Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

6 Ιουλ 2012

Εικόνες και βίντεο από την αντιρατσιστική πορεία στη Νίκαια


Βίντεο και φωτογραφίες του Α. Καλοδούκα, από το Aformi.gr

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια καταστηματάρχες που δεχονται απειλές, επειδή είναι μετανάστες. Σύμφωνα με τους ίδιους, προ ημερών, μέλη της Χρυσής Αυγής τους ζήτησαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να εγκαταλείψουν τη χώρα.


Στην συγκέντρωση μίλησαν μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, εργαζόμενοι του δήμου Νίκαιας-Ρέντη καθώς και εκπρόσωποι αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Ακολούθησε πορεία στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν ότι η ελληνική αστυνομία συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή και συγκαλύπτει τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών. Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το σύνολο της Αριστεράς ήταν παρόν στην πορεία ενωμένο: Από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιεξουσιαστικό χώρο.
Την ώρα της διαμαρτυρίας, μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία του κόμματός τους και υπήρχαν φόβοι μήπως επιλέξουν να έρθουν σε σύγκρουση με τους διαδηλωτές. H ηγεσία της Χρυσής Αυγής καλούσε τα μέλη της σε «αντισυλλαλητήριο» ενάντια στους «εγχώριους άπλυτους εθνοπροδότες», τους οποίους μάλιστα κατονόμαζε ως «εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και άλλων “προοδευτικών”» ενώ καλούσε τα μέλη της να επικοινωνήσουν με τον «τομέα της Νίκαιας» γιατί «για ευνόητους λογούς ασφαλείας οι οδηγίες δεν θα δοθούν δημόσια».

Συλλογή φωτογραφιών από το Swell







Πηγή: Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου