Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

19 Οκτ 2013

#rbnews 6: Η Βία

Η έκτη εκπομπή #rbnews είναι αφιερωμένη στο δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες με θέμα τη βία και τη σχέση της με το Κράτος και τα κινήματα. Ο @galaxyarchis επέλεξε αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις προσώπων από την πολιτική, τη δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και την ακαδημαϊκή κοινότητα, που έγιναν σε δύο παράλληλες και "αντίθετες" εκδηλώσεις την περασμένη Τετάρτη. Από τη μία, η εκδήλωση της ΝΔ στην παλαιά Βουλή, που έγινε στα πλαίσια της καμπάνιας "Φτάνει πια" και είχε τίτλο "Βία, πολίτες και θεσμοί". Από την άλλη, η συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε την ίδια ημέρα η ΚΕΔΔΕ (Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα) στην ΕΣΗΕΑ, όπου επισημάνθηκαν «οι πτυχές του κοινωνικού και πολιτικού φασισμού που προωθεί η κυβέρνηση».

Ακούγονται αποσπάσματα παρεμβάσεων και ομιλιών των Χαράλαμπου Αθανασίου, Νίκου Δένδια, Γιάννη Μαϊστρου, Πάσχου Μανδραβέλη και Γιάννη Ραχιώτη, καθώς και του Γιώργου Κατρούγκαλου στο Mega (ακολουθούν τα βίντεο και τα ηχητικά των εκδηλώσεων της ΝΔ και της ΚΕΔΔΕ).

H εκπομπή κλείνει με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των Σκουριών, που σχετίζονται με το κεντρικό θέμα, καθώς το Κράτος δείχνει δύο πρόσωπα και αντιστρατεύεται στις βασικές αρχές του Δικαίου.




Ακούγονται τα κομμάτια:
1. Boom, Boom (John Lee Hooker)
2. Warning Shots (Thievery Corporation)
3. Bombin' the L (Fun Loving Criminals)
4. Kalasnjikov (Goran Bregovic)

ΚΕΔΔΕ: «Κίνδυνος για τις λαϊκές ελευθερίες» [ΗΧΗΤΙΚΟ]


ΝΔ: Βία, πολίτες και θεσμοί [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου