Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

30 Σεπ 2011

Στατιστικά στοιχεία για δικαστικές υποθέσεις ζήτησε από το Πρωτοδικείο η τρόικα

Το Πρωτοδικείο Αθηνών επισκέφθηκαν τα μέλη της τρόικας. Στη συνάντησή τους παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος και η διοίκηση του Πρωτοδικείου, σύμβουλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, η τρόικα ζήτησε στατιστικά στοιχεία για τις δικαστικές υποθέσεις, όπως τον αριθμό των υποθέσεων που εισάγονται και εκδίδονται. 

Η Ισλανδία γελά και στην Ευρώπη το κρατούν κρυφό

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντας τες να χρεοκοπήσουν.

«Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας».

ΕΛ.ΑΣ. Οι δημοσιογράφοι ξυπνάνε άσχημες μνήμες στα ΜΑΤ

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Επικίνδυνη δουλειά η δημοσιογραφία
Ε.Σ.Η.Ε.Α.: Είμαστε εν δυνάμει στόχοι

Ο δημοσιογράφος Μ. Κυπραίος, έχασε την ακοή του από επίθεση των ΜΑΤ.   
Την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας κ.Κοκαλάκη στα πλαίσια της έρευνας που διεξήγαγε ο οργανισμός «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά του Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του στη διάρκεια των γεγονότων της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κοκαλάκης, ούτε λίγο, ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί, μιλώντας στους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού, ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στον δημοσιογράφο, ούτε ο ίδιος ο υπουργός, ότι δεν θα βρεθεί μπροστά σε ένα αστυνομικό που η παρουσία ενός εκπροσώπου των ΜΜΕ «μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης».

Τραβάνε το σκοινί, για τις καταλήψεις στα σχολεία

του Γαλαξιάρχη

Καταγγελίες ένθεν και ένθεν, εντολές για συλλήψεις, απειλές, εισβολές της ασφάλειας σε σχολεία. Πολεμικό σκηνικό στήνεται γύρω από τις κινητοποιήσεις και καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων, και πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων ανήλικων μαθητών. Η κυβέρνηση άναψε το "πράσινο φως" και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανέλαβε δράση...

Έξι αστυνομικούς των ΜΑΤ δείχνει η έρευνα για τον τραυματισμό Καυκά

Δικογραφία με επιβαρυντικά στοιχεία για έξι αστυνομικούς των ΜΑΤ σχημάτισε η ΕΛΑΣ για τον σοβαρό τραυματισμό του σπουδαστή Γιάννη Καυκά σε επεισόδια τον περασμένο Μάο στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛΑΣ αποστέλλει τον σχετικό φάκελο, εντός των επομένων ημερών, στην Εισαγγελία Αθηνών για την άσκηση ποινικών διώξεων.
Τα στοιχεία σε βάρος των αστυνομικών συγκεντρώθηκαν ύστερα από πολυήμερη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας με βάση σειρά καταθέσεων, φωτογραφίες όπως και άλλο οπτικό υλικό από την επίθεση των ΜΑΤ κατά ομάδας διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο άτυχος σπουδαστής.

29 Σεπ 2011

Η αλληλογραφία που "έκαψε" τον σύμβουλο Τύπου του Υπ.Οικ.

Mία γκάφα του σύμβουλου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Βεργίτση, οδήγησε αυτόν σε παραίτηση αλλά και στη δημοσιοποίηση του εσωτερικού αλαλούμ του υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα, στο Δ.Τ. που απέστειλε το υπουργείο σχετικά με το sms που θα στέλνουν όσοι απαλάσσονται οι δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, συμπεριλήφθηκε και η παρακάτω αποκαλυπτική αλληλογραφία:

Υποβρύχια 214: Ποινικές διώξεις σε 29 άτομα για ''μίζες''.

Του Γιάννη Νικολόπουλου [@Xeirwn]


Στην απαγγελία κατηγοριών για την υπόθεση της παραγγελίας και της προμήθειας των υποβρυχίων κλάσης 214, σε 29 εμπλεκόμενα άτομα, προχώρησε σήμερα ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας. Ο κ. Γρηγόριος Πεπόνης άσκησε ποινική δίωξη για δωροδοκία και απιστία εις βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που αφορούν τους καταχραστές του δημοσίου. Παράλληλα, έχει ασκηθεί δίωξη, σε δέκα από τους 29 κατηγορούμενους, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με απλά λόγια για ‘’ξέπλυμα’’ βρώμικου χρήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα πρόσωπα αυτά δεν ανήκει στην πολιτική σκηνή της χώρας\

Το εργατικό κίνημα της Αιγύπτου ανθίζει στην Αραβική Άνοιξη


Δημοσιεύτηκε στην Washington Post στις 25 Σεπτεμβρίου
ΚΑΪΡΟ – Εδώ, σε μια χώρα που για χρόνια είχε κυρήξει τις απεργίες παράνομες και θεωρούσε τα ανεξάρτητα σωματεία εχρούς του κράτους, ένα θεαματικά επιταχυνόμενο εργατικό κίνημα ανθίζει υπό το φως της Αραβικής Άνοιξης.
Το κυβερνόν Στρατιωτικό Συμβούλιο, που πήρε την εξουσία μετά την πτώση του πρώην Αιγύπτιου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, εξέδωσε εκ νέου διάταγμα απαγόρευσης των απεργιών τον Απρίλιο. Αλλά τον τελευταίο καιρό το διάταγμα αψηφούν με ηχηρό τρόπο οι ενδυναμωμένοι πλέον ηγέτες του εργατικού κινήματος και οι ασυγράτητες ομάδες νέων Αιγυπτίων που πια συμμετέχουν στα σωματεία και που απεργούν σε τεράστιους αριθμούς, τέτοιους που η χώρα έχει να δει από τις πρώτες εβδομάδες της επανάστασης.

Ο Νoam Chomsky στο πλευρό του ΟccupyWallStreet

Ο γνωστός ακαδημαϊκός και διανοούμενος Noam Chomsky εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωση υπέρ των «θαρραλέων και αξιοπρεπών διαδηλώσεων», όπως ο ίδιος λέει, έξω από την Wall Street. Σε ερωτήσεις που του έστειλε με email το Fuggin Suggin ο καθηγητής του ΜΙΤ απαντά, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στους διοργανωτές της διαμαρτυρίας:

Η Νατάσα Ατλας ακύρωσε την προκαθορισμένη συναυλία της στο Ισραήλ


Η Νατάσα Ατλας ακύρωσε την προκαθορισμένη συναυλία της στο Ισραήλ μετά από έκκληση που της έγινε από Παλαιστινιακές και ισραηλινές οργανώσεις κατά του Ισραηλινού απαρτχάιντ μέσα στα πλαίσια του πολιτιστικού μποϋκοτάζ. >>>

Επιστολή 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Ραγκούση για τα ΤΑΧΙ.

Τρισέλιδη επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση, την οποία κοινοποιούν και στον Πρωθυπουργό, συνέταξαν δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι εκλέγονται στην επαρχία, εκφράζοντας την διαφωνία τους για τον τρόπο απελευθέρωσης των ΤΑΧΙ.
Στην επιστολή τους οι βουλευτές, μεταξύ άλλων, θεωρούν αντισυνταγματική την ρύθμιση για την μεταβίβαση της άδειας στο κράτος, θέλουν να ισχύσουν τα πληθυσμιακά κριτήρια και καλούν τον υπουργό να αρχίσει διάλογο με τα σωματεία των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ.

Η επιστολή των Βουλευτών:

ΒΒC: Η Τρόικα, το Χρέος και οι εναλλακτικές

Ένα ενδιαφέρον διάγραμμα του BBC (μεταφρασμένο στα ελληνικά), το οποίο απεικονίζει τις πιθανές εναλλακτικές του σύντομου μέλλοντος στη χώρα μας, ανάλογα με τις κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με την Τρόικα και το χρέος. Και βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη, τις λαϊκές αντιδράσεις.


Με SMS η απαλλαγή από το "χαράτσι" στα ακίνητα

Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, όσοι εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, πρέπει να το γνωστοποιήσουν στο υπουργείο Οικονομικών με γραπτό μήνυμα (SMS) στο νούμερο 54160. Στο μήνυμα πρέπει να αναγράφουν: ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ, διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.

«Επίθεση» Μ. Παπαϊωάννου κατά κινημάτων, φοιτητών, καθηγητών

Προληπτική επίθεση στο κίνημα "δεν έχω να πληρώσω" εξαπέλυσε η κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών, που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επιτέθηκε αναίτια στο κίνημα ταυτίζοντάς το με την ανομία.

Στη Βέροια ομάδα πολιτών επανασυνδέει το ρεύμα

Εφευρετικές λύσεις αναζητούν οι πολίτες για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της κρίσης πάνω στην κοινωνία. Μεταξύ των δράσεων αλληλεγγύης, ξεχωρίζει το παράδειγμα πολιτών της Βέροιας, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα.

"Σεκιουριτάδες" για αποτροπή κατάληψης σχολείων στα Ιωάννινα

Σεκιουριτάδες, ώστε να μη γίνει κατάληψη από μαθητές, φέρεται ότι προσέλαβαν οι διευθυντές του 4ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου-Λυκείου Ιωαννίνων. Είχε προηγηθεί δελτίο Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών, σύμφωνα με το οποίο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων έστειλε έγγραφο αίτημα στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την τοποθέτηση έμμισθων σεκιούριτι στα σχολεία της πόλης εν όψει καταλήψεων.

Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία από το πρωί (Νέα στοιχεία)

Φωτό: Newsbeast
(ανανέωση)
Εννέα τα κατειλημμένα υπουργεία μέχρι τώρα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα καταλήψεις πραγματοποιούνται στα Υπουργεία:
- Οικονομικών,
- Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Εσωτερικών,
- Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας,
- Δικαιοσύνης,
- Κοινωνικής Ασφάλισης
- Υγείας,
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής,
- Γεωργίας.
Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται συνελεύσεις των εργαζομένων στα υπόλοιπα υπουργεία για να αποφασίσουν αν θα τα καταλάβουν ή όχι.

Στις 6 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος.

28 Σεπ 2011

Θέμα ωρών η παράδοση Ψωμιάδη, δηλώνει ο δικηγόρος του

«Εντός των επομένων ωρών θα παραδοθεί ο Μάκης Ψωμιάδης», έτσι τουλάχιστον δήλωσε στον Spor FM 94.6 ο δικηγόρος του κατηγορούμενου κ. Χρήστος Στάθης. Μάλιστα ο συνήγορος με σκωπτικό ύφος αναρωτήθηκε για την ταχύτητα με την οποία βγήκε το βούλευμα για την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη. «Πρώτη φορά βλέπω τόση… τάχιστη έκδοση βουλεύματος. Πλέον, η δικαιοσύνη πρέπει να χαίρεται για την επιτάχυνση, όπως ήθελαν οι υπουργοί της»

Το ρεπορτάζ στον Spor FM 

«Eκτόξευση» της πραγματικής ανεργίας στο 26% εκτιμά ο Σ. Ρομπόλης

Για πραγματική ανεργία που θα φθάσει το 2012 στο 26% έκανε λόγο ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης μιλώντας την Τετάρτη σε εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. «Το 2012, η στατιστική ανεργία θα είναι 21%, ενώ η πραγματική 26%. Μιλάμε για 1,3 εκατομμύρια ανέργους» σημείωσε, προειδοποιώντας για σοβαρή πίεση στη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης από την απώλεια εσόδων.

Συχνότητες: Μετ΄ εμποδίων εξελίσσεται ο σχεδιασμός του ψηφιακού χάρτη

Νέες δυσκολίες, αλλά και καθυστερήσεις ανέκυψαν στο θέμα της μετάβασης στις ψηφιακές εκπομπές, ενώ την ίδια ώρα οι προθεσμίες πιέζουν πλέον ασφυκτικά ακόμη και για το όριο του 2015. Από τη μια «διαδικαστικά κωλύματα» που ανέκυψαν στο θέμα της ανάθεσης για το σχεδιασμό του Χάρτη Συχνοτήτων,πράγμα που ενδέχεται «να τινάξει στον αέρα» το σχετικό διαγωνισμό.

Από την άλλη υφίσταται η καθυστέρηση στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων, που αφορούν στον προσδιορισμό του αριθμού των καναλιών που θα αδειοδοτηθούν για ψηφιακή εκπομπή ανά την Ελλάδα -δεδομένο απαραίτητο για την εκπόνηση του Χάρτη- κάνουν και τη διεθνή προθεσμία της ITU για την ψηφιακή μετάβαση, δύσκολο στόχο.

Βενιζέλος: Θα μετρούν όλες οι αποδείξεις δαπανών της οικογένειας

Με δήλωσή του πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος διευκρινίζει, μετά τις έντονες αντιδράσεις για την συγκέντρωση αποδείξεων, ότι θα δηλώνεται πλέον το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνουμε. Δηλαδή θα "μετρούν" οι αποδείξεις για όλες τις δαπάνες: κινητά τηλέφωνα, ρεύμα, ταξίδια, ενοίκια, ιατρικές υπηρεσίες κ.λπ. Συγκεκριμένα:

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Δεν έχουμε πλεονάζον προσωπικό, ελλείψεις έχουμε

Με ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξεκαθαρίζει ότι η επιχείρηση όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αντιθέτως έχει μεγάλες ελλείψεις.
Η ΔΕΗ το 1994 είχε 36.710 εργαζομένους και σήμερα με σχεδόν διπλάσια εργοστάσια, με χιλιάδες περισσότερα δίκτυα σε όλα τα επίπεδα τάσης και με εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους καταναλωτές, έχει 15.462 λιγότερους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την επιστολή της ΓΕΝΟΠ, οι διοικητικοί υπάλληλοι από 6.717 που ήταν το 1996 σήμερα είναι 3.905, γεγονός, τονίζουν, που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν πλεονάζοντες.

Η επιστολή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ «Στην ΔΕΗ δεν περισσεύει ούτε ένας, δεν το λέμε εμείς το λένε οι αριθμοί» (αρχείο pdf)

Πάγκαλος: «Δεν έχω να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει»

Στις τάξεις των «δεν πληρώνω» κατετάγη εσχάτως και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA αποκάλυψε ότι δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα επειδή έχει στην κατοχή του πολλά τα οποία δεν αγόρασε ο ίδιος αλλά τα απέκτησε από κληρονομιά. «Πλήρωσα συνολικά 17.500 €... Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να πουλήσω ένα ακίνητο», είπε ο κ. Πάγκαλος.
Κι αν δεν βρεθεί αγοραστής; ερωτήθηκε. «Δεν έχω να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει.»!!!

Πηγή: Το επίμαχο απόσπασμα της εκπομπής

Αναζητώντας την σχετική είδηση στο γραπτό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα τπου MEGA δεν υπάρχει το σχετικό απόσπασμα. http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17532&subid=2&pubid=27912130

«Λογικό» το ύψος των αποδείξεων με το «αλαλούμ» να συνεχίζεται

Στροφή ολίγων μοιρών έκανε το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα με την συλλογή των αποδείξεων. «Το ποσοστό συγκέντρωσης των αποδείξεων θα αυξηθεί αλλά ακόμα δεν έχει αποφασισθεί ποιο θα είναι το όριο...» είπε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης.
Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου, για συγκέντρωση αποδείξεων που θα αντιστοιχούν από 50% έως 60% του εισοδήματος, διευκρίνισε ότι επρόκειτο απλώς για ένα παράδειγμα. «Το ποσοστό θα είναι λογικό...», πρόσθεσε ο κ. Πλασκοβίτης, «...θα προκύπτει στατιστικά απ' ό,τι ο μέσος φορολογούμενος καταναλώνει. Το κίνημα των αποδείξεων πέτυχε αλλά το κράτος δημοσιονομικά δεν αντέχει τόσες επιστροφές».

27 Σεπ 2011

Βρετανία: Κίνηση ακαδημαϊκών υπερασπίζεται τη δημόσια εκπαίδευση

Eκατοντάδες ακαδημαϊκοί στη Βρετανία υπέγραψαν ένα έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και στο οποίο εκφράζονται οι ανησυχίες για τις τρομερές συνέπειες  που θα επέλθουν εάν το «white paper» της κυβέρνησης για την ανώτερη εκπαίδευση γίνει τελικά νόμος.

Το έγγραφο αυτό, που φέρει τον τίτλο «Υπερασπίζοντας την Δημόσια Ανώτερη Εκπαίδευση», περιλαμβάνει μια πλειάδα ακαδημαϊκών εγνωσμένου κύρους (400 τον αριθμό), όπως ο Stefan Collini του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ο Howard Hotson του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ο John Holmwood, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

Σύνταγμα: Συγκεντρώσεις για το "χαράτσι" στα ακίνητα

Πυκνώνει ο κόσμος σιγά σιγά μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των "Αγανακτισμένων" αλλά και οργανώσεων από το κίνημα "Δεν χρωστάμε - Δεν πουλάμε - Δεν πληρώνουμε" αλλά και από άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες, για συμβολική περικύκλωση της Βουλής με αφορμή την σημερινή ψηφοφορία για το "χαράτσι" στα ακίνητα/ Πριν από λίγο έκλεισε η λ. Αμαλίας, ενώ νωρίτερα είχαν κλείσει η Βασ. Σοφίας και η Ακαδημίας.

Σε αστυνομικό κλοιό η Βουλή

Αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή στο Σύνταγμα, ενόψει της αποψινής ψήφισης της τροπολογίας για το "χαράτσι" στα ακίνητα. Το Κοινοβούλιο είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις ΜΑΤ ενώ έχει στηθεί ο γνωστός "φράχτης". Οι περισσότεροι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος είναι κλειστοί.

Απόψε στις 18:00' και στις 19:00' οι "Αγανακτισμένοι" , η επιτροπή Σωματείων, Κινήσεων και Συνελεύσεων "Δεν χρωστάμε - Δεν πουλάμε - Δεν πληρώνουμε" και οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν τους πολίτες σε συμβολική περικύκλωση της Βουλής, ενώ συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν προγραμματίσει και οι "Ειδικοί φρουροί" της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Παπανδρέου-Μόσιαλου το "ψαλίδι" στο μήνυμα των φοιτητών

Δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το ποιος έλαβε την απόφαση να μην μεταδοθεί το μήνυμα των καταληψιών  φοιτητών από τη ΝΕΤ, ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Στη χθεσινή άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε καθαρά, πως “με εντολή του πρωθυπουργού και δική μου, δεν μεταδόθηκε το μήνυμα”,  αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά το μέγεθος της παρέμβασης της κυβέρνησης στην ΕΡΤ, σε αντίθεση με όσα δήλωνε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος πως  πλέον “θα είναι ανεξάρτητη”.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο Μετρό

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η σημερινή απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, ύστερα από προσφυγή που έκανε η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες). Μετά την εξέλιξη αυτή, η εταιρία καλεί τους εργαζόμενους να προσέλθουν αμέσως στις θέσεις τους και να λειτουργήσει το Μετρό.

«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;»

«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» προκαλώντας αίσθηση.

Tου Αλέξανδρου Κυριακόπουλου - Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία

Οι αλλαγές σε φορολογία, αποδείξεις, πετρέλαιο θέρμανσης

Επέκταση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στους συνταξιούχους άνω των 65 ετών αλλά και στους νέους φορολογούμενους κάτω των 30 με εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς ή συντάξεις, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος. Εκτιμάται ότι το αφορολόγητο όριο θα κατέβει από τις; 12.000 ευρώ που ήταν σήμερα, στα 9.000 ή 9.500 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και για την μείωση στα 5.000 ευρώ, η μείωση θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Αναδρομική ισχύ θα έχουν και οι περικοπές σε διάφορες φοροαπαλλαγές, όπως τόκοι στεγαστικών δανείων, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής κ.λπ.

ΚΚΕ: «Δίκαιο το χειροκρότημα των Γερμανών βιομηχάνων στην ομιλία του Πρωθυπουργού»

«Η πρόσκληση του πρωθυπουργού στους Γερμανούς βιομήχανους να αξιοποιήσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τη δρομολογούμενη χρεοκοπία για να κερδοσκοπήσουν από τη δυστυχία του λαού και να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο, δίκαια προκάλεσε το θερμό χειροκρότημά τους.», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για την σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην σύνοδο των Γερμανών επιχειρηματιών.

Απολύσεις αν δεν εφαρμοστεί η εφεδρεία

Σε απολύσεις και στον «στενό» δημόσιο τομέα θα προχωρήσει η κυβέρνηση αν δεν πετύχει η εργασιακή εφεδρεία. Αυτό αποκάλυψε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αλαβάνος: Να βγει η Αριστερά στους δρόμους

 Να μην πληρώσουν τους έκτακτους φόρους κάλεσε τους πολίτες ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ. «Να μην πληρώσουν τώρα την εισφορά, όχι μόνο γιατί είναι άδικη, αλλά γιατί είναι εξοντωτική. Να μην πληρώσουν το άδικο τέλος των ακινήτων, αυτή τη βαριά φορολογία και να μην πληρώσουν τους τοκογλύφους. Να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια παύση πληρωμών, η οποία μπορεί να είναι στο τέλος-τέλος καλή και για την Ε.Ε. που πρέπει να κινηθεί από τη δική της πλευρά, αλλά είναι και από εμάς απαραίτητη».

#rbnews: Πρώτα Βήματα

#rbnews Πρώτα Βήματα by radiobubble

Στην πρώτη εκπομπή του #rbnews ο Γαλαξιάρχης, ο Χρήστος Σύλλας και η Jaquou Utopie κόβουν την κορδέλα και σας προσκαλούν να συμμετέχετε στο πείραμα της δημοσιογραφίας της κοινότητας του σκεπτόμενου διαδικτύου.

Ινστιτούτο εργασίας ΓΣΕΕ: Στο 22% - 23% η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα

«Εφιαλτικές» διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στην χώρα, με ανυπολόγιστες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις. Όπως θα ανακοινωθεί σε λίγο στην ημερίδα του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, στατιστικά η ανεργία θα κυμανθεί στο 17% - 18% αλλά στην πραγματικότητα θα ανέβει στο 22% - 23% σε επίπεδα δηλαδή της δεκαετίας του 1960.

Η Ιαπωνία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα

Photo: REUTERS / Yuriko Nakao
Η Ιαπωνία σκέφτεται σοβαρά να βοηθήσει την Ελλάδα, με την προϋπόθεση να υπάρξει ένα ορθολογικό σχέδιο διάσωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Μια κρίση χρέους που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την δειθνή οικονομία.

Αυτά δήλωσε στο Reuters, http://www.reuters.com/article/2011/09/27/us-japan-economy-azumi-idUSTRE78Q01G20110927 ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Jun Azumi. Τόνισε δε ότι οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να εκπονήσουν ένα λογικό σχέδιο που θα καταλαγιάσει τις ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία είναι διατεθειμένη να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί.

Κάλεσμα Παπανδρέου για γερμανικές επενδύσεις

Τη διαβεβαίωσή του προς τους Γερμανούς βιομήχανους για τήρηση όλων των δεσμεύσεων της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση εξέφρασε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε φόρουμ στο Βερολίνο. Την ίδια στιγμή, απηύθυνε κάλεσμα στους ίδιους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στοιχεία 25 χιλιάδων αστυνομικών δημοσίευσαν οι αυστριακοί "Αnonymous"

Στοιχεία 25.000 αυστριακών αστυνομικών δημοσίευσε σήμερα παρακλάδι της ομάδας Anonymous (AnonAustria) σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Η ομάδα αυτή αρνήθηκε την κατηγορία ότι υπέκλεψε τις ιστοσελίδες των αρχών, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία των αστυνομικών βρίσκονταν στην διάθεσή της.

70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ [27 Σεπ 1941 – 27 Σεπ 2011]


Του Γιάννη Νικολόπουλου [@Xeirwn]

Ένα νοτισμένο απόβραδο το πρώτο φθινόπωρο της Κατοχής, σε ένα μικρό σπίτι, με αυλή, κοντά στο σημερινό κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ, στο τέρμα της Ιπποκράτους, τέσσερις άνδρες, έχοντας αψηφίσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, συνομολογούν και υπογράφουν το κείμενο – ιδρυτική διακήρυξη, της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης που γνώρισε ο τόπος. Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο [ΕΑΜ] είναι γεγονός.Και προκύπτει μετά από πολύμηνες διεργασίες ανάμεσα στα κόμματα που προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν σε καθεστώς παρανομίας και κινούνται στις παρυφές εκείνου του σχηματισμού που αναλαμβάνει από νωρίς τον πρωταγωνιστικό ρόλο, του ΚΚΕ. Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά τις εκκλήσεις και τις προσκλήσεις του ΚΚΕ, δεν προσέρχονται στις συνομιλίες ούτε αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία διαπραγμάτευσης κόμματα όπως, οι Φιλελεύθεροι του Θεμιστοκλή Σοφούλη, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του Γιώργου Καφαντάρη ή το Δημοκρατικό Κόμμα του Γεώργιου Παπανδρέου.

«Στάση πληρωμών» από το δημόσιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του δημοσίου τον Οκτώβριο επεξεργάζεται η κυβέρνηση με δεδομένο ότι η εκταμίευση της 6η δόσης δεν πρόκειται να γίνει στην ώρα της. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης είναι το υπουργείο Οικονομικών να «παγώσει» όλες τις υποχρεώσεις του δημοσίου κηρύσσοντας μια άτυπη «παύση πληρωμών» που αφορά στην επιστροφή φόρων, επιστροφή ΦΠΑ, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και λοιπές υποχρεώσεις.

#rbnews φτιάχτο μόνος σου (spot 2)

Rbnews spot 2 by radiobubble

26 Σεπ 2011

Nτεμπούτο των αφιερωμάτων του rbnews με το Νόμο-Πλαίσιο

Η ομάδα του rbnews, σε συνεργασία με δημοσιογράφους και μπλόγκερ, καταπιάνεται με επιλεγμένες θεματικές ενότητες που βρίσκονται στην αιχμή της επικαιρότητας. Με τη ματιά της "δημοσιογραφίας των πολιτών", τα θέματα αυτά θα αναλύονται στο μπλογκ, αλλά και θα συνοδεύονται από συζητήσεις με το κοινό και συνεντεύξεις στο radiobubble. Αναμείνατε, τα καλύτερα έρχονται!

Νόμος-Πλαίσιο: Αλήθειες και ψέματα

Για το νόμο-πλαίσιο που ψηφίστηκε με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ταυτόχρονα ηχηρότατη αντίθεση από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Δυστυχώς, τα περισσότερα δεν ξεπέρασαν το επίπεδο του ευχολόγιου ή του κατηγορητήριου, βασισμένων περισσότερο στις εντυπώσεις, παρά στην ουσία και το περιεχόμενό του. Ενός νόμου, που ακριβώς επειδή αλλάζει εντελώς το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, θα πρέπει να διαβάσουμε σχολαστικά πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Παρακάτω, επιχειρείται μία όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμη προσέγγιση του “νόμου Διαμαντοπούλου”, με στόχο την αποσαφήνιση της πραγματικότητας πάνω στα σημεία που επικεντρώνει την προσοχή του το ίδιο το υπουργείο, κατά τις επίσημες δηλώσεις του.

Ακαδημαϊκοί "αξιολογούν" το Νόμο-Πλαίσιο

Σε αυτήν τη χώρα γονείς και συγγενείς έχουν δαπανήσει πολύ ενέργεια και χρήμα για το κοινωνικό όραμα που φέρει τον τίτλο «Ελληνικό Πανεπιστήμιο». Και ναι, στην αρχή της μεταπολίτευσης ο πανεπιστημιακός χώρος υπήρξε φυτώριο πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού γιατί ερχόταν με συγκεκριμένη φόρα από το κοινωνικό κίνημα της δεκαετίας του ’60 ενώ στη συνέχεια δημιούργησε την δική του αναφορά με την γενιά του Πολυτεχνείου. Ακόμα και στη «μεταβατική» δεκαετία του ’80 η φουρνιά των αποφοίτων που μετανάστευσε στο εξωτερικό ήταν ευφυής, με ανταγωνιστικό μορφωτικό υπόβαθρο και υψηλή επιστημονική δυναμική.

To μικρόφωνο στους φοιτητές

Το «Εδώ Πολυτεχνείο» διοργάνωσε μια συζήτηση ανάμεσα σε διάφορα μπλογκς για τις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Συζήτηση/Εκπομπή για το Φοιτητικό Κίνημα from Εδώ Πολυτεχνείο on Vimeo.

Προς μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας οδεύει η παγκόσμια οικονομία

Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προχωρούν προς «μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας» μέχρι το τέλος του επόμενου έτους εάν οι κυβερνήσεις δεν αλλάξουν τις πολιτικές τους. Αυτή είναι η δήλωση που συνόδευε τη δημοσιοποίηση της μελέτης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, σήμερα Δευτέρα.

Νικήτας Κακλαμάνης: Οι μετανάστες φέρανε την Ελονοσία

38 κρούσματα ελονοσίας έχουν καταγραφεί στην χώρα και «σύμφωνα με πληροφορίες...», του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων και πρώην Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, «...αιτία για την εξάπλωση της νόσου αποτελούν οι νόμιμοι και κυρίως οι μη νόμιμοι μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την υποσαχάρια Αφρική.».
Το «συγκεκριμένο θέμα» τονίζει ο κ. Κακλαμάνης έπρεπε να είναι το μείζον για τον Υπ. Υγείας και όχι οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και οι εφεδρείες εργαζομένων στον χώρο της Υγείας.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Τι κυκλοφορεί αύριο και τι όχι.

>Αύριο Τρίτη 27/9
 ΔΕΝ κυκλοφορούν: 
Μετρό (24ωρη απεργία)
Λεωφορεία και Τρόλει (48ωρη απεργία)

Κυκλοφορούν:
Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
Τραμ
ΤΑΧΙ
Προαστιακός

> Τετάρτη 28/9
 ΔΕΝ κυκλοφορούν
Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
Λεωφορεία και Τρόλει
Τραμ
Προαστιακός
Μετρό (αναμένεται η επίσημη απόφαση του σωματείου)
ΤΑΧΙ

Κυκλοφορούν
Μετρό (αναμένεται η επίσημη απόφαση αλλά μάλλον θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι)

> Πέμπτη 29/9

Δεν κυκλοφορούν
ΤΑΧΙ

#rbnews φτιάχτο μόνος σου (spot 1)

#rbnews spot 1 by radiobubble

Βουλευτική σύνταξη θα ζητήσει ο Π. Ψωμιάδης

Αίτηση για βουλευτική σύνταξη είναι έτοιμος να καταθέσει ο εν αργία Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως γράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη». http://www.makthes.gr/news/politics/80993/ Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του η αργία που του έχει επιβληθεί τον έχει «στεγνώσει» οικονομικά εφόσον έχει να πληρωθεί περίπου τέσσερις μήνες.

Έξι ώρες κατέθετε στον Εισαγγελέα η Ζωή Γεωργαντά

Για έξι συνεχόμενες ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κα Ζωή Γεωργαντά, σχετικά με τις καταγγελίες της για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος για το 2009. Για τον λόγο αυτό διατάχθηκε η προκαταρκτική εξέταση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η κα Γεωργαντά εξετάστηκε ταυτόχρονα από τον επικεφαλής της υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγόρη Πεπόνη και από την εισαγγελέα Πρωτοδικών κα Πόπη Παπανδρέου της οποίας έχει η έρευνα.

Χωρίς λεωφορεία-τρόλεϊ, Τρίτη και Τετάρτη

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ από αύριο (Τρίτη) Επίσης προειδοποιούν με απεργία διάρκειας, όταν ανακοινωθούν οι λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων που θα τεθούν σε εφεδρεία. Τρίτη και Τετάρτη έχουν εξαγγείλει επίσης απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί. Κλειστές θα είναι και οι εφορίες την Τετάρτη.

Πωλήσεις εξπρές δημόσιων κτιρίων, μονάδων ΔΕΗ και ΔΕΚΟ

Την πώληση δύο λιγνιτικών μονάδων στη ΔΕΗ προανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ από την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για τη λίστα των "υπό αξιοποίηση" ΔΕΚΟ και κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο, για το 2011, με στόχο την άντληση 5 δισ. ευρώ.

Ε. Βενιζέλος: Διαψεύδει τα "σενάρια" περί "συντεταγμένης χρεοκοπίας"

Τα «σενάρια» περί συντεταγμένης χρεοκοπίας διαψεύδει κατηγορηματικά ο Ε. Βενιζέλος.

«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι αναγκάζομαι να διαψεύδω κάθε ημέρα δημοσιεύματα και σχόλια ελληνικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρονται με εντυπωσιακή ευκολία σε σενάρια "συντεταγμένης χρεωκοπίας" της χώρας. Αυτά τα δημοσιεύματα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως υλικό για να ανακυκλωθεί η συζήτηση αυτή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τροφοδοτούν σχόλια πολιτικών, δημοσιογραφικών και ακαδημαϊκών κύκλων που δεν εκφράζουν ούτε την Ευρωζώνη, ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...».

ΑΔΕΔΥ προς Βουλευτές: Μην ψηφίσετε το "χαράτσι" στα ακίνητα

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους Βουλευτές να μην υπερψηφίσουν (αύριο) την τροπολογία για το ειδικό τέλος στα ακίνητα.
«Αφουγκραστείτε επιτέλους την την απελπισία και την αγωνία εκατομμυρίων πολιτών... μην επιτρέψετε να οδηγηθεί η κοινωνία σε πτώχευση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

20% κάτω από τον Οκτώβριο οι μισθοί στο Δημόσιο

Μείον 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου από την 1η Οκτωβρίου. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου τρου 2011. Η επέκταση στο τέλος ακινήτων μέχρι το 2014, καθ' όλη δηλαδή την διάρκεια του Μεοπρόθεσμου και περικοπές περί του 4% στις συντάξεις στο πλαίσιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Τα μέτρα αυτά "συγκεκριμενοποίησε" ο υπουργός Οικονομικών χθες Κυριακή, μιλώντας στο Διεθνές Χρηματοοικονοιμικό Ινστιτούτο IIF.

Η Α. Παπαρήγα για τις απολύσεις στον '902' - ΝΕΤ 26/9 (Βίντεο)

Στην σημερινή πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος της για την οικονομική καπιταλιστική κρίση και για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει κατά την άποψη του κόμματος της το εργατικό κίνημα σήμερα. Στην ερώτηση που δέχτηκε από τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στις απολύσεις που έγιναν στον «902» η γ.γ του ΚΚΕ απαντάει στο βίντεο διάρκειας 4 λεπτών που παραθέτουμε.
Kατάληψη στα στούντιο της ΝΕΤ: Οι δηλώσεις που δεν παίχτηκαν

Παρά τη συμφωνία για προβολή του βίντεο της παρέμβασης των φοιτητών κατά τη χθεσινοβραδυνή κατάληψη του στούντιο ειδήσεων της ΝΕΤ, τελικά το νυχτερινό δελτίο (που βγήκε με καθυστέρηση δύο ωρών) δεν έδειξε ποτέ τα παρακάτω πλάνα:
Χωρίς ταξί Τετάρτη και Πέμπτη

Χωρίς ταξί Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών την Τετάρτη στις 11:00' το πρωί, αποφάσισε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Έχουμε τη δεύτερη πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη

Mε τις τελευταίες μέρες να καταγράφονται πτωτικές τάσεις στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου -η τιμή του αργού κυμαίνεται στα 79 $ το βαρέλι -από 90 $/β από τις αρχές Ιουλίου, οι τιμές λιανικής στα καύσιμα δείχνουν να ακολουθούν ανάλογη πτωτική πορεία. Στη χώρα μας: -Η βενζίνη (με αρ οκτανίου 95) βρίσκεται σε σταθερές τιμές στο 1,657 €/λ ( 1.677 /€ λ τον περασμένο μήνα) και το Ντίζελ στο 1,451€/λ (από 1,461 €/λ τον περασμένο μήνα αντίστοιχα).

Σιωπηρή παράταση για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

ΕΚΚΛΗΣΗ προς τους συνταξιούχους του Ι.Κ.Α. να απογραφούν μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, όπου και λήγει η προθεσμία, απήθυνε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Θα πληρώσουν το "χαράτσι" στα ακίνητα και όσοι διέκοψαν πρόσφατα την παροχή της ΔΕΗ

AKOMA και αυτοί που έσπευσαν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση στο ακίνητό τους για να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, δεν θα αποφύγουν το "χαράτσι".

ΚΕΘΕΑ: Αρνείται να δώσει λίστα εφεδρείας στο υπ. Υγείας

Mε την πρωϊνή «κραυγή», με την οποία δίνεται καθημερινά το εναρκτήριο λάκτισμα για τη λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων, ξεκίνησε η σημερινή διαμαρτυρία εργαζομένων, θεραπευόμενων και φίλων του ΚΕΘΕΑ έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους. Περίπου 1.200 άτομα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις κυβερνητικές παλινωδίες που αφορούν το μέλλον του ΚΕΘΕΑ σχετικά με τη δομή του αλλά και τη χρηματοδότησή του. 

Κραυγή αγωνίας του ΚΕΘΕΑ

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας για τη μείωση πόρων και προσωπικού του ΚΕΘΕΑ, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Θεραπείας εξέδωσαν το δελτίο τύπου που ακολουθεί:

Κατάληψη Λυκαβητού από Ειδικούς Φρουρούς


Το Σωματείο  των Ειδικών Φρουρών  πραγματοποιεί από τα ξημερώματα κατάληψη, στο λόφο του Λυκαβηττού. Έχουν αναρτήσει μάλιστα και ένα πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα: «Η ΕΛ.ΑΣ. πενθεί. Ημέρα πληρωμής - Ημέρα πένθους» και φέρει το έμβλημα της Αστυνομίας.

7 Σεπ 2011

Mιχ. Προδρόμου: Η ιστορία μιας «παράπλευρης» σύλληψης


Συνέντευξη Μ. Προδρόμου στον Π. Παπαθανασίου (πρώτη δημοσίευση: journalism.gr)

Tι μπορεί να σου συμβεί στην Ελλάδα του 2011, αν βρεθείς την λάθος στιγμή, στο λάθος μέρος και με τη λάθος εμφάνιση; Όταν η λάθος στιγμή είναι κατά τη διάρκεια μαρμαροπολέμου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Όταν το λάθος μέρος είναι το κέντρο της Αθήνας. Και όταν η λάθος εμφάνιση περιλαμβάνει μαλόξ στο πρόσωπο, σακίδιο στην πλάτη και ποδήλατο.