Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

19 Ιαν 2012

Η Ελλάδα στο Γερμανικό Τύπο


newspapers-stacked_switched

Handelsblatt

«Για συντάξεις χρήματα δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως για τανκς»: Η Ελλάδα εξαρτάται από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, είναι υποχρεωμένη να μειώσει συντάξεις και να απολύσει δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες και προτίθεται να παραλάβει 400 αμερικανικά τεθωρακισμένα. Δωρεάν βέβαια, αλλά όχι χωρίς κόστος.












Bild.de

«Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα σε 5 μέρες»; Σε καυτή φάση οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές – Οι εταιρίες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων θα κέρδιζαν από μια πτώχευση.


Financial Times Deutschland
«Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια της Ελλάδας»: «Από σήμερα οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα με τις τράπεζες για το κούρεμα. Απομένουν μόνο 5 μέρες για να τα βρουν κυβέρνηση και τράπεζες.

Welt Online

«Στο ελληνικό ζήτημα όλοι ’τζογάρουν’ μέχρι την τελευταία στιγμή»: Ο χριστιανοδημοκράτης ειδικός σε οικονομικά θέματα Μίχαελ Μάιστερ προειδοποιεί για την χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και ζητά από τις τράπεζες να συμφωνήσουν στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα.

Freie Presse

«Απεργίες και διαδηλώσεις παραλύουν την Αθήνα»: Ακινητοποιημένα λεωφορεία και τραίνα – Οι διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της τρόικας συνεχίζονται την Παρασκευή

Welt Online

«Συγκρατημένοι οι επενδυτές λόγω Ελλάδας»: Λίγο πριν από τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί. Ανησυχούν οι αποδώσεις και των πορτογαλικών ομολόγων.

Πηγή: Deutsche Welle

inflammatory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου