Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

29 Σεπ 2011

«Επίθεση» Μ. Παπαϊωάννου κατά κινημάτων, φοιτητών, καθηγητών

Προληπτική επίθεση στο κίνημα "δεν έχω να πληρώσω" εξαπέλυσε η κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών, που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επιτέθηκε αναίτια στο κίνημα ταυτίζοντάς το με την ανομία.


"Δεν αντιστέκεσαι συμμετέχοντας αδάπανα σε λαϊκίστικα και όχι λαϊκά κινήματα όπως το 'Δεν πληρώνω', όπως τα μηνύματα για ανυπακοή, γιατί στην ουσία πού καταλήγουν αυτά τα δήθεν κινήματα; Στη μετακύλιση των υποχρεώσεων και των βαρών από τον χρήστη που έχει και κατέχει στον φορολογούμενο που δεν είναι απαραίτητα και χρήστης", υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, επιτιθέμενος αμέσως μετά σε δασκάλους, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές που κάνουν καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην εκπαίδευση. Στο ίδιο μήκος και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, έκανε λόγο για "υποτιθέμενο κίνημα".

Την υπεράσπιση των κοινωνικών κινημάτων ανέλαβε ο Θοδωρής Δρίτσας ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν είναι ανομία το κίνημα της ανυπακοής και το κίνημα 'Δεν πληρώνω'. Είναι διεκδίκηση αποκατάστασης της δημοκρατίας στον τόπο μας. Είναι διεκδίκηση της στοιχειώδους ισοτιμίας και ισορροπίας που πρέπει να έχουν οι κοινωνικές ανάγκες, οι κοινωνικές διεκδικήσεις με την πολιτική έκφραση.
Αλλιώς, δεν υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση, υπάρχει το κράτος έκτακτης ανάγκης, που επικαλείται ο κ. Βενιζέλος κάθε μέρα.

Επομένως, αυτό σημαίνει μη κηρυγμένη έκτακτη πολιτική πραγματικότητα, όπου πρέπει κάποιες ελευθερίες, κάποια δικαιώματα και κάποιες δημοκρατικές σχέσεις να αρθούν".
Ο υπουργός απάντησε πως όταν κάποιοι δεν τηρούν ή εξωθούν τον λαό να μην τηρεί τους νόμους, αποδυναμώνεται η δημοκρατία από εκείνους που την έχτισαν. "Τότε η εξουσία δεν έχει έλεγχο, είναι ανεξέλεγκτη", σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναδημοσίευση από την Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου