Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

20 Φεβ 2013

Περίληψη των σημερινών κινητοποιήσεων #20fgr από την κοινότητα του #rbnews

Περίπου 70.000 διαδηλωτές στην Αθήνα, 7000 στη Θεσσαλονίκη. Πορείες έγιναν και σε Ηράκλειο, Χανιά, Καλαμάτα, Κόρινθο, στη γέφυρα του Ρίο, Βόλο, Λάρισσα, Καρδίτσα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Μυτιλήνη, Ζάκυνθο.
Μεγαλη η συμμετοχή των αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ τους και μπλόκαραν στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας, εκεί όπου είχαν αρχίσει συμβολική διαμαρτυρία πριν από 2 εβδομάδες.

Στην Αθήνα, φτάνοντας η πορεία στο Συνταγμα, η αστυνομία άφησε το ΠΑΜΕ να περάσει, αλλά έκοψε την πρόσβαση για την υπόλοιπη πορεία. Υπήρξαν διαμαρτυρίες κυρίως από διαδηλωτές της ΠΟΕ/ΟΤΑ. Μικροεντάσεις σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας στην Αθήνα, κυρίως στα Εξάρχεια.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης πλέον ΒΙΟΜΕΤ μπήκαν στην κεφαλή της πορείας.

Στο Ηράκλειο υπήρξαν 4 προσαγωγές,οταν διαδηλωτές αποπειράθηκαν να καταλαβουν την Περιφέρεια. Άλλοι διαδηλωτές, επίσης στο Ηράκλειο, ανέτρεψαν περιπολικό.

Πριν καν αρχίσει η πορεία στην Αθήνα 4 μέλη της νΚΑ (νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση) προσήχθησαν έξω από γραφεία του ΝΑΡ στα Εξάρχεια. Κρατήθηκαν για λίγες ώρες στη ΓΑΔΑ για "εξακρίβωση" και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δήλωσαν πως δεν είχε δωθεί εντολή συλλήψεων έξω από τα γραφεία της πολιτικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου