Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

27 Ιαν 2014

#rbnews 18: Συζήτηση για το Χρέος

Στην εκπομπή #rbnews της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 2014, ο @Galaxyarchis φιλοξένησε στο στούντιο μέλη της πρωτοβουλίας για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους (ΕΛΕ) και του Σύριζα, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα του δημόσιου χρέους, ειδικά μετά τη στροφή της κυβέρνησης υπέρ της άποψης ότι το χρέος της Ελλάδας είναι "μη βιώσιμο". Αφορμή για την εκπομπή υπήρξαν οι δηλώσεις Σταθάκη, περί "επαχθούς χρέους" και οι αντιδράσεις -κατά βάση χάρην θεάματος- που προκάλεσαν.

Η αλήθεια είναι ότι οι πολυάριθμοι προσδιορισμοί του χρέους, όπως "επαχθές", "απεχθές", "μη βιώσιμο", "παράνομο" κ.λπ. έχουν προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες. Ένας λόγος παραπάνω, καθώς οι όποιες αναφορές στο χρέος γίνονται με τηλεοπτικούς όρους που εξυπηρετούν αποκλειστικά μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Στην εκπομπή που διαρκεί μιάμιση ώρα, λόγω του θέματος, προσπαθήσαμε να βάλουμε σε μία σειρά αυτές τις έννοιες, όσο όμως και να δούμε με ψυχραιμία τα πιθανά σενάρια για τη διαχείριση του χρέους τα επόμενα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου