Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

28 Νοε 2012

Έκθεση για την αστυνομική βία στη Ζυρίχη: συνεχίζεται

από εδώ, σε συνέχεια από εδώ

21 με 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε, όπως είχαμε ανακοινώσει, μία πρώτη έκθεση φωτογραφίας στη Ζυρίχη. “Στα ξαφνικά” μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης που διωργάνωνε ένα φεστιβάλ για την αριστερά, την επιστήμη και την αντίσταση μας ζήτησε να παρουσιάσουμε κάποιο από το υλικό μας. Υλικό δεν υπήρχε, τρόπος παρουσίασης δεν υπήρχε, μπλογκ, σάιτ, φυλλάδια, όνομα, όλα άφαντα. Ολα στήθηκαν σε πολύ λίγο χρόνο χάρη στη δική σας βοήθεια και τη δική μας φορτική επιμονή. Αλλά έτσι ξεκινάνε αυτά, χωρίς πολλή κουβέντα.

Η δημοσιότητα που πήρε το εγχείρημά μας ήταν κάτι παραπάνω από θεαματική. Πήραμε αρκετό feedback από πολλούς φίλους αλλά και ομάδες Ελλήνων στο εξωτερικό που έχουν κάτι παρόμοιο στα σκαριά και θέλουν να συντονιστούμε. Σε επόμενο ποστ θα σας πούμε τη νέα μας ιδέα.

Ο κόσμος στην έκθεση αντέδρασε πολύ περίεργα. Γενικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μου φάνηκαν πιο ευαίσθητοι. Το θέμα τους τράβηξε το ενδιαφέρον και κοιτούσαν τις φωτό με φρίκη. Κάποιοι νεότεροι το αντιμετώπισαν τηλεοπτικά το θέμα. Αρκετοί όμως μας εντυπωσίασαν: όχι μόνο ήξεραν τι γίνεται και ενδιαφέρθηκαν, αλλά έδειχναν να έχουν ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και μιλούσαν Ελληνικά. Αρκετά νέα παιδιά, με φίλους και κάποιον καιρό στην Ελλάδα ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με την έκθεση, κατά κύριο λόγο δίνοντάς μας ιδέες για πιθανούς χώρους στη Ζυρίχη που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου