Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

30 Μαΐ 2014

Ευρωεκλογές 2014: Ο χάρτης της επικράτειας με τα αποτελέσματα ανα δήμο

Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τα τελικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2014 ανα Δήμο σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτευσε στους μισούς δήμους (52%) εκ των συνολικα 325 δήμων της επικράτειας. Αναλυτικά,
  • Σε 169 δήμους πρώτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ,
  • Σε 147 δήμους η Νεα Δημοκρατία,
  • Σε 6 δήμους το Κομμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (Δήμος Αρριανών, Δήμος Ιάσμου, Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, Δήμος Τοπείρου και Δήμος Αβδήρων),
  • Σε 2 δήμους το ΚΚΕ (Δήμος Ικαρίας και Δήμος Ιθάκης), και
  • Σε 1 δήμο η ΕΛΙΑ (Δήμος Τήλου) 

map by Mind the Gab and Anarresti

28 Μαΐ 2014

«Mεταξύ του φωτός και της σκιάς», τα τελευταία λόγια της μιντιακής περσόνας Subcomandante Marcos / Between Light And Shadow, Zapatista's Subcomandante Marcos last speech.

"Και έτσι ξεκίνησε ένας σύνθετος ελιγμός της απόσπασης της προσοχής: ένα μαγικό τέχνασμα που ήταν φοβερό και θαυμάσιο, μια κατεργάρικη κίνηση που ταιριάζει στην ιθαγένικη καρδιά μας. Η εγχώρια  σοφία των ιθαγενών προκάλεσε τον μοντέρνο κόσμο, σε ένα από τα προπύργια της – τα μέσα μαζικής ενημέρωσης . Η κατασκευή της προσωπικότητας που ονομάζεται Μάρκος είχε αρχίσει...".


Το κείμενο διαβάστηκε από τον υποδιοικητή Μάρκος το Σάββατο 24 Μαϊου, ημέρα μνήμης για τον δολοφονημένο Ζαπατίστα Γκαλεάνο. Εκείνη την ημέρα οι Ζαπατίστας προσκάλεσαν στη Ρεαλιδάδ εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης και πολίτες απ' όλο τον κόσμο ώστε να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σχετικά με τα σχέδια του Ζαπατιστικού Στρατού μετά τις δολοφονικές επιθέσεις των παραστρατιωτικών ομάδων της κυβέρνησης του Μεξικού.


O subcomandante κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας, Ρεαλιδάδ 24/5/2014


 Η αρχική πηγή του ηχητικού ντοκουμέντου που εντοπίστηκε από τον @mpatman βρίσκεται εδώ, το παρακάτω ηχητικό είναι επεξεργασμένο στο audacity ώστε να βελτιωθεί η ποιότητά του. Για την ακρίβεια, παρεμβάσεις έγιναν μόνο όσο αφορά στην αύξηση της έντασης. Κάθε απόπειρα περαιτέρω βελτίωσης του ήχου έκρυβε τον κίνδυνο οι ήχοι απ' τις οπλές του αλόγου του Sub ή απ' το κελάιδισμα των πουλιών της Realidad να αναγνωριστούν ως "θόρυβος" και να αφαιρεθούν. Download από εδώ.«Mεταξύ του φωτός και της σκιάς» Τα τελευταία λόγια του Subcomandante Marcos
Σήμερα το πρωί , στο τέλος του αφιερώματος  για τον σύντροφο Γκαλεάνο , πάνω από τρεις χιλιάδες Ζαπατίστας των βάσεων στήριξης και των αγωνιστών, μαζί με περίπου χίλια μέλη της Έκτης, άκουσαν τα «τελευταία δημόσια λόγια» του  Εξεγερμένου Marcos του EZLN. Έξι ηγέτες της Μυστικής Επαναστατικής Επιτροπής Ιθαγενών, μαζί με τον Μωυσή και τον Μάρκος, ανέβηκαν στη σκηνή. Παρακάτω περιλαμβάνονται μερικά κομμάτια από τα πέντε μέρη της επιστολής του Μάρκος».

1 . Μια δύσκολη απόφαση
« Η μάχη για την ανθρωπότητα και ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό ήταν και είναι δική μας, αλλά και πολλών άλλων από τα χαμηλά στρώματα .Ενάντια στον θάνατο , απαιτούμε τη ζωή,  ενάντια  στη σιωπή , τα λόγια και τον σεβασμό, ενάντια στην αμνησία, την μνήμη, ενάντια στην ταπείνωση και την περιφρόνηση , την αξιοπρέπεια,  ενάντια στην καταπίεση , την εξέγερση, ενάντια στη σκλαβιά , την ελευθερία, ενάντια στην επιβολή , την δημοκρατία, ενάντια στο έγκλημα, την δικαιοσύνη.

25 Μαΐ 2014

Διπλό προεκλογικό #rbnews

Οι δύο εκπομπές των αντίστοιχων εκλογικών εβδομάδων του 2014, δεν θα μπορούσαν να έχουν άλλο θέμα παρά τις ίδιες τις εκλογές. Περιφερειακές και βέβαια Ευρωεκλογές. Ο @galaxyarchis σχολιάζει -ενίοτε και σαρκάζει- την πολιτική σκηνή στο δρόμο προς τις εκλογές. Στο επίκεντρο, όπως πάντα, το πολιτικό newspeak και η επικίνδυνη διαχείριση του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Το δεύτερο μέρος κάθε μίας από αυτές τις "ειδικές" εκπομπές, παύει να έχει προεκλογικό χαρακτήρα, καθώς ο @Duke_Zappa καλύπτει από ένα διεθνές πεδίο της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή #31 τις εξελίξεις στην Ουκρανία, εν όψει εκλογών και εκεί, και στην #32 τα γεγονότα στην Τουρκία μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα.

22 Μαΐ 2014

Τουρκία: τραυματισμός πολίτη από σφαίρα στην Κωνσταντινούπολη


Τα παρακάτω βάσει πληροφοριών που ήταν διαθέσιμες την Πέμπτη 22 Μαΐου ως τις 3 μ.μ.
Περίληψη των σημερινών γεγονότων στην Ισταμπούλ, όπου ο Uğur Kurt χτυπήθηκε από σφαίρα στην αυλή αλεβιτικού κέντρου, στο περιθώριο συγκρούσης διαδηλωτών και αστυνομίας.
Το γεγονός συνέβη στην Οκμεϊντανί (Okmeydanı), αλεβιτική γειτονιά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Σ'αυτή τη γειτονιά πριν από σχεδόν ένα χρόνο χτυπήθηκε από κάνιστρο δακρυγόνου στο κεφάλι ο 15χρονος Berkin Elvan, ο οποίος έπεσε σε κώμα και πέθανε 9 μήνες αργότερα. Στο σημείο που χτυπήθηκε γίνεται κάθε Πέμπτη συγκέντρωση. Έτσι και σήμερα. Οι συγκεντρωμένοι ήταν μάλλον μόλις 10-15 άτομα). Η αστυνομία τους διέλυσε με δακρυγόνα, έτρεξαν στα γύρω στενά, ορισμένοι πέταξαν μολότοφ απ'τις οποίες πήρε φωτιά όχημα της αστυνομίας. Τότε -σύμφωνα με μάρτυρες- αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Τα πυρά ήταν γύρω από το αλεβιτικό κέντρο (Cemevi – αντίστοιχο ναού, αν κι οι Αλεβίτες δεν έχουν ακριβώς ναούς), όπου γινόταν κηδεία. Ως αποτέλεσμα, ο Uğur Kurt, που βρισκόταν στο αλεβιτικό κέντρο για την κηδεία, τραυματίστηκε. Οι πληροφορίες λένε ότι η σφαίρα μπήκε από το στόμα του και καρφώθηκε στον σβέρκο του. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Νομάρχης Κων/πολης επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη.
Όλα αυτά από τουίτς και κυρίως απ'το ρεπορτάζ του Ισμαήλ Σαϋμάζ: http://www.radikal.com.tr/turkiye/okmeydaninda_polis_mudahalesi_1_kisi_oldu_iddiasi-1193363
Εδώ κι ένα βίντεο ειδησεογραφικού πρακτορείου: https://www.youtube.com/watch?v=oT8BkIKDQRE&feature=youtu.be&app=desktop

Σημείωση:
Ορισμένοι λένε ότι η αστυνομία επίτηδες άνοιξε πυρ εναντίον του αλεβιτικού κέντρου. Το ότι οι Αλεβίτες δεν είναι τα αγαπημένα παιδιά του τουρκικού κράτους είναι γνωστό. Κι υπάρχουν εντάσεις σε αλεβιτικές γειτονιές όπως η Οκμεϊντανί. Γι'αυτό και πολύς κόσμος πιστεύει ότι οι αστυνομικοί θα έβαζαν στόχο τους Αλεβίτες. Δεν ξέρουμε όμως αν κάτι τέτοιο ισχύει.

16 Μαΐ 2014

“Η πίεση για μεγαλύτερη παραγωγή προκάλεσε την τραγωδία στη Σόμα”


Ακολουθεί συνέντευξη -στα αγγλικά- του Μεχμέτ Ουτκάν, μηχανικού στο ορυχείο της Σόμα. Το αγγλικό κείμενο βρίσκεται εδώ καθώς και εδώ . Η μετάφραση από τα τουρκικά στα αγγλικά είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας αυτών που την ανέβασαν αρχικά στο διαδίκτυο.

12 Μαΐ 2014

Χάρτης με τα προς εκποίηση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στην Αττική.

πατήστε επάνω στην εικόνα για να δείτε τα ακίνητα στο χάρτη
Πως να διαβάσετε το χάρτη:
Τα ακίνητα είναι όλα όσα έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεν έχουν βγει ακόμα όλα σε δημοπρασία. Με καφέ χρώμα είναι αυτά που έχουν πουληθεί, με κίτρινο οι δημοπρασίες.
Επίσης, είναι τα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Πλάκας (με απαλό μοβ χρώμα), ακίνητα που αγοράστηκαν για να κατεδαφιστούν για ανασκαφές ή αποτελούν μέρος του διατηρητέου οικισμού.
Υπάρχουν βέβαια και μερικά ακίνητα ειδικού τύπου που δεν βγαίνουν στο e-auction, όπως το Ελληνικό, το ΣΕΦ κτλ.. Τα "ειδικού τύπου" μαζί με όλα τα υπόλοιπα είναι με κόκκινο χρώμα.