Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

29 Νοε 2012

Σύλληψη ακτιβίστριας κατά των εξώσεων στη Μαδρίτη

Μαδρίτη, σήμερα: Συνελήφθη ακτιβίστρια της PAH εξώ απο δικαστήριο την ώρα που περίμενε να μπεί μέσα για να καταθέσει σε δίκη. Η ακτιβίστρια, ονόματι Feli Velázquez ήταν μάρτυρας σε δίκη για την κατηγορία της αναποκοής κατα την διάρκεια μιας έξωσης. Οι αστυνομικοί ζητήσανε να την "αναγνωρίσουν", γιατί της είπανε οτι πραγματοποιεί διαμαρτυρία μπροστά στο δικαστύηριο. H Feli Velázquez δήλωσε οτι ήταν μάρτυρας σε δίκη, ότι βρισκόταν εκεί για να καταθέσει με την ταυτότητα της και ότι δεν δέχεται τη διαδικασία της αναγνώρισης.

Η ακτιβίστρια μάλιστα επέδειξε στους αστυνομικούς την δικαστική εντολή με την οποία την καλούσε το δικαστήριο ως μάρτυρα.

Η αστυνομία την συνέλαβε για αντίσταση κατα της αρχής και την μετέφερε σε αστυνομικό τμήμα. Η δικαστής ζήτησε να αφεθεί άμεσα ελέυθερη. Όμως η δικαστική διαταγή άργησε να φτάσει γτ στο ενδιάμεσο την είχαν μεταφέρει σε άλλο αστυνομικό τμήμα. Αποτέλεσμα ήταν η ματαίωση της δίκης λόγω της απουσίας της ακτιβίστριας και μάρτυρα της υπόθεσης και δεν έχει οριστεί άλλη δικάσιμος. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικαστής ζήτησε να διενεργηθείο ΕΔΕ για τους αστυνομικούς σχετικά με παράβαση καθήκοντος. 

H Feli Velázquez είναι γνωστή ακριβίστρια στην πόλη της Μαδρίτης, μέλος της πλατφόρμας κατά των εξώσεων και μέλος του ΚΚΙ.
Τελικά, η Velázquez αφέθηκε ελέυθερη λιγό μετά την ματαίωση της δίκης, αλλά βαρύνεται με την κατηγορία της αντιστασης κατα της αρχής και θα πέρασει απο δικάσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου