Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

29 Νοε 2012

Νεότερα στοιχεία σχετικά με τη δολοφονία 17χρονου στην Ολλανδία

συνέχεια από εδώ, από τον @iptamenos33

Ο 17χρονος Rishi Chandrakasing, ο οποίος σκοτώθηκε το Σάββατο 24/11 απο σφαίρα αστυνομικού, δεν είχε καμία ελπίδα σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα Αννα. Ο Chandrakasing είχε σηκώσει τα χέρια του λίγο πριν τον πυροβολήσει ένας αστυνομικός με πολιτικά. Φίλοι του Rishi προετοιμάζουν μια διαδήλωση. Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη το βράδυ ότι η δήλωση μιας αυτόπτη μάρτυρα δεν ισχύει επι της ουσίας σε ένα σημείο, αλλά δεν θέλησαν να διευκρινίσουν ποιό είναι το σημείο αυτό.

Οι εισαγγελικές αρχές βασίζουν τις δηλώσεις τους στα πρωτά αποτελέσματα απο την έρευνα που έγινε. Μεταξύ άλλων μελετήθηκαν εικόνες από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Αννα αστυνομικοί, φώναξαν στο Rishi να σηκώσει τα χέρια του ψηλά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ο νεαρος σταμάτησε και μετά γύρισε, σήκωσε τα χέρια και πυροβολήθηκε αμέσως, όπως διηγήθηκε στο σταθμό Omroep West.
"Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ όταν διαπίστωσε ότι τον κυνηγούσε η αστυνομία. Ενώ πριν περπατούσε κανονικότατα στην αποβάθρα, δεν φαινόταν καθόλου ύποπτος. Φώναξαν "Αστυνομία! Αστυνομία!" Και "Στάσου!". Αλλά πριν ο Rishi προλάβει να γυρίσει, και λιγό μετά από τη στιγμή που έιχε σηκώσει τα χέρια του έπεσε ήδη ο πυροβολισμός.

Την Πέμπτη λίγο μετά τις 16.30 ξεκίνησε η κηδεία του 17χρονου Rishi. Περίπου 1000 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, παρέστησαν στην τελετή στο κρεματόριο Ockenburgh.

Στους παραβρισκόμενους δόθηκε μια επικήδεια κάρτα με δυο φωτογραφίες του Rishi. "Ηταν άτακτος με γλυκό τρόπο και σίγουρα είχε καρδία από χρυσάφι" είναι ένα από τα κείμενα στο χαρτί Α4, εβώ ένα άλλο έγραφε "Ένα αγόρι που έκανε σκανδαλιές με τις οποίες δεν μπορούσες να θυμώσεις" και "Rishi, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για να αποδείξουμε την αθωότητά σου".

Το Σάββατο 1/12, το βράδυ, φίλοι του Rishi οργανώνουν μια εκδήλωση στη γειτονιά Transvaalbuurt στη Χάγη. "Δήλωσαν ότι θέλουν η συγκέντρωση να είναι αξιοπρεπής" αναφέρει εκπρόσωπος του δήμου. "Και αυτό είναι και ο δικός μας στόχος. Είμαστε σε επαφή μαζί τους."

Είναι άγνωστο πόσοι θα έρθουν στην Transvaalbuurt. Στο Facebook υπάρχει πρόσκληση και μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι σχεδόν 1300 άτομα είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη από τις 20.00 μέχρι τις 22.00.

Ως προς τη διαφωνία των εισαγγελικών αρχών σχετικά με τη μαρτυρία, ο εκπρόσωπος τύπου των εισαγγελικών αρχών, Richard Joesoef Djamil, αναφέρει στην ιστοσελίδα του Omroep West: "Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στο θύμα, τις οποίες όμως αυτό δεν ακολόυθησε."

[Πηγή 1 και 2]

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Το παρακάτω απόσπασμα στο άρθρο:

    ---------
    "Ηταν άτακτος με γλυκό τρόπο και σίγουρα είχε καρδία από χρυσάφι" είναι ένα από τα κείμενα στο χαρτί Α4, εβώ ένα άλλο έγραφε "Ένα αγόρι που έκανε σκανδαλιές με τις οποίες δεν μπορούσες να θυμώσεις"
    ---------

    είναι λίγο biased. Εδώ:
    http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/355554/Neergeschoten-Haagse-jongen-17-had-straatverbod.htm

    διαβάζω ό,τι ο 17χρονος είχε αποφυλακιστεί το Σεπτέμβρη με τον όρο ότι τα ΣΚ δεν θα κυκλοφορούσε μετά τις 1:30πμ, είχε πρόβλημα με το αλκοόλ και είχε κάνει φυλακή για διαρρήξεις.

    Τόσο η αγιογραφία του άρθρου με το σκανταλιάρικο αγόρι, όσο η παρουσίασή του ως στυγνού εγκληματία δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και απλά προσπαθούν να κατευθύνουν τα συναισθήματα των αναγνωστών - αλλά αν είναι να γράψετε την αγιογραφία, γράψτε και την άλλη πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο καλησπέρα και ευχαριστώ για το σχόλιο. Το ποστ είναι μετάφραση από τα άρθρα που αναφέρονται στις πηγές.
    Υποθέτω πως ο όρος "αποφυλακιστεί" είναι λίγο αδόκιμος, αφού πρόκειται για ανήλικο που μάλλον ήταν αναμορφωτήριο.
    Και σε αυτή περίπτωση πάντως, ο φόνος είναι εντελώς αδικαιολόγητος, κατά την προσωπική μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή