Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

3 Μαΐ 2013

#ΜΑΤ1236

ΠΗΓΗ
Η επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ τον Οκτώβριο του 2012 έμεινε στην ιστορία με το κωδικό όνομα #ΜΑΤ1236, εμπνευσμένο από τον αριθμό του αστυνομικού των ΜΑΤ που κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με διαδηλωτές χρησιμοποίησε μία νεαρή γυναίκα ως ανθρώπινη ασπίδα.

Η πράξη του αγνώστων στοιχείων αστυνομικού αποτέλεσε την έμπνευση μίας πρωτότυπης και επίκαιρης φωτογραφικής έκθεσης στο πανεπιστήμιο Aalto του Ελσίνκι.



Η #ΜΑΤ1236 παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό της κλιμακούμενης αστυνομικής βίας στην Ελλάδα, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η φωτογραφία της γυναίκας - ανθρώπινη ασπίδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 2 Μαΐου, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι πριν το Ελσίνκι φιλοξενήθηκε σε τρεις ακόμη χώρες. Το κάλεσμα του ανοίγματος της έκθεσης ζητούσε από τους επισκέπτες να αναλογιστούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε συνδυασμό με την έκρηξη της αστυνομικής βίας.

“Τι συμβαίνει σε μία κοινωνία που οι πολίτες φοβούνται την αστυνομία; Τι θα γίνει την επόμενη φορά που θα βγεις στο δρόμο για να διαμαρτυρηθείς;” ήταν τα βασικά ερωτήματα για όσους επρόκειτο να παρευρεθούν στα εγκαίνια τις έκθεσης.

Στην κουβέντα τέθηκαν και θέματα σχετικά με τον κρίσιμο ρόλο των ΜΜΕ αλλά και το πόσο συμβάλλει στην καταγραφή των περιστατικών αστυνομικής βίας η δημοσιογραφία των πολιτών.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: http://mediafactory.aalto.fi/mat1236-exhibition-and-discussion-on-may-2nd/

@polyfimos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου