Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

15 Απρ 2014

#rbnews 28: Μπαλτάκος, ακροδεξιά και στο βάθος νεκροί μετανάστες

Κεντρικό θέμα της εκπομπής της 4ης Απριλίου 2014, η υπόθεση "Baltakosgate". Ή αλλιώς το βίντεο που δημοσίευσε η Χρυσή Αυγή, στο οποίο φαίνεται ότι ο -πρώην πλέον- Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, όχι μόνο συνεννοείται με τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη για τις διώξεις των ακροδεξιών στελεχών του κόμματος, αλλά να δηλώνει ότι η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από δύο υπουργούς και τον πρωθυπουργό (αναλυτικά για το περιεχόμενο του βίντεο, εδώ).

Στο στούντιο, καλεσμένη η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη, το ρεπορτάζ της οποίας για το βίο και την πολιτεία του κ. Μπαλτάκου, έχει και διάρκεια και βάθος.


Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η @Jaquou_Utopie παρουσιάζει τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της έρευνας "The Migrants Files" για τον αριθμό των νεκρών μεταναστών στα ευρωπαϊκά σύνορα. Ένα έργο δημοσιογραφίας δεδομένων, ομάδων από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και το Radiobubble.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου