Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

24 Οκτ 2013

Στη Χαλκιδική "ποινικοποιούνται" οι συνεντεύξεις

Την ποιοτική μετάλλαξη της δίωξης του κινήματος στις Σκουριές, προανήγγειλε πρακτικά η Κυβέρνηση, με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και πολλών άλλων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ημέρες μετά την επιχείρηση "εξάρθρωσης" της Χρυσής Αυγής. Στα πλαίσια της πολιτικής των "δύο άκρων", το κίνημα ενάντια στην Ελληνικός Χρυσός στιγματίζεται ως εγκληματική οργάνωση αρχικά από την Κυβέρνηση και ακολουθεί λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα η Δικαιοσύνη, με μία δικογραφία 3.000 σελίδων, όπου περιλαμβάνονται εκατοντάδες παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η δικογραφία καλύπτει την περίοδο από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο του 2013.


Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, ανάμεσα στις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών διαλόγων που βρίσκονται στη δικογραφία, περιλαμβάνονται και πολυάριθμες συνεντεύξεις του Τόλη Παπαγεωργίου, τον οποίον η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατονομάζει ως «ιδρυτή εγκληματικής οργάνωσης». Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, «Οι απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων καταλαμβάνουν πάνω από 200 σελίδες της δικογραφίας» και «αφορούν κυρίως τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, ο οποίος κατονομάζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως ιδρυτής της εγκληματικής οργάνωσης που δρα στις Σκουριές και, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι έδινε ψευδείς πληροφορίες και προπαγανδιστικό υλικό με σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές».

Στο υλικό της δικογραφίας υπάρχουν συνδιαλέξεις και συνεντεύξεις με δημοσιογράφους τουλάχιστον 11 Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων», η «Ελευθεροτυπία», «Το Ποντίκι», η «Καθημερινή», η «Δημοκρατία», ο «Ant1», η ΕΡΤ3, η ΕΡΑ Κομοτηνής, το «Ράδιο Καβάλα» και το «Στούντιο Α». Ακόμη και επικοινωνία με δημοσιογράφους του διεθνούς πρακτορείου Reuters βρίσκονται ανάμεσα στις συνδιαλέξεις, των οποίων «η καταγραφή είναι πλήρης και λεπτομερής. Καταγράφεται η ώρα κλήσης, η διάρκεια της κλήσης, η ημερομηνία και η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας και της τηλεφωνικής συνέντευξης που έδωσε ο Τ. Παπαγεωργίου σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους οι οποίοι κατονομάζονται».

Τόσο ο Τόλης Παπαγεωργίου όσο και το ιστολόγιο "Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων" (antigold.greece), σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, μέσω των συνεντεύξεων αυτών και των δημοσιευμάτων του, διαπράττουν «προπαγάνδα και παραπλάνηση», που αποσκοπούν:
  1. Στη διαμόρφωση συνθηκών επηρεασμού της κοινής γνώμης, τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και ευρύτερα, καθώς η περιγραφή των πραγματικών περιστατικών των εκνόμων ενεργειών σε αυτά, υλοποιείται κατά τρόπον που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  2. Στην ενίσχυση του φοβικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού, με σκοπό να πλήξει το εθνικό συμφέρον.
Είμαστε κι εμείς "συμμορίτες"

Το Radiobubble και ειδικότερα η ομάδα του Radiobubble News βρέθηκε στη Χαλκιδική και κάλυψε εκτενώς τις "Σκουριές" με συνεντεύξεις τόσο των μελών του κινήματος ενάντια στα ορυχεία χρυσού, όσο και των εργαζόμενων και στελεχών της Ελληνικός Χρυσός. 

Επειδή η υποκλοπή τηλεφωνικών συνεντεύξεων (που δημοσιεύτηκαν) ηχεί τόσο παράλογη όσο είναι, εμείς συγκεντρώνουμε για διευκόλυνση της ακρόασης (και συνακρόασης) τις εκπομπές, καθώς και τις τηλεφωνικές όσο και τις δια ζώσης συνεντεύξεις του #rbnews στη Χαλκιδική.

[Συνέντευξη] Τ.Παπαγεωργίου: Οι "αμαρτωλές" μεταβιβάσεις των μεταλλείων Χαλκιδικής



#rbnews 10: Το κράτος σε ρόλο μεσάζοντα



#rbnews 21: Διχασμός στη Χαλκιδική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου