Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

2 Ιουλ 2013

"Χρυσαυγίτικη αισθητική" απο το φασιστικό κόμμα της Καταλονίας (PxC)


Η φωτογραφία είναι απο τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Vic της Καταλονίας. Είναι άτομα της νεολαίας του φασιστικού κόμματος PxC που φοράνε μπλούζες με λογότυπο παρόμοιο της Χρυσής Αυγής.

Η συνεδρίαση είχε ως θέμα την μομφή που κατέθεσε η τοπική ένωση "Ενάντια στο φασισμό" και υποστήριξαν τα κόμματα της αριστεράς CUP και ICV (H καταλανική εκδοχή της Ενωμένης Αριστεράς - IU) ενάντια στη ρατσιστική δράση του δεύτερου κόμματος του δήμου σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές του 2011, το PxC. Το κόμμα χρησιμοποιούσε πόρους του δήμου για να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε δημότες που έχουν μόνο την Ισπανική υπηκοότητα.

Υπερ της μομφής που τελικά ψηφίστηκε, ψήφισαν η CUP, η ICV και η ERC, εναντίον το PxC και απείχαν το CiU και το PSC. 

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κατακλειστεί και απο μέλη του PxC αλλά και απο αντιφασίστες που κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα ενάντια στο φασισμό. 

Για την σχέση του PxC με την Χρυσή Αυγή μπορεί να δείτε παλίοτερο άρθρο του radiobubble http://news.radiobubble.gr/2013/04/blog-post_6.html

Ενώ επεξήγηση των καταλανικών κομμάτων μπορείτε να βρείτε σε άρθρο του radiobubble για τις τελευταίες καταλανικές εκλογές http://news.radiobubble.gr/2012/11/2611.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου