Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

27 Ιουλ 2013

#rbnews 41: Ραντεβού το Σεπτέμβρη... σε κάποιο γουναράδικο

Η 41η και τελευταία της δεύτερης σεζόν εκπομπή του #rbnews, o @galaxyarchis χαιρετά για το καλοκαιρινές διακοπές με μπόλικες δόσεις φανκ και σόουλ. Πολλή μουσική, λιγότερα σχόλια, αλλά και δύο επιλογές των πιο συζητημένων σατιρικών ηχητικών που "έπαιξαν" τη χρονιά που πέρασε στις εκπομπές του #rbnews.

Ακούγονται τα κομμάτια:
1. Crackerjack (Smokey Bandits)
2. Beggin' (Madcon)
3. Wouri (Mano Dibango)
4. Think (Lyn Collins)
5. Stop (Mike Bloomfield, Al Kooper, Steve Stills)
6. Why did you do it (Stretch)
7. Theme from S.W.A.T (Rhythm Heritage)
8. Don't joke with a real Pro (ManJah)
9. Watermelon Man (Mongo Santamaria)
10. It's getting hectic (The Brand New Heavies)
11. The Wheel of Fortune - O Fortuna (Carmina Burana by Ray Manzarek)


26 Ιουλ 2013

#rbnews 40: Δίκαιο και Δικαιοσύνη, Νόμος και Νομιμοφροσύνη

Η 40η εκπομπή του #rbnews, o @galaxyarchis φιλοξενεί στο στούντιο του Radiobubble τον @Chiguire79, δικηγόρο στο επάγγελμα. Θέμα της συζήτησης το νομικό πλαίσιο της υπόθεσης Σακκά.

Με αφετηρία την απεργία πείνας του Κώστα Σακκά, ο οποίος έμεινε προφυλακισμένος πάνω από τριάντα μήνες, το θέμα της συζήτησης ξεπερνά τα στενά όρια του γράμματος του Νόμου. Ζητήματα όπως, το πώς αποδίδεται η Δικαιοσύνη ανάλογα με το έγκλημα, το αν υπάρχει πολιτικό έγκλημα και πώς αυτό διαχωρίζεται από το ποινικό και τέλος πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σύστημα Δικαιοσύνης ως εργαλείο του πολιτικού συστήματος, αναλύονται στην μία ώρα περίπου της εκπομπής.

13 Ιουλ 2013

#rbnews 39: Ένας μήνας αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ

Η 39η εκπομπή του #rbnews είναι αφιερωμένη στην ΕΡΤ. Καλεσμένοι της εκπομπής εργαζόμενοι και συνεργάτες της κλειστής πλέον Δημόσιας Τηλεόρασης. Η αυτοδιαχείριση των 30 ημερών και ο αγώνας των απολυμένων, τα παράπλευρα θύματα, η τηλεόραση-φάντασμα ΕΔΤ, ο κρίσιμος Αύγουστος, αλλά προτάσεις για ένα νέο δημόσιο φορέα Ραδιοτηλεόρασης. Αυτά και πολλά ακόμη στο περιθώριο του βίαιου κλεισίματος της ΕΡΤ, στη δίωρη συνέντευξη του #rbnews.

Στο στούντιο του radiobubble οι:

  • Θέμις Συμβουλόπουλος (μουσικά σχήματα)
  • Ντέπη Βρεττού (διεθνείς συμπαραγωγές)
  • Μάρκο Γκασίν (ντοκιμαντέρ)

10 Ιουλ 2013

Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται (Βρυξέλλες) για τον Κώστα ΣακκάΗ Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται από τις Βρυξέλλες εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Την 35η ημέρα απεργίας πείνας διανύει ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και 30 μήνες. H συνεχιζόμενη κράτηση του γίνεται κατά παράβαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει προφυλάκιση μέχρι 18 μήνες. Ο Σακκάς κατηγορείται για οπλοκατοχή και συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της φωτιάς", μολονοτι τοσο ο ίδιος, οσο και τα ηδη φυλακισμενα μελη της οργανωσης, το εχουν αρνηθει. Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ, τον κατηγορεί και για "αναρχισμό", σε μια αποπειρα ποινικοποιησης της ιδεολογιας.

Η υγεία του κρίνεται πως βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση πλέον, καθώς οι γιατροί που τον παρακολουθούν δηλώνουν πως θεωρούν πολύ πιθανό ενδεχόμενο πλέον, όχι μόνο την ανείκεστο βλάβη, αλλά και το θάνατο. Όμως ο ίδιος φαίνεται αποφασισμένος να τραβήξει την απεργία πείνας μέχρι τέλους. Παρ'όλα αυτά, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η προφυλάκισή του μπορεί να συνεχιστεί, παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Αμνηστία , Δικηγορικοί Σύλλογοι και πολλοί άλλοι φορείς διαπιστώνουν παραβιάσεις στην κράτησή του.

Το ελληνικό κράτος, υπηρετώντας τυφλά τις εντολές της Τρόικα, για μια ακόμα φορά εμφανίζεται αδίστακτο και ανυποχώρητο. Έχοντας υιοθετήσει τη γραμμή της ακραίας καταστολής, προκειμένου να εφαρμόσει μια καταστροφική νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, για μια ακόμα φορά καταπατά νόμους που προστατεύουν δικαιώματα και ετοιμάζεται να αφήσει έναν άνθρωπο να πεθάνει, χωρίς να του έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες. Με την ίδια λογική που ποινικοποιεί κάθε μορφής αγώνα, που μπουκάρει σε σπίτια αγωνιστών στις Σκουριές, που στέλνει τα ΜΑΤ μέσα στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ για να συλλάβει διαμαρτυρόμενους φοιτητές, που καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό σε αργό θάνατο με την ακραία λιτότητα που εφαρμόζεται, με την ίδια ακριβώς λογική αντιμετωπίζει και την υπόθεση του Κώστα Σακκά. Γιατί αυτή η καταστροφική οικονομική πολιτική, αυτή η ολομέτωπη επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς ακραία καταστολή και περιστολή των ελευθεριών.

Δεν θα τους αφήσουμε να σκοτώσουν το Σακκά. Δε θα τους αφήσουμε να δολοφονήσουν τον ελληνικό λαό.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Κώστα Σακκά.

H Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται - Βρυξέλλες

Απεργία πείνας αλληλεγγύης προς τον Κώστα Σακκά

10 Ιουλίου 2013

Δράση αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απεργία πείνας αλληλεγγύης στον παράνομα κρατούμενο Κώστα Σακκά, ο οποίος διανύει την 37η μέρα απεργίας πείνας φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά, ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε η Δράση Αλληλεγγύης στον Κ. Σακκά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Ο Κ. Σακκάς, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έκανε ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, έχει χάσει ήδη του 20% του σωματικού του βάρους και βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, αντιμετωπίζοντας άμεσα κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης σε ζωτικά όργανά του.

Στη συνέντευξη Τύπου παρενέβησαν εκπρόσωποι του Δικτύου για τα Πολιτικά και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, Τάσος Κουράκης, Βασιλική Κατριβάνου και Αφροδίτη Σταμπουλή, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης και Μαρία Γιαννακάκη, η Ιωάννα Κοντούλη, μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

9 Ιουλ 2013

Αντιφασιστικές δράσεις εν όψει "μεταξικού φεστιβάλ" της Χ.Α. στην Καλαμάτα

Εν όψει του "μεταξικού φεστιβάλ" της Χρυσής Αυγής το διήμερο 3-4 Αυγούστου στην Καλαμάτα, διοργανώνεται από διάφορες συλλογικότητες της Αθήνας και της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων αντιφασιστικές οργανώσεις, συνελεύσεις γειτονιών κ.α, μαζική συγκέντρωση στην Καλαμάτα. Η κινητοποίηση αυτή οργανώνεται για τις 20 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο, οπότε και θα γίνει πορεία και επί τόπου συνέλευση με στόχο τη ματαίωση του φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής.

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας έχει ήδη αρχίσει να οργανώνει τις κινητοποιήσεις της για το μήνα Ιούλιο, στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της πόλης για το φεστιβάλ μίσους της νεοναζιστικής οργάνωσης. Η πρώτη συνάντηση για την ενημέρωση των πολιτών έγινε την 5/7 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ενώ θα ακολουθήσουν συναυλία, βιντεοπροβολές και βέβαια η κύρια αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 20 Ιουλίου.

5 Ιουλ 2013

#rbnews 38: Κώστας Σακκάς - Δικαιοσύνη για όλους

Η 38η εκπομπή του #rbnews είναι αφιερωμένη στον απεργό πείνας, Κώστα Σακκά. 

Ποινικός ή πολιτικός κρατούμενος; Ο ρόλος του εισαγγελέα Εφετών και η μονόφθαλμη ελληνική Δικαιοσύνη που νοσεί περισσότερο κι από το πολιτικό σύστημα της χώρας.


Στο πρώτο μισό της εκπομπής, οι δεδηλωμένες "σχέσεις" Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής.

32 μέρες απεργίας πείνας και δεύτερη απορριπτική εισήγηση αποφυλάκισης για τον Κ. Σακκά

32 ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από τότε που ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ξεκίνησε απεργία πείνας. Αιτία, η επέκταση της προφυλάκισής του πέρα από τα συνταγματικά όρια της προσωρινής κράτησης με τη διαδοχική επιβολή του μέτρου για επιμέρους πράξεις της ίδιας υπόθεσης.

Για την ακρίβεια, ο Κώστας Σακκάς "κρατείται προσωρινώς" από τις 5 Δεκεμβρίου του 2010, ξεπερνώντας πλέον τους 30 μήνες προφυλακισμένος χωρίς δίκη. Ο Σακκάς πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου, καθώς εκείνη την ημέρα έληγε η περίοδος προφυλάκισης του, η οποία παρατάθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

2 Ιουλ 2013

"Χρυσαυγίτικη αισθητική" απο το φασιστικό κόμμα της Καταλονίας (PxC)


Η φωτογραφία είναι απο τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Vic της Καταλονίας. Είναι άτομα της νεολαίας του φασιστικού κόμματος PxC που φοράνε μπλούζες με λογότυπο παρόμοιο της Χρυσής Αυγής.

Η συνεδρίαση είχε ως θέμα την μομφή που κατέθεσε η τοπική ένωση "Ενάντια στο φασισμό" και υποστήριξαν τα κόμματα της αριστεράς CUP και ICV (H καταλανική εκδοχή της Ενωμένης Αριστεράς - IU) ενάντια στη ρατσιστική δράση του δεύτερου κόμματος του δήμου σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές του 2011, το PxC. Το κόμμα χρησιμοποιούσε πόρους του δήμου για να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε δημότες που έχουν μόνο την Ισπανική υπηκοότητα.

Υπερ της μομφής που τελικά ψηφίστηκε, ψήφισαν η CUP, η ICV και η ERC, εναντίον το PxC και απείχαν το CiU και το PSC. 

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κατακλειστεί και απο μέλη του PxC αλλά και απο αντιφασίστες που κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα ενάντια στο φασισμό. 

Για την σχέση του PxC με την Χρυσή Αυγή μπορεί να δείτε παλίοτερο άρθρο του radiobubble http://news.radiobubble.gr/2013/04/blog-post_6.html

Ενώ επεξήγηση των καταλανικών κομμάτων μπορείτε να βρείτε σε άρθρο του radiobubble για τις τελευταίες καταλανικές εκλογές http://news.radiobubble.gr/2012/11/2611.html