Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

6 Δεκ 2011

5.000 αστυνομικοί στους δρόμους για τα τρία χρόνια από την δολοφονία Γρηγορόπουλου

- Όλες οι σημερινές συγκεντρώσεις για την μνήμη του Αλέξη εδώ

Update [11.50']
Σε εξέλιξη τα αστυνομικά μέτρα στην Αθήνα. Ήδη 12 αστυνομικές "κλούβες" των ΜΑΤ βρίσκονται στην Βασιλίσσης Σοφίας στο Σύνταγμα, έτοιμες να αποκλείσουν την λεωφόρο και την πρόσβαση στην Βουλή.
«Όχι προκλήσεις» - «προληπτικοί έλεγχοι» και «προληπτικές προσαγωγές» - «μηδενική ανοχή». Αυτό θα είναι το σημερινό… «δόγμα» που αποφάσισε να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων για τα τρία χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2008.
Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα έχουν την ίδια δομή με αυτά που εφαρμόστηκαν στην πορεία για το Πολυτεχνείου στις 17 του περασμένου μήνα, που σύμφωνα με την αστυνομία κρίθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένα. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, θα είναι διαθέσιμοι να αναπτυχθούν στην Αθήνα αν και εφόσον χρειασθεί, ενώ την «περιφρούρηση» των εκδηλώσεων από νωρίς το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα έχουν αναλάβει 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), 15 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ. Εκατοντάδες άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Τροχαίας.

Με δεδομένο ότι  σήμερα στην Βουλή ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012 (τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία), για το Κοινοβούλιο έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα. Η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας θα αποκλεισθεί από την συμβολή της με την Πανεπιστημίου και την Αμαλίας, με τον ειδικό μεταλλικό φράχτη, ενώ δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση διαδηλωτών στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην λ. Αμαλίας. Επίσης «στόχοι» φύλαξης από την αστυνομία είναι το Πολυτεχνείο, το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, καθώς και τράπεζες και άλλα κτίρια υπουργείων και υπηρεσιών στο κέντρο. Στους σχεδιασμούς της αστυνομίας, επίσης συμπεριλαμβάνεται και η αποφυγή συγκέντρωσης διαδηλωτών μέσα στην  πλατεία Συντάγματος.

Από την πλευρά της Εισαγγελίας σε έκτακτη βάρδια θα βρίσκονται εισαγγελείς, τόσο στα γραφεία ποινικής δίωξης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όσο και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑ.ΔΑ.). Σε επιφυλακή επίσης έχει τεθεί και το ΕΚΑΒ με πέντε ασθενοφόρα καθώς και η πυροσβεστική υπηρεσία με στάθμευση πυροσβεστικών οχημάτων σε καθορισμένα σημεία. Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ειδικό θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού, ο γνωστός «Αίαντας», ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μόνο και αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.
Όπως έχει γίνει γνωστό ήδη από χθες, οι σταθμοί του Μετρό σε «Πανεπιστήμιο-Κοραή» και «Σύνταγμα» θα παραμείνουν κλειστοί από τις 15.00’ και 18.00’ αντίστοιχα. Παράλληλα η τροχαία ανακοίνωσε ότι από σήμερα το μεσημέρι και μέχρι αύριο Τετάρτη, το πρωί στις 7.00’ θα απαγορεύεται σταδιακά η στάση και η στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και κυρίως στα Εξάρχεια και το Σύνταγμα.

Θεσσαλονίκη

Ανάλογα αστυνομικά μέτρα με αυτά της Αθήνας θα εφαρμοστούν και στην Θεσσαλονίκη, όπου στις 12.00’ το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν μαθητές ενώ στις 18.00’ στην Καμάρα είναι η συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Συγκεκριμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Θεσσαλονίκη είναι:

Aπό τις 6 το πρωί θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους:

Εγνατία (από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Βενιζέλου),
Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου),
Αγίου Δημητρίου (από Εθνικής Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου),
Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Λεωφόρο Στρατού),
Αγγελάκη (από πλατεία Συντριβανίου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ),
Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθνικής Αμύνης),
Τσιμισκή (από πλατεία ΧΑΝΘ μέχρι Βενιζέλου),
Βασιλέως Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Καρόλου Ντήλ),
Καρόλου Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασιλέως Ηρακλείου),
Γρηγορίου Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου),
Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου)

Από τις 12:00 και μετά θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία στις οδούς:

Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου, πλατεία Δημοκρατίας, πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασιλέως Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρηγορίου Λαμπράκη, Κωνσταντίνου Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου