Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

2 Νοε 2013

#rbnews 8: Μπανανία του Νότου

Η όγδοη εκπομπή #rbnews έχει τίτλο "Μπανανία του Νότου", καθώς η ανασκόπηση των γεγονότων μίας και μόνο εβδομάδας στην Ελλάδα επαληθεύει την πεποίθηση ότι η χώρα πληροί και με το παραπάνω τον όρο αυτό.

Ο @galaxyarchis επικεντρώνεται σε δύο κυρίως ζητήματα που απασχόλησαν την περασμένη εβδομάδα:

Τη δήλωση, στο Βήμα FM, του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου σχετικά με τις παράνομες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία που διεξήγαγαν παρανόμως οι ελληνικές υπηρεσίες, εν γνώση του.
Τον περίφημο νόμο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, που ήρθε να παγιώσει το λεγόμενο "χαράτσι", με άλλα λόγια. Ο τραγέλαφος με τα φορολογούμενα άγονα κομμάτια γης, οι αδικίες με τις ελαφρύνσεις στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και η φαιδρότητα της επιχειρηματολογίας ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης υπέρ του νόμου αυτού.

Επίσης, σε συνέχεια του θέματος της προηγούμενης εκπομπής #rbnews για την Κίνηση 136, ακούγεται ένα απόσπασμα από αδημοσίευτη συνέντευξη του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, όπου παραδέχεται ότι η ΕΥΑΘ είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό "ιδιωτικοποιημένη" και ότι η επιστροφή σε δημόσιο έλεγχο, ακόμη και αν δεν υπήρχε ΤΑΙΠΕΔ, θα ήταν από δύσκολη έως αδύνατη.



Ακούγονται τα κομμάτια:
1. 1997 (Ana Tijoux)
2. Misirlou (Martin Denny)
3. Samba Clarina (Imam Baildi)
4. My Companjera (Gogol Bordelo)
5. Fuck you (Cee Lo Green)
6. Salga la Luna (Mano Negra)
7. Mexican Rap (Cypress Hill)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου