Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

18 Οκτ 2013

Αυγά για το Μπαρόζο στη Λιέγη

Επίθεση με αυγά δέχτηκε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ακόμα περίπου 8 μήνες. Το συμβάν έγινε χτες στη Λιέγη, όπου ο Μπαρόζο συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα "Debating Europe", συνοδευόμενος από το Βέλγο Υπουργό Εξωτερικών, Didier Reynders.

Τα αυγά πέταξαν στο Μπαρόζο δύο νεαροί ακτιβιστές, αφού πήραν το λόγο κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που ακολούθησαν τις τοποθετήσεις. Στην τοποθέτησή τους, οι δυο ακτιβιστές κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την γραμμή που ασκεί στα θέματα της κρίσης, της μετανάστευσης και την αγροτικής πολιτικής, αλλά και για την αυξανόμενη λιτότητα που επιβάλλει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την οποία αποδοκιμάζει η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών.

Οι δυο νεαροί απομακρύνθηκαν από την αίθουσα διά της βίας μετά τη ρίψη των αυγών, και υπέστησαν ολιγόωρη κράτηση από την τοπική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπαρόζο είχε πέσει θύμα γιουχαΐσματος, σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Σικελία, με αφορμή το ναυάγιο της Λαμπεντούζα. Παρόμοια αποδοκιμαστική υποδοχή του επεφύλαξαν πρόσφατα και οι συμπατριώτες του στη Λισαβόνα: σε επίσκεψή του στη χώρα καταγωγής του, έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις, οι συμμετέχοντες στις οποίες κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι "βάζει τους φτωχούς να πληρώσουν τα λάθη των πλουσίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου