Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

27 Νοε 2012

Νεκρός 17χρονος από όπλο αστυνομικού στην Ολλανδία

από τον @iptamenos33

Ένας 17χρονος νεαρός πυροβολήθηκε θάνασιμα από αστυνομικό στη Χάγη της Ολλανδίας το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το πρωί, στο σταθμό Holland Spoor.

Η αστυνομία πήγε στο σταθμό, μετά από καταγγελία ότι εκεί κυκλοφορούσε άνδρας με όπλο.
Σε μία από τις αποβάθρες περπατούσε ο 17χρονος. Όταν του ζητήθηκε να σηκώσει τα χέρια ψηλά φέρεται να έκανε μια κίνηση προς τη μέση του, οπότε και τον πυροβόλησε ένας αστυνομικός. Η σφαίρα χτύπησε το νεαρό μάλλον στο σβέρκο. Ο νεαρός υπέκυψε στα τραυματά του αργότερα στο νοσοκομείο.

Το Σαβ/κο η κρατική αστυνομία πήρε καταθέσεις από μάρτυρες. Οι εισαγγελικές αρχές λένε ότι εξασφάλισαν εικόνες και ότι έγινε νεκροψία. Αναφέρουν επίσης πως ο νεαρός δεν έφερε όπλο.
Την Κυριακή το βράδυ έγινε σιωπηλή πορεία από 150 ατομά. Η πορεία είχε οργανωθεί από φίλους του νεαρού και κατέληξε στην αποβάθρα όπου πυροβολήθηκε ο νεαρός.

Ήταν η 5η φορά φέτος που κάποιος χτυπήθηκε θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού. Πέρσι υπήρξαν 5 θανατηφόρα περιστατικά με εμπλοκή αστυνομικών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου