Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

3 Μαΐ 2012

Συνέντευξη Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την «υγειονομική διάταξη» Λοβέρδου

Η νέα υγειονομική διάταξη Λοβέρδου που προβλέπει αναγκαστική εξέταση πολιτών, αλλά και η διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, βάσει μίας επιλεκτικής ανάγνωσης του N.3625/2007 περί δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων «για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», φέρνει για μία ακόμη φορά τις ενέργειες του υπουργού υγείας στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.
Το radiobubble news επιχειρεί μία ψύχραιμη προσέγγιση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος που -δυστυχώς- υποκρύπτει προεκλογικές σκοπιμότητες. O @Galaxyarchis συζητά στο στούντιο του radiobubble με τους Χρήστο Χρήστου, γιατρό και αντιπρόεδρο του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και την Ελένη Κάκαλου, παθολόγο και εξειδικευόμενη λοιμώξεων, μέλους των ΓΧΣ, για το θέμα.

Mε αφετηρία την πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου υγείας, για τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων οροθετικών ατόμων, η συζήτηση επεκτείνεται σε ζητήματα ιατρικής δεοντολογίας, αλλά και  τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας ευρύτερα.
Επίσης παρατίθεται η επιχειρηματολογία του υπουργείου και του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και αποσπάσματα από μία διαφωτιστική ανάλυση του Βασίλη Σωτηρόπουλου (e-lawyer) για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου