Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

2 Μαΐ 2013

Η αστυνομία διαλύει διανομή τροφίμων "μόνο για Έλληνες" της ΧΑ στην Αθήνα

Σε συνέχεια της τακτικής διοργάνωσης "κοινωνικών δράσεων" που αποκλείουν μετανάστες, η ναζιστική Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως επρόκειτο να διανείμει τρόφιμα "μόνο για Έλληνες", εν όψει του Πάσχα, την Πέμπτη 2 Μαΐου, στο Σύνταγμα. 

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε την Τετάρτη πως σκόπευε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να εμποδιστεί η δράση αυτή, δεδομένου ότι επρόκειτο για ρατσιστικό εγχείρημα, που δεν αποσκοπεί στην ανακούφιση των ανθρώπων, αλλά στην βελτίωση του προφίλ της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου ήταν η εξής (screenshot του @MakisSinodinos):




Μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στην "Ελευθεροτυπία", ο Καμίνης ανέφερε ακόμη: "Ο τσαμπουκάς δεν περνάει. Φυσικά και υπάρχουν προβλήματα στην πόλη, λόγω οικονομικής κρίσης. Υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και δημοτική αρχή. Όσο θα είμαι εγώ δήμαρχος, αυτό δεν περνάει". Και πρόσθεσε: "Ο δήμος Αθήνας ετοιμάζει και διανέμει 9000 γεύματα ημερησίως, σχεδόν 1000 σε σχολεία μόνο, αλλά δεν το διατυμπανίζουμε. Πολύ διακριτικά. Άλλο η αλληλεγγύη, κι άλλο η θεατρική φιλανθρωπία".

Οι @MariaKagkelidou, @JanineLouloudi, @kakomyrios, @ElisaPerrigueur και @MakisSinodinos ανέφεραν στο τουητερ σήμερα το πρωί ότι, όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής έφεραν το φορτηγό τους με τα τρόφιμα στο Σύνταγμα, απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ. Κατόπιν αποσύρθηκαν στα γραφεία τους στο Σταθμό Λαρίσης, όπου η αστυνομία έκανε και πάλι χρήση δακρυγόνων και σημειώθηκαν επεισόδια με τα μέλη του ναζιστικού κόμματος. Σύμφωνα με την @MariaKagkelidou, "η Χρυσή Αυγή είχε περίσσευμα από τα αποθέματά της για την διανομή τροφίμων "μόνο για Έλληνες (…) είδα δύο κοντέηνερ γεμάτα πακεταρισμένο κρέας".

Άλλοι μάρτυρες αναφέρουν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής αποπειράθηκε να επιτεθεί στον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, αλλά τελικά χτύπησε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι (fb, video). Σύμφωνα με τον @MakisSinodinos, το κορίτσι είναι καλά. Ο Γερμενής δεν συνελήφθη, ούτε προσηχθη, μέχρι τώρα. Όπως φαίνεται σε αυτό το video, o Γερμενής φέρει όπλο.

Απόπειρα διανομής τροφίμων στο Σύνταγμα, φωτο της @ElisaPerrigueur
Έξω από τα γραφεία της ΧΑ, φωτο της @MariaKagkelidou


ΜΑΤ κοντά στα γραφεία της ΧΑ, φωτο του @MakisSinodinos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου