Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

25 Μαΐ 2012

Ντοκιμαντέρ: Teenage Riot - Athens

Πηγή: VICE

Την παραμονή της μεγαλύτερης απεργίας (19 Οκτ. 2011) εδώ και περίπου 3 δεκαετίες απο την πτώση της Χούντας, το VICE ταξιδεύει στην Αθήνα για να συναντήσει τους ανθρώπους πίσω απο αυτήν. Φοιτητές, αναρχικοί, συνδικαλιστές και κομμουνιστές, μας άφησαν να περάσουμε στις καταλήψεις τους για να συζητήσουμε περί της τρέχουσας κυβέρνησης και γιατί αυτή πρέπει να καεί.




Η πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας. Ένα πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων καθ' οδον προς το Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας. Ακούμε για τις τακτικές που χρησιμοποιούν αστυνομία και αναρχικοί, πριν το δούμε οι ίδιοι με τα μάτια μας. Δακρυγόνα, χειροβομβίδες, κρότου λάμψης και πέτρες στον αέρα καθώς η πόλη ενωμένη επιχειρεί να μπεί στο Κοινοβούλιο.




Στη Βουλή συνεδριάζουν για την ψήφιση των μέτρων λιτότητας, ενώ την ίδια στιγμή απέξω διαδραματίζεται πόλωση της κοινωνίας. Ολα τα προσχήματα αλληλεγγύης εξαφανίζονται καθώς οι σειρές των δυνάμεων καταστολής διαλύονται στο πλήθος, οδηγώντας σε συγκρούσεις και τελικώς, το θάνατο ενός ανθρώπου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου