορά στο φάσμα της παραγωγής και πώλησης φαρμάκων χωρίς προστατευόμενη ονομασία. Η συμφωνία επεκτείνει και να ενδυναμώνει την προστασία που παρέχεται στους δικαιούχους κατοχυρωμένων ονομασιών, εστιάζοντας και σε φαρμακευτικού τύπου προϊόντα.

Απεργιακό φύλλο Ελευθεροτυπίας την Τετάρτη στα περίπτερα13 Φεβ 2012

Θεσσαλονίκη: Πρόκληση από ΜΑΤ (βίντεο)

via @ecpoirτο #rbnews στα πλέον δημοφιλή hashtags


Ευχαριστούμε όλους όσοι εχτές, για άλλη μια φορά, ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του news.radiobubble.gr. και βοηθήσατε την έννοια "δημοσιογραφία των πολιτών" στη χώρα μας, να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη σοβαρότητα και τη "νέα εποχή".

To hashtag #rbnews βρέθηκε ξανά ανάμεσα στα πλέον δημοφιλή, ενώ χιλιάδες πολίτες ενημερώθηκαν μέσω της αρχικής σελιδας του blog όπου δημοσιεύονται οι διασταυρωμένες ειδήσεις .

 Κι αφού προφανώς τα νούμερα δεν αποτελούν δείκτη ποιότητας, με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους πολίτες που μέσω του #rbnews, φρόντιζαν να μεταφέρουν ειδήσεις με σοβαρότητα και εγκυρότητα, αποφεύγοντας κραυγές και άνευ λόγου σχόλια.

  Σας θυμίζουμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα μας βήματα, σε σχέση με τα όσα σκεφτόμαστε και προγραμματίζουμε για το μέλλον, μιας και διαρκές μας όραμα αποτελεί το να μην αφήσουμε τα νέα μέσα... να γίνουνε παλιά.

  Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε μεγάλο βαθμό η πραγματοποίηση όσων προγραμματίζουμε για το μέλλον θα εξαρτηθεί από την οικονομική σας συμβολή και σας καλούμε άμεσα να στηρίξετε το εγχείρημα και οικονομικά.Επιθέσεις των Anonymous εχθές σε Ελληνικά site


Οι Anonymous χθες το βράδυ προχώρησαν σε μπαράζ επιθέσεων κατά αρκετών κυβερνητικών και μη sites.Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν επιτεθεί και έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τα εξής sites:

Site Έλληνα Πρωθυπουργού – primeminister.gov.gr
Site Ελληνικής Αστυνομίας – astynomia.gr
Site Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – ydt.gr
Site Υπουργείου Οικονομικών – minfin.gr
Site Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - yyka.gov.gr
Site Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – mod.gr
Site Βουλής των Ελλήνων - hellenicparliament.gr
Site Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου – evenizelos.gr
Site του ΠΑΣΟΚ – pasok.gr
Site της Νέας Δημοκρατίας – nd.gr

Πάντως, αστυνομικές πηγές σύμφωνα με το site του ANT1 διαψεύδουν ότι οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες έπεσαν θύματα των Anonymous και υποστηρίζουν πως έχουν τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους.Βέβαια οι Anonymous μέσα από τον λογαριασμό τους στο twitter αναλάμβαναν την ευθύνη για τις επιθέσεις και στο site της αστυνομίας.
Για του λόγου το αληθές το tweet των Anonymous:
Η Ομάδα Υγείας της Πλατείας Συντάγματος καταγγέλλει τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

φωτό από @Makissinodinos
Για προσπάθεια διαστρέβλωσης γεγονότων και επικοινωνιακών τερτιπιών με σκοπό την αποκόμιση ίδιου οφέλους.

Η Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος, ευχαριστεί όλους τους εθελοντές διασώστες, γιατρούς και συναδέλφους από τον ευρύτερο χώρο της υγείας που προσήλθαν  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας την Κυριακή  12 Φεβρουαρίου. Ο σταθμός Α! Βοηθειών στήθηκε εξολοκλήρου από την Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, o οποίος και λειτούργησε καλύπτοντας όλες τις κινητοποιήσεις από 9-12 Φεβρουαρίου. 

Ευχαριστούμε όλους τους απλούς πολίτες, που μας έφεραν υγειονομικό υλικό απαντώντας στις εκκλήσεις μας  και δημιούργησαν για μια ακόμα φορά με τα σώματα τους, ανθρώπινη ασπίδα απέναντι στην βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής, για μπορέσουμε να προσφέρουμε Άμεση Βοήθεια σε όποιον τη χρειάστηκε.

Καταγγέλλουμε την ηθελημένη προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του προέδρου του κ. Πατούλη, η οποία για επικοινωνιακούς σκοπούς μέσω δελτίων τύπου διαστρεβλώνει τα γεγονότα με στόχο το ίδιο όφελος. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και των γεγονότων, ουδέποτε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατέβηκε οργανωμένα στις 12/2. Ο κύριος Πατούλης και 2-3 παρατρεχάμενοι του, εμφανίσθηκαν αρκετά μετά την έναρξη των επεισοδίων και αρκέστηκαν στο να τραβάνε φωτογραφίες τον κύριο Πατούλη ο οποίος μιλούσε ακατάπαυστα στο κινητό του, δίνοντας συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.

Οι πρώτες καταγραφές όσων συνέβησαν πριν λιγες ώρες στο ΣύνταγμαΑνταπόκριση της #rbnews

Το τμήμα της διαδήλωσης όπου κινήθηκα από τις 5.30 και μέχρινα μας διώξουν στις 22.00 με επίθεση δακρυγόνων ήταν απόλυτα ειρηνικό και μαζικότατο. Συμμετείχαν πολλά και διαφορετικά μπλοκ αλλά κυρίως ανένταχτοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας ήταν από τις ελάχιστες διαδηλώσεις που δεν μας απασχολούσαν κουκουλοφόροι που έσπαγαν (τουλάχιστον όχι εκεί στην αμαλίας που ήμασταν).

Εχει σημασία ότι ο κόσμος δεν συνθηματολογούσε. η ατμόσφαιρα μού θύμιζε πολύ εκείνη που έζησα στις 25 μαϊου 2011 στην πλ.συντάγματος. Μου έκανε εντύπωση ότι ακόμη και στα σημεία που σημειώνονταν οι απρόκλητες ρίψεις δακρυγόνων μέσα στο πλήθος, ο κόσμος έμενε κι όσες φορές αναγκάζονταν να υποχωρήσουν για να επιζήσουν, ξαναγυρνούσαν ειρηνικά. η πιο επιθετική αντίδραση ήταν να χειροκροτούν ειρωνικά και να φωνάζουν "μπατσοι γουρούνια δολοφόνοι", κάτι που όπως είπα εκείνη την ώρα, φώναξα κι εγώ για πρώτη φορά απόψε στη ζωή μου.

Ακόμη και μετά την στυγνή επίθεση των ματ με δακρυγόνα επί μισή ώρα μέσα σε ένα πλήθος που δεν προκαλούσε στην αμαλίας, κάποιοι άντεχαν κρατώντας πανώ. Θυμάμαι π.χ. κάποια συνέλευση από της αγ. τριάδας περιστερίου, όπως έλεγε το πανό ήταν παραπάνω από σαφές ότι η αστυνομία είχε σχέδιο να μην αφήσει διαδηλωτές στο σύνταγμα. ρίψεις δακρυγόνων έγιναν σε κάθε ήρεμο σημείο. γύρω στις 9.00 κατέβηκα στο κέντρο της πλ.συντάγματος όπου το ιατρείο βοηθούσε όσους δεν άντεχαν τα δακρυγόνα (κυρίως με ορούς και μαλόξ).

Κάποιοι έκαιγαν τα ξύλα από τα παγκάγκια, αλλά δεν υπήρχαν επιθέσεις ή ιδιαίτερη ένταση. τότε έριξαν από πάνω δακρυγόνα στα σκαλιά. εξωθώντας τον κόσμο μέσα στην πλατεία χωρίς λόγο. την ίδια ώρα έπαιζαν πόλεμο στην όθωνος με μπάχαλους κ όσοι ήταν πλατεία εγλωβίστηκαν.

12 Φεβ 2012

LIVE BLOG on anti-austerity protests: Feb 10-11 & 12

FEB 12 TIMELINE

01:00 Recap of the day's main events 


"Greece en rage", might be an accurate description of what happened today.

 • Several preventive detentions in Athens took place before even the demo starts. 
 • Massive turnout as expected.The crowd was dispersed very early though, around 17:30-18:00 when tensions aroused on the front side of the demo and riot police officers started hurling teargas to repel demonstrators on the lower side of the square.
 • The demo was split, but protesters remained en masse in the nearby roads, to avoid clouds of tear gas filling the air...which was literally unbearable. With sheer determination they attempted to get back on the spot but riot squad tactics were aimed at halting the demo. This cat-and-mouse chase kept for 3,5 hours.
 • There were reports by journalists of policemen attacking on random people, protesting peacefully.
 • Paul Mason, the BBC correspondent was attacked by a bunch of far right protesters as they thought he was German. The worst was prevented thanks to other people's intervention.
 • Clashes spread across the city, with banks and retail outlets set on fire. Estimated number of arsoned buildings at 10  45.
 • 100 people suffered injuries, while 74 have been arrested and 92 detained.
 • In Thessaloniki 28.000 people demonstrated (including PAME members) and clashes broke out between protesters and riot police as well.
 • pic.twitter.com/ooyVsM7e
  Feb 12, 2012 Demonstrators flooding the streets outside the parliament before clashes pic @Jaquou Utopie

Μηνύματα Αλληλεγγύης απο το Εξωτερικό προς την Ελλάδα


Μήνυμα από τον ΧΟΡΧΕ ΣΕΜΠΑΓΙΟΣ, βουλευτής του κινήματος « Ελεύθεροι του Νότου» από το κοινοβουλίου της Αργεντινής
Αδέλφια Έλληνες,
Σύντροφοι και Φίλοι,
Ο λαός μας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα σας. Ο λαός της Αργεντινής ξαναζεί το δράμα, την τραγωδία της λεηλασίας και της ακραίας φτώχειας, βλέποντας και διαβάζονται για αυτά που συμβαίνουν στη Ελλάδα.

#rbnews 19: Το Μνημόνιο, η Δανειακή Σύμβαση και οι... δράκοι

11 Φεβ 2012

Καταλήψεις δημαρχείων και περιφερειών

Κατάληψεις απο χτές στην περιφέρεια της Πάτρας, Ν.Αιγαίου, το δημαρχείο Χολαργού, της Περιφερειακής Ένωσης Ημαθίας, των Ιονίων Νήσων, της Αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δημαρχείου Ρεθύμνου, πραγματοποιούνται ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και το Μνημόνιο. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι καταλήψεις στο υπ. Υγείας απο εργαζόμενους και απολυμένους της Ψυχικής Υγείας & Αγωγής καθώς και του καινουργιου κτηριου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες και ανακοινώσεις απο την κάθε κατάληψη αντίστοιχα.

Στη δημοσιότητα Μνημόνιο και Δανειακή Σύμβαση

Έχοντας λάβει την ομόφωνη έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, το «Μνημόνιο 2» και η νέα Δανειακή Σύμβαση οδεύουν πλέον προς την ολομέλεια της βουλής. Όλα τα κείμενα είναι πλέον διαθέσιμα και στα ελληνικά για όλους τους Έλληνες πολίτες και βουλευτές. Για μία ακόμη φορά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με μόλις δύο 24ωρα για την ανάγνωσή τους.

6.000 αστυνομικοί για το Σαββατοκύριακο

Με μέτρα Οκτωβρίου και όχι Ιουνίου θα προσπαθήσει η ΕΛ.ΑΣ. να «αντιμετωπίσει» τις, όπως προβλέπουν, μαζικές συγκεντρώσεις του Σαββατοκύριακου στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα και για σήμερα Σάββατο, κυρίως όμως για αύριο Κυριακή, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε:

Συνολικά θα διατεθούν για την αστυνόμευση των συγκεντρώσεων και πολύ περισσότερο της Βουλής 6.000 περίπου αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι θα αναπτυχθούν βάσει σχεδίου σε διάφορα σημεία «στόχους» του κέντρου. Δηλαδή σε υπουργεία, κρατικά κτήρια, τράπεζες και πανεπιστημιακές σχολές.

10 Φεβ 2012

Βροχή παραιτήσεων και “όχι” στο Μνημόνιο

Οι συνεχείς εξελίξεις και ανατροπές του πολιτικού σκηνικού κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, οδήγησε πριν λίγο την Κυβέρνηση στην μετάθεση της ημερομηνίας ψήφισης της νέας συμφωνίας για τη Δευτέρα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αποχώρηση του ΛαΟΣ από το “μνημονιακό μέτωπο” και οι παραιτήσεις τεσσάρων στελεχών του, οδηγούν στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ίδια ημέρα. Ο χορός των παραιτήσεων και των αρνήσεων στην ψήφιση του μνημονίου, ξεκίνησε από χθες με τον υφυπουργό εργασίας Γ. Κουτσούκο από το ΠΑΣΟΚ και τον βουλευτή της ΝΔ, Δ.Σταμάτη, οι οποίοι αρνήθηκαν να συνυπογράψουν τις εργασιακές ρυθμίσεις και παραιτήθηκαν.

Να κάνει η δημοσιογραφία των πολιτών ένα ακόμη σωστό βήμα
Η ανοικτή ραδιοφωνική κοινότητα του radiobubble και οι πολίτες που δραστηριοποιούμαστε στο blog news.radiobubble.gr, σας καλούμε, για μια ακόμη φορά, να καλύψουμε μαζί τα γεγονότα των δύσκολων αυτών ημερών.

Την ώρα που τα συμβατικά μέσα παραπαίουν μεταξύ "συμβάσεων" και "εξαρτήσεων" κάθε είδους,   οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα εργαλεία της δημοσιογραφίας των πολιτών δημουργώντας την κουλτούρα της νέας εποχής. Την κουλτούρα που, αν και αποτελεί ήδη συνείδηση του σκεπτόμενου διαδικτύου, οφείλει, ανιχνεύοντας δημιουργικά το μέλλον της, να επιβεβαιώνει καθημερινά τη σοβαρότητά της.
   
Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί μέγιστη συμβολή στις προσπάθειές μας, η σωστή χρήση του hashtag #rbnews στο twitter. Σας καλούμε να το χρησιμοποιείτε μεταφέροντας ειδήσεις των οποίων είστε αυτόπτες μάρτυρες και ειδήσεις για τις οποίες είστε σίγουροι ότι αφορούν σε πραγματικά γεγονότα.
Σας καλούμε, επίσης, να κρατήσετε τη ροή των ειδήσεων του #rbnews καθαρή από σχόλια και κρίσεις κάθε είδους.

Απ' την πλευρά μας, φροντίζουμε οι ειδήσεων που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του blog να είναι διασταυρωμένες.
Όλα όσα γράφονται στο twitter με την ένδειξη #rbnews, μπορείτε πάντοτε να τα παρακολουθείτε σε αυτήν τη σελίδα (που, συνήθως, λειτουργεί ταχύτερα από το "ψαχτήρι" του twitter).

Το ραδιόφωνο θα διακόψει τη ροή του προγράμματός του με έκτακτα ενημερωτικά δελτία ειδήσεων, αν υπάρξει ανάγκη, ενώ όσοι βρισκόμαστε πίσω από το μικρόφωνο, εκ των πραγμάτων, θα ενημερώνουμε κατά τη διάρκεια των εκπομπών μας για τα όσα συμβαίνουν. 


Το εργαλείο στο οποίο εμφανίζονται οι διασταυρωμένες ειδήσεις του #rbnews, (αυτό που έχουμε στην αρχική σελίδα του blog) προσφέρεται όπως πάντα ελεύθερα στην κοινότητα και μπορείτε να το ενσωματώσετε στο blog σας. Εάν θέλετε μπορείτε να μας στείλετε σχετικό mail στο radiobubblenews (at) gmail.gr ώστε να σας στείλουμε τον κώδικα.


Εάν θέλετε να στηρίξετε και οικονομικά τις προσπάθειές μας, δείτε εδώ πως μπορείτε να το κάνετε

9 Φεβ 2012

Κατάληψη Νομικής Σχολής και Συνδικαλιστικές ΠρωτοβουλίεςΣε κατάληψη του νέου κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών προέβησαν φοιτητές και ομάδες πολιτών με στόχο την οργάνωση δράσεων ενόψει των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο μνημόνιο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί απόψε σε συλλαλητήριο στις 18:00 στα Προπύλαια και την Κυριακή, ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος. Επιπλέον την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου, σε συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή στις 17:00 καλούν και τα τριτοβάθμια σωματεία (ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ). Συγκέντρωση επίσης έχει προγραμματισει και το ΠΑΜΕ απόψε στο Πεδίον του Άρεος και αύριο Παρασκευή στις 11:00 στην Ομόνοια.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της κατάληψης της Νομικής και το κάλεσμα για συνέλευση απόψε μετά τις συγκεντρώσεις.


Ταινιοθήκη Ελλάδος: ο ελληνικός εμφύλιος
O ELLINIKOS EMFYLIOS STIN OTHONHΗ εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, καθώς ο εμφύλιος υπήρξε μια από τις κεντρικές συνιστώσες του κινηματογραφικού του έργου.
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και το τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών το αφιέρωμα Ο ελληνικός εμφύλιος στην οθόνη. Το αφιέρωμα γίνεται επίσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), τη Διεύθυνση-Μουσείου Αρχείου της ΕΡΤ, την Ταινιοθήκη του Βελγραδίου (Jugoslovenska Kinoteka) και τις εταιρείες διανομής Feelgood Entertainment, Νεανικό Πλάνο και Village Films.


Ιράν: Κρατούμενος ισλαμιστής κληρικός και blogger σε απεργία πείνας


Τα τελευταία 33 χρόνια μετά την Ισλαμική Επανάσταση, το Ιράν έγινε ο παράδεισος των Ισλαμιστών ιερέων [en], οι οποίοι απέκτησαν εξουσία και κυβερνούν σε όλη τη χώρα. Όχι όμως όλοι τους. Ο Mohammad Sadegh (Arash) Honarvar Shojayi, κληρικός και blogger, επί του παρόντος επωμίζεται μαζί με πολλούς άλλους κρατούμενους το βάρος της φυλάκισης για τις ιδέες και τα γραπτά του. Εκδημοκράτισε τον όρο “καταστολή” η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν; Τον Οκτώβριο του 2011, έπειτα από ένα χρόνο κράτησης, ο blogger καταδικάστηκε [en] σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και 500 μαστιγώματα.

2o βίντεο που φέρεται να προέρχεται απο τους Anonymous
Νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που φέρεται να προέρχεται από τους Anonymous έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο. Στο συγκεκριμένο βίντεο, εμφανίζονται σε ένα 10λεπτο «διάγγελμα» στον ελληνικό λαό τον οποίο ενημερώνουν ότι «οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ έχουν βγει από το καβούκι τους και είναι έτοιμοι να σκοτώσουν όποιον πρωθυπουργό σταθεί εμπόδιο αλλά και να ανταμείψουν πλουσιοπάροχα όποιον τους βοηθήσει όπως έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.»

Ωστόσο, μέχρι τώρα η αυθεντικότητα του εν λόγω βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί, γεγονός που προκαλεί αμφιβολίες ως προς το αν προέρχεται πράγματι από τους Anonymous, δεδομένου ότι συχνά πολλοί «κρύβονται» πίσω από τη μάσκα του εν λόγω κινήματος και προβάλλονται ως μέλος αυτού, προκειμένου να περάσουν τα δικά τους μηνύματα.


Υπενθυμίζουμε ότι οι «Ανώνυμοι» χάκαραν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης την προηγούμενη Παρασκευή.


Πηγή: TheInsider & Το Κουτί της Πανδώρας
Inflammatory