Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

2 Μαΐ 2013

Λουκέτο στην Fintexport, πάνω από 120 εργαζόμενοι στο δρόμο

ΠΗΓΗ


















Λουκέτο βάζει η βιομηχανία παραγωγής μάλλινων μοκετών Fintexport, αφήνοντας στον αέρα πάνω από 120 εργαζόμενους. Η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 1 Μάη ότι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, ενώ οι εργαζόμενοι της έχουν σταματήσει να πληρώνονται από τον Δεκέμβριο του 2011. 

Τον Ιούνιο του 2012 η εταιρία, που ανήκει στις οικογένειες Βρανόπουλου, Ροδόπουλου, Μακρή και Βόγλη, διέκοψε την παραγωγή της οδηγώντας το απλήρωτο εργατικό της δυναμικό σε επισχέσεις, κινητοποιήσεις, ενώ προχώρησε και στην κατάληψη του εργοστασίου στις 16 Νοεμβρίου του 2012.

Στις 14 Μαρτίου του 2013, μετά από δυναμική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι της εταιρίας απέσπασαν τη δέσμευση από την ηγεσία του υπουργείου ότι θα τούς δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Η Fintexport αποτελεί μία από τις παλαιότερες εταιρίες που εισήχθησαν στον ΧΑ Αθηνών, ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια και στο παρελθόν μεγαλούργησε εξάγοντας πάνω από το 70% της παραγωγής της.

ΠΗΓΕΣ: Ναυτεμπορική, Εφημερίδα των Συντακτών, Ριζοσπάστης

@polyfimos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου