Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

19 Ιαν 2012

Μεγ. Βρετανία: 2ο κύμα απεργιών στη Unilever

Εργαζόμενοι της Unilever και μέλη των συνδικάτων Unite, GMB και Usdaw αφού προέβησαν στην πρώτη εθνική απεργία στην ιστορία της εταιρείας τον περασμένο Δεκέμβρη, πραγματοποιούν απο χτές έως τις 28/1 στάσεις εργασίας σε διάφορα εργοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι μετατροπές του συνταξιοδοτικού συστήματος "αντανακλούν τη σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνουν η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η αστάθεια των αγορών" σύμφωνα με τη διοίκηση της Unilever η οποία ισχυρίζεται πως "αυτό το μοντέλο είναι ακατάλληλο πλέον για την ανταγωνιστικότητα,της εταιρείας". Εκτιμάται πως οι επιπτώσεις θα είναι περικοπές συντάξεων της τάξης έως και 40%. 


"Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πλέον ακατάλληλο, είναι προσιτό, βιώσιμο και μας χρωστούν μια αξιοπρεπή σύνταξη"  δηλώνει στο Socialist Worker ο Mark Armitage, αντιπρόσωπος του συνδικάτου GMB στο εργοστάσιο της περιοχής Warrington όπου κατασκευάζεται το γνωστό απορρυπαντικό Persil ανάμεσα σε άλλα γνωστά brands.




inflammatory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου