Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

26 Οκτ 2013

#rbnews 7: Ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών, ποινικοποίηση κινημάτων και απευθείας αναθέσεις

Η έβδομη εκπομπή #rbnews είναι κατά κύριο λόγο αφιερωμένη στην Κίνηση 136, για την κοινωνικοποίηση της διαχείρισης του νερού στη Θεσσαλονίκη. Η εκπομπή περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης που πήραν την προηγούμενη Τρίτη (22/10/2013) οι @galaxyarchis και @polyfimos από το Θεόδωρο Καρυώτη, μέλος της Κίνησης 136. Η συνέντευξη έγινε στα πλαίσια της έρευνας για το νερό, που έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα του #rbnews και κατόπιν του αποκλεισμού της πρότασης της Κίνησης 136 για την ΕΥΑΘ, από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Θεόδωρος Καρυώτης δεν μίλησε μόνο για τις εξελίξεις στο χώρο της διαχείρισης του νερού στη Θεσσαλονίκη αλλά και για δύο ακόμη κινήματα της Β. Ελλάδας. Αφενός μεν το κίνημα πολιτών στη Χαλκιδική, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, το οποίο πλέον θεωρείται από την Ελληνική Αστυνομία "εγκληματική οργάνωση". Αφετέρου δε την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη από τους εργαζόμενους εκεί.

Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικότερα δύο περιπτώσεις απευθείας αναθέσεων από το υπουργείο Τουρισμού και Παιδείας αντίστοιχα. Η απευθείας ανάθεση της καμπάνιας του περασμένου καλοκαιριού στην Beetroot, την οποία παραδέχτηκε ο Πάρις Μέξης, στέλεχος της εταιρείας, στην εκπομπή #Timeliners. Και η επίσης απευθείας ανάθεση σε εκδότες ΜΜΕ για τη δημιουργία και εκτύπωση βιβλίων για τις σχολικές βιβλιοθήκες. Υπόθεση για την οποία απειλήθηκε ο "Γαλαξιάρχης", μέσω twitter, από τον Νίκο Χατζηνικολάου με μήνυση.



Ακούγονται τα κομμάτια:
1. The End (Stereo MC's)
2. Oil and Water (Incubus)
3. Fool's Gold (Stone Roses)
4. Dry the Rain (The Beta Band)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου