Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

21 Φεβ 2013

Αντιφασιστική διαμαρτυρία για την επίσκεψη της Μαρί Λεπέν στο Κεϊμπριτζ


Το πανεπιστήμιο του Κεϊμπριτζ της Αγγλίας επισκέφτηκε την Τρίτη η Μαρί Λεπέν, ηγέτιδα του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο. Η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν η οποία πήρε τα ηνία του κόμματος απο τον πατέρα της το 2011 παραβρέθηκε σε μια ομάδα σύζητησης του πανεπιστημίου όπου μίλησε για το μέλλον της Ευρωπαϊκης Ένωσης και για την πολιτική στην Γαλλία.

Την κ. Λεπέν υποδέχτηκαν 200 αντιφασίστες από την οργάνωση «Ενωμένοι Ενάντια Στον Φασισμό» οι οποίοι διαδήλωσαν έξω απο τον χώρο συζήτησης ένω υπήρχε και αστυνομική παρουσία.

Οι διοργανωτές της συζήτησης υπερασπίστηκαν την απόφαση τους να καλέσουν την κ. Λεπέν λέγοντας πως «καλωσορίζουμε την ευκαρία να συζητήσουμε και να διαφωνήσουμε με ενα άτομο το οποίο εχει αναμφισβήτητη επιρροή στην πολιτική της Γαλλίας και της ΕΕ. Είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς με τις πολιτικές τις θέσεις, αυτή ειναι μια από τις λίγες ευκαιρίες για ένα Βρετανικό κοινό να έχει άμεση επαφή με την κ. Λεπέν, η οποία βγήκε τρίτη στις πρόσφατες Γαλλικές εκλογές και είναι στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ως ενα δημοκρατικά εκλεγμένο μέλος».
Pen. Photograph: Justin Tallis/AFP/Getty Images

Απο την μεριά της, η Ενωση για τα Δικαιώματα των Φοιτητών, η οποία υποστηρίζει την δημοκρατία και την ελευθερία στο πανεπιστήμιο μακριά απο εξτρεμισμούς, κάλεσε το Πανεπιστήμιο του Κεϊμπριτζ να διερευνήσει την απόφαση πρόσκλησης της κ. Λεπέν. Σε ανακοίνωση της, η Ενωση δήλωσε πως «είναι καθήκον των πανεπιστημίων να προωθούν την ελευθερία του λόγου, αλλά δεν ειναι ενα μέρος για την προώθηση φασιστικών απόψεων και οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν υποχρέωση να προστατεύουν τους φοιτητές απο αυτούς που προωθούν το μίσος»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου