Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

15 Μαΐ 2013

Ο 14χρονος Ισμαέλ από το Αφγανιστάν, θύμα ρατσιστική βίας

Σύνταξη @IrateGreek  - μετάφραση @anarresti

Ο 14χρονος Ισμαέλ από το Αφγανιστάν, έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας την δευτέρα του Πάσχα στην Αθήνα, από ομάδα μαυροντυμένων, οι οποίοι χάραξαν το πρόσωπό του με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας. Μπορείτε να δείτε παρακάτω την περιγραφή της επίθεσης στο βίντεο που δημοσίευσαν οι Γιατροί του Κόσμου και να διαβάσετε την ελληνική απομαγνητοφώνηση του διαλόγου.




- Είμαι ο Ισμαέλ, είμαι από το Αφγανιστάν και είμαι 14 ετών.
- Τι συνέβη εκείνη τη μέρα?
- Κατέβηκα στο μετρό Αττικής και πήγαινα προς το σπίτι μου. Ήρθαν τρεις άντρες από πίσω μου, με χτύπησαν στον ώμο και με ρώτησαν από που είμαι. Απάντησα, είμαι από το Αφγανιστάν. Όταν τους είπα ότι είμαι από το Αφγανιστάν άρχισαν να με χτυπάνε. Ένας από αυτούς με χτύπησε στο πρόσωπο με ένα μπουκάλι μπίρας. Λιποθύμησα. Ένας περαστικός με βρήκε και με πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί, επειδή δεν είχα χαρτιά, μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και με διώξανε. Μετά ήρθα στους Γιατρούς του Κόσμου και με βοήθησαν. Επειδή η μάνα μου είναι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, οι Γιατροί του Κόσμου μου υποσχέθηκαν ότι σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες θα με βοηθήσουν να γίνει οικογενειακή επανένωση.
- Έκανες ράμματα; Πονάς πουθενά;
- Πονάω παντού, έχω 5-6 ράμματα στη μύτη και 10 ράμματα στο κεφάλι. Αυτή είναι η χώρα που φημίζεται για την φιλοξενία της; Τι είναι; Τώρα χτύπησαν εμένα, ας γίνει κάτι για να μην ξαναχτυπήσουν άλλους.
- Μπορείς να περιγράψεις πως ήταν αυτοί που σε χτύπησαν;
- Δεν μπόρεσα να τους δω πολύ καλά. Μόλις γύρισα το κεφάλι μου αυτοί άρχισαν να με χτυπάνε. Φορούσαν όλοι τα ίδια ρούχα, με το ίδιο σήμα.
- Μπορείς να μας περιγράψεις το σήμα;
- Δεν ξέρω ακριβώς τι σήμα είναι αυτό. Ήταν δυο κλαδιά με δάφνινα δεντράκια που κάτω ενώνονταν και μέσα στα δεντράκια είχε ένα σήμα που δεν κατάλαβα τι ήταν.
- Τι γλώσσα μιλήσανε;
- Ελληνικά.

Ο χρήστης @MavriMelani αναφέρει πως η υπηρεσία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας έχει αναλάβει τις έρευνες για την επίθεση.

Οι αναγνώστες που αναρωτιούνται για το σήμα των επιτιθέμενων, μπορούν να δουν φωτογραφίες του Google Images με το σήμα της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου