Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Πoιοι είμαστε

rbnews με μία ματιά
                          

                                                                         Επικοινωνία: radiobubblenews (at) gmail.com

** UNDER CONSTRUCTION *** 

Εν δυνάμει συνεργάτες αυτού του blog είναι όλοι όσοι στα tweets τους χρησιμοποιούν το #rbnews.
Προφανώς και όσοι βλέπετε στη σελίδα Συνεργάτες του radiobubble, αλλά και όσοι συνεργάζονται στο blog της μουσικής.
Παρακάτω θα δείτε τα ονόματα της βασικής ομάδας εκπόνησης και επεξεργασίας των ειδήσεων, καθώς και της ομάδας που διαχειρίζεται αυτό το blog. 
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο radiobubblenews (at) gmail.com.

Συνεργάτες


Doleros* (@doleross)
Kατά κόσμον «δολερός». Γεννήθηκε την χρονιά της αποστασίας σε ένα προάστιο της Αθήνας, δυτικά του Κηφισού. Με το ραδιόφωνο ασχολήθηκε από τότε που δεν μπορούσε να πει το «ρ» δίνοντας κυριολεκτική υπόσταση στο «(ρ)άδιο» αφού δεν είχε αφήσει συσκευή χωρίς να της βγάλει τα μάτια. Τα πρώτα του (αναγκαστικά) ακούσματα από την κούνια μέχρι την μεταπολίτευση καθόρισαν την μετέπειτα ραδιοφωνική του κουλτούρα. «Πικρή μικρή μου αγάπη», «Η βίλλα των ανέμων», των δελτίο ειδήσεων των 8:00' (ουδεμία σχέση με τα δελτία των 20:00' σήμερα) Με το «τσοπανάκος ήμουνα» ξύπναγε», με το «τσοπανάκος ήμουνα» κοιμόταν. Παρ' όλα αυτά ποτέ δεν έδωσε πειστική απάντηση στο: τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε. Αγαπημένη του εκπομπή «Οι αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού». Έτσι του έμεινε η συνήθεια να φτιάχνει χάρτινα καραβάκια, για να ταξιδέψει, να χαθεί και να ακούσει το όνομά του στο ραδιόφωνο.
Πατώντας σε αυτές τις γερές βάσεις, σπούδασε, τρόπος του λέγειν, οικονομικά στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα εργαζόταν ως Δημοσιογράφος. Από τα οικονομικά δεν θυμάται απολύτως τίποτα, από την δημοσιογραφία όλο και κάτι του 'μεινε. Από τα μισά και μετά της δεκαετίας του 1980 μπόρεσε να έρθει εις γάμου κοινωνίαν με τον μεγάλο του έρωτα, το ραδιόφωνο. «Παντρεύτηκε» την δημοτική και διαδημοτική ραδιοφωνία, την απάτησε ολίγον τι και με την ιδιωτική μετά το 1990 και το αναπόφευκτο διαζύγιο ήρθε κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Συνάμα εξασκούσε τα ελληνικά του γράφοντας σε περιοδικά της εποχής και στην συνέχεια πέρασε από μερικές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες. Έπαιξε, ομολογουμένως, όχι με τεράστια επιτυχία και τον ρόλο του Εκδότη και Διευθυντή σε δικά του ή άλλων, έντυπα. Κάποτε που είχε χρόνο και όρεξη αναζητούσε την τοπική ιστορία της Αττικής, αποτυπώνοντας τα ευρήματα σε βιβλία που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν. Σήμερα, που δεν έχει χρόνο, αναζητά την δική του ιστορία, απόδειξη ότι γερνάει.
* doleros Κατά μία εκδοχή: από το Δολερός. Άνθρωπος δόλιος με δολερούς σκοπούς. Κατά μία άλλη, λέξη σύνθετη από το ΔΟΛ και έρος. Στην προκειμένη περίπτωση επικρατέστερη είναι η πρώτη.

Jaquou Utopie  (@Jaquoutopie)
H Jaquou Utopie γεννήθηκε όπως όλοι... ένα ωραίο μεσημέρι του φθινοπώρου στο διαδίκτυο.
Ο στόχος της σε αυτή τη ζωή, όπως για όλους άλλωστε,  ήταν και είναι το παιχνίδι, αλλά στην πορεία θέλει που και που να δείχνει πως «σοβάρεψε». Έμαθε να διαβάζει από πολύ μικρή, κάνοντας εξάσκηση στις ταμπέλες των καταστημάτων στους δρόμους που την πήγαινε βόλτα ο μπαμπάς της, με αποτέλεσμα να αποκτήσει από μικρό κοριτσάκι την πολύ κακιά συνήθεια να διαβάζει ότι πέφτει στα χέρια της, πράγμα που της δημιουργεί μονίμως απορίες με αποτέλεσμα να διαβάζει ακόμα περισσότερο, αλλά και να ρωτάει ασταμάτητα, ειδικά όταν της δίνεις θάρρος. Είναι εθισμένη στην πληροφορία και αναρωτιέται που θα τη βγάλει αυτός ο μάταιος δρόμος της αναζήτησης.


Αποστόλης Φωτιάδης (@Balkanizator)
Ο Αποστόλης Φωτιάδης εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα του την Αθήνα και το Βελιγράδι. Έχει σπουδάσει σύγχρονη παγκόσμια ιστορία στο πανεπιστήμιο του Άμπερτιν στη Σκώτια και Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία του Εθνικισμού στο Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη.
Από το 2004 συνεργάζεται με την εφημερίδα Καθημερινή ως απεσταλμένος της στα Βαλκάνια. Ενώ από το Σεπτέμβρη του 2007 εργάζεται ως ανταποκριτής του διεθνούς πρακτορείου Inter Press Service (ipsnews.net) στην περιοχή.

Krotkie (@Krotkie)


H @Krotkie γεννήθηκε και μεγάλωσε στην όμορφη Αθήνα κι έχει έντονες αναμνησεις από τα επάρατα 80s. Μετά από μια περιοδεία σε διάφορες χώρες κατέληξε στο Βέλγιο, εξού και ακούει και στο όνομα «Βέλγα». Δραστηριοποιείται στα social media εδώ και μια γεμάτη εξαετία, ενώ από 2010 γνώρισε  το radiobubble και  άλλαξε η ζωή της. Διαβάζει και γράφει μανιωδώς. Είναι εθισμένη στην ιστορία και την πολιτική. Και όσο ζει, μαθαίνει. Στο rbnews κάνει το μεσάζοντα μεταξύ Ελλάδας και «Ευρώπης», γράφει και τουητάρει στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, και γενικώς «κάνει ό,τι μπορεί». 
Γαλαξιάρχης - Zaphod (@galaxyarchis)
Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες εγκλωβισμένος σε αυτόν τον μικρό πλανήτη της πλέον αδιάφορης πλευράς του Γαλαξία. Γνώρισε απ' την καλή και την ανάποδη τη μιντιακή γκλαμουρόσκονη του ιλουστρασιόν χαρτιού και αποφάσισε να το ρίξει στην... καλογερική.
Δηλώνει αμετανόητα εξωγήινος, άρα είναι απολύτως λογικό που νιώθει το Internet σαν το σπίτι του.


  Αποστόλης Καπαρουδάκης (@O_Kanalarhis )

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εγκατέλειψε όμως το 1989 την επιστήμη της οικονομίας για τη δημοσιογραφία, που τότε ξεκινούσε στην Ελλάδα να αντιμετωπίζεται όχι μόνο ως επάγγελμα, αλλά και ως γνωστικό αντικείμενο με επιστημονικό ενδιαφέρον.

Αρχικά, διδάχτηκε ραδιοσκηνοθεσία, ραδιοφωνική παραγωγή και τεχνικές χρήσης του ραδιοφωνικού λόγου από τον Κώστα Κινή και στη συνέχεια παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο σπουδών με αντικείμενο «δημοσιογραφία στο ραδιόφωνο» που συνδιοργάνωσαν η Ευρωπαική Ένωση και η ΤΕΔΚΝΑ.

Εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς 902 Αριστερά στα FM, Κανάλι 15, Ρωγμή στα FM, 931 Τικ-Τακ στα FM, Αιγαίο FM, Μελωδία FM 100, Ρυθμός 101,3 και Εν Λευκώ 87.7, δημιουργώντας αρχικά μουσικές εκπομπές κι έπειτα εκπομπές ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος και ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ.

Εργάστηκε (άλλοτε ως απλός συνεργάτης κι άλλοτε ως αρχισυντάκτης) στα περιοδικά VOX, Μετρό, Μελωδία, Jazz και Τζαζ, Δίφωνο, Echo and Artiz, Ήχος και Εικόνα και ταυτόχρονα σε εφημερίδες τοπικές, εβδομαδιαίες (όπως Ο Επενδυτής) και ημερήσιες (όπως η 4η Εξουσία).

Αρχικά ειδικεύτηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ, στη συνέχεια στο ρεπορτάζ πολιτισμού και τέλος στα διεθνή. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας που δημιουργεί τη σειρά ντοκιμαντέρ Εξάντας στην οποία εργάστηκε επί χρόνια ως αρχισυντάκτης και επιμελητής των ερευνών και των εκδόσεών της.

Το 2007, δημιούργησε το radiobubble.gr. Έτσι, έχοντας την ευθύνη του προγράμματος "του πρώτου web 2.0 ραδιοφωνικού σταθμού" και αναζητώντας πως μπορούν να γίνουν πράξη έννοιες όπως η "δημιουργία διαδικτυακής κοινότητας" και η "δημοσιογραφία των πολιτών", ειδικεύτηκε στις ιδιαιτερότητες του web radio και της δημοσιογραφίας στα νέα μέσα.

Σήμερα, έχει την ευθύνη του προγράμματος του radiobubble, του συντονισμού των διαφορετικών ομάδων της ανοικτής κοινότητάς του (news, blogs, music, community, cafe/bar), είναι μέλος της ομάδας των ειδήσεων του #rbnews και ανήκει στην ιδρυτική ομάδα του Hackademy.
twitter: @O_Kanalarhis


Χρήστος Χαντζής (radio_sociale)
O Χρήστος Χαντζής παρουσιάζει την εκπομπή microphone on (το ον του μικροφώνου), αλλά και τη σειρά εκπομπών "Σκατά ευτυχισμένος έγινα" η οποία προσφάτως μετονομάστηκε σε Radio Sociale. Περιγράφει δε τον ευα΄το του με τ παρακάτω λόγια: "Ο Χρήστος Χαντζής γεννήθηκε στο Αγρίνιο ακριβώς 15 χρόνια μετά την τελετή τοποθέτησης της χώρας σε γύψο. Για την ώρα είναι πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ' Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ. Για 4 χρόνια (2003-2007), υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Καλειδοσκόπιο. Έχει συνεργαστεί με τον Μελωδία FM για... 20 λεπτά και με το περιοδικό Δίφωνο για... ένα τεύχος. Δεν έχει ιδέα τι θα κάνει στο μέλλον. Ιδέα, όμως. "

 
Ματθαίος Τσιμιτάκης 
O Mατθαίος Τσιμιτάκης, ως δημοσιογράφος αρθρογραφεί στην Καθημερινή, ενώ ως blogger διατηρεί το Μετά την Εφημερίδα. Από το 1996, ανάμεσα σε άλλα, συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο στις εκπομπές του στο Mega και το Star, υπήρξε υπεύθυνος της ελληνικής έκδοσης του Popular Science, του CDVIEW (του πρώτου multimedia περιοδικού πολιτιστικού-ψυχαγωγικού περιεχομένου) και μιας σειράς ειδικών εκδόσεων της Καθημερινής με αντικείμενο το internet. Μάλιστα, η σειρά 12 τόμων «Μαθαίνοντας το internet», έτυχε εγκωμιαστικών σχολίων στο Ελληνικό κοινοβούλιο..... από τον τότε πρόεδρο Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος συνέστησε στους βουλευτές να την αποκτήσουν και να την διαβάσουν. Κατά τα άλλα, έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιράκ, Βόρειο Ιρλανδία, Γένοβα - Ιταλία, Γαλλία, Αλβανία, Κόσσοβο και Ινδονησία ως συνεργάτης της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας, έχει αρθρογραφήσει επί σειρά ετών στο περιοδικό Μετρό και την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κι έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό... Ειδικεύεται σε θέματα επιστήμης και νέων τεχνολογιών, ασχολείται ιδιαίτερα με τα λεγόμενα new media, ενώ διατηρεί ένα άγρυπνο και δημιουργικό βλέμμα σε θέματα πολιτικής και πολιτισμού. Στο radiobubble παρουσιάζει το radio-blogging… που συνδυάζει όλα τα παραπάνω.

  
Charles Kowalski (@alxarch)

iptamenos33(@iptamenos33)
Ο iptamenos33 γεννήθηκε πρίν σχεδόν σαράντα χρόνια σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Μετά τις σπούδες του αποφάσισε να μετακομίσει στην Ελλάδα όπου ζει περίπου τη μισή ζωή του έως τώρα. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και έχει τη μεγάλη χαρά να μοιράζεται τη ζωή του με μια καταπληκτική οικογένεια. Έχει μια σχέση αγάπης-μίσους με το διαδίκτυο, αλλά είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που συμμετέχει στην ομάδα του radiobubble international που θέλει να είναι, μεταξύ άλλων, μια γέφυρα ανάμεσα στους ενεργούς πολίτες της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου.


catalternative(@catalternative)
Γεννήθηκε την χρονιά του μεγάλου αδερφού. Από πολύ μικρή την γοήτευσε ο κόσμος, που στα μικρά της μάτια έμοιαζε μεγάλος και χαώδης. 'Εκτοτε προσπαθεί συνεχώς να κατανοήσει τους μηχανισμούς του, πράγμα που την γεμίζει απορίες που προσπαθεί απεγνωσμένα να λύσει ρωτώντας και διαβάζοντας. Γι'αυτό θα την πετύχετε phygital και digital να τριγυρί-ζει κάνοντας συνέχεια ερωτήσεις! Βαθιά μέσα της πιστεύει ότι η γνώση που κατακτιέται με κόπο και με συνεχή προσπάθεια απελευθερώνει, γι'αυτο και την αναζητεί συνέχεια. Το radiobubble το ανακάλυψε τυχαία το καλοκαίρι του 2010 που έψαχνε απεγνωσμένα κάτι καλό να της κρατήσει συντροφία και από τότε έχει κολλήσει.

Κορίνα Χατζηνικολάου (@KHatzinikolaou)  
Η @khatzinikolaou μπορεί να μην θυμάται πού γεννήθηκε, αλλά θυμάται καλά τα βλέμματα, τα λόγια και τις χειρονομίες ανθρώπων ανά την υφήλιο, τις στιγμές της κατανόησης και της αποδοχής. Πιστεύει στην αυτο-οργάνωση και στη συμμετοχή όλων μας σε όσα μας αφορούν.

Σπύρος Γκέλης (@northaura)
Ο @northaura γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, αλλά έχει περάσει τη μισή ζωή του στη Θεσσαλονικη σπουδάζοντας αυτό που ερωτεύτηκε και ζώντας τώρα τη χαρά να το διδάσκει στο ίδιο πανεπιστήμιο που το σπούδασε. Όταν ήταν μικρός ευχήθηκε να ταξιδεύει συνέχεια και το τζίνι το άκουσε κι έτσι ζει ανάμεσα σε σημεία ταξιδιών. Είναι πολίτης ενός κόσμου που αγαπά και που θέλει να γίνει καλύτερος. Αν και αγαπάει τη δημοκρατία, στο rbnews βρέθηκε εντελώς αντιδημοκρατικά. Παραταύτα είναι πολύ χαρούμενος για αυτό. Ονειρεύεται τη μέρα που οι πολίτες θα μπορούν να ξαναγίνουν πολίτες και οι δημοσιογράφοι δημοσιογράφοι, αλλά μέχρι τότε θα ποστάρει ασταμάτητα την πραγματικότητα που δεν τον ρώτησε γιατί είναι έτσι και γιατί κάποιοι θέλουν να τη δείχνουν αλλιώς.Πολύφημος (@Polyfimos)
Χαμένος σε μία Οδύσσεια παραπληροφόρησης ρίχνω το βλέμα μου σε ότι πραγματικά αξίζει. Μπορείς να με αποκαλείς Πολύφημο, αλλά απαντώ και στο "Κανένας". Άκουσε με κάθε Τετάρτη στις 8 στο Radiobubble και διάβασε το μπλογκ μου. 
Μπάτμαν (@mpatman) Ο @mpatman γεννήθηκε ένα βράδυ πολύ πριν την ύπαρξη των social media τότε που πολλοί υπολογιστές είχαν ακόμα μια πράσινη οθόνη και η σύνδεση στο Ιντερνετ γινόταν μέσω κάτι τεραστίων μηχανημάτων. Αυτή την περίοδο έτυχε να ζει στη γη και να συναναστρέφεται φυσικά και ψηφιακά με πολλούς διαφορετικούς ζωντανούς οργανισμούς και ειδικά με αυτό το πολύ περίεργο ζώο που λέγεται άνθρωπος. Εδώ και καιρό περιηγείεται και στα social media και καταγράφει εικόνες και αντιδράσεις. Είναι ακριβής και σχολαστικός, παρατηρεί και πάντα καταλαβαίνει περισσότερα από αυτά που λέει και όταν μεταφέρει πληροφορία διπλοτσεκάρει τις πηγές του. Το πείσμα του είναι παροιμιώδες και για αυτό πολλοί τον παρεξηγούν και τον φωνάζουν γκρινιάρη, ενώ πολλοί άλλοι τον παρομοιάζουν με τον Φελίπε ή τον Λουκυ Λουκ, αλλά αυτός τον παρομοιάζει μόνο με τον εαυτό του. Οποιαδήποτε σύμπτωση με τον υπερήρωα της DC Comics είναι εντελώς συμπτωματική.


Anarresti (@anarresti)
Ο anarresti γεννήθηκε την 42η εβδομάδα του 1981 όμως ακόμα αναζητά το νόημα για τη ζωή το σύμπαν και τα πάντα. Γοητευμένος από παιδί με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές βρήκε σε αυτούς τον μοναδικό τρόπο έκφρασης που του ταιριάζει. Τον έχουν περιγράψει ως αντικοινωνικό και αντιδραστικό και αυτός έχει βαλθεί να τους επιβεβαιώσει. Έχει εμμονή με την γνώση άλλα και μια βαθιά αίσθηση ότι δεν ξέρει τίποτα. Προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο χωρίς μεγάλη επιτυχία, άλλα από τότε που γνώρισε το radiobubble νιώθει ότι ειναι στην σωστή κατεύθυνση.

Πεχλιβάνης (@Pexlibanis)
Ο Πεχλιβάνης γεννήθηκε την Άνοιξη του 2011 (δυστυχώς το πραγματικό πρόσωπο πίσω από το avatar είναι αρκετά μεγαλύτερο) κάπου στην κεντρική Ευρώπη. Το όνομά του είναι μία λέξη που υπάρχει στην Περσική, την Αραβική, την Τουρκική και την Ελληνική γλώσσα και σημαίνει ένας περιοδεύων παλαιστής ο οποίος επιδεικνύει τις φυσικές του ικανότητες για χρήματα σε δημόσιες παραστάσεις. Συνεχώς σκεπτικιστής και φανατικός της λογικής, αισθάνεται ότι πρέπει να προσπαθεί να αποδομεί την κυρίαρχη αφήγηση, επειδή είναι σε μεγάλο βαθμό παράλογη. Δεν θεωρεί τον εαυτό του ιδιαίτερα καλό στην γραφή και για αυτό δεν θα δείτε πολλά πράγματα γραμμένα από αυτόν, αλλά γράφει κώδικα και βοηθάει, όσο μπορεί, με την ηλεκτρονική υποδομή του radiobubble.

Joanna P. (@inflammatory_)
Είχε την τύχη να γεννηθεί στην Αθήνα, την ευλογία να ταξιδέψει αρκετά, την κατάρα να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Marketing και τη συναρπαστική (ενίοτε σκληρή) εμπειρία να ζήσει για 5 χρόνια στην πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιώνας. Δυο μήνες πριν το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στη χώρα, μαζεύει τις βαλίτσες της κι επιστρέφει Ελλάδα όπου βιώνει μαζί με άλλα εκατομμύρια κόσμο αυτό που περιέγραψε η Naomi Klein ως «Δόγμα του Σοκ». Η ενασχόληση με τη «δημοσιογραφία των πολιτών» ξεκίνησε με το blog Παραλληλογράφος καταγράφοντας & βιντεοσκοπώντας κινηματικά γεγονότα της Αθήνας και ανεβάζοντας ειδήσεις/αναλύσεις που αφορούσαν εξελίξεις στο εξωτερικό. Η νοσταλγία για αλληλεπίδραση με αλλοεθνείς μετουσιώθηκε σε συστηματική προσπάθεια διαδικτυακής αναμετάδοσης τοπικών ειδήσεων, μέσα απο την κοινότητα του International Radiobubble News.

*** UNDER CONSTRUCTION ***