Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

15 Ιουν 2012

Σάλος με την ανυπόγραφη προεκλογική παρέμβαση των Γερμανικών Financial Times

Σάλο έχει δημιουργήσει εδώ και λίγες ώρες η ευθεία και ανυπόγραφη παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των Financial Times για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Με άρθρο τους, που τιτλοφορείται "Αντισταθείτε στo δημαγωγό" οι FTD καλούν τους Έλληνες ψηφοφόρους να "αντισταθούν στο δημαγωγό Αλέξη Τσίπρα" και να ψηφίσουν "υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας" τον Αντώνη Σαμαρά. Το άρθρο αυτό των FTD που δεν υπογράφεται από κάποιον σχολιαστή ή δημοσιογράφο της εφημερίδας, προκάλεσε άμεσα την αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου, που το χαρακτήρισε "πολιτική απρέπεια" και του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος δήλωσε στο Βήμα FM ότι  "πρόκειται για προκλητική, προσβλητική για όλους του Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας".

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο των γερμανικών Financial Times


Αντισταθείτε στo δημαγωγό - Widersteht den Demagogen
Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας.
Μετάφραση από τα Γερμανικά: Νίκος Θεοδωρακόπουλος
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε προβοκατόρικο, απαράδεκτο και κατακριτέο το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland μέσω του ΣΚΑΪ. Η τέως υπουργός Παιδείας έκανε επίσης λόγο για πολιτική απρέπεια και υπενθύμισε πως με τον ίδιο τρόπο είχε λειτουργήσει και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, όταν επέμενε προβοκατόρικα -όπως δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου- το Φεβρουάριο πως η χώρα έπρεπε να πάει σε εκλογές.
Πηγή

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ FM  για το άρθρο των Financial Times Deutschland με τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Πρόκειται για μια προκλητική, προσβλητική για όλους του Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας που εκφράζεται παγίως από την γερμανική έκδοση των Financial Times . Το μόνο που μένει μετά απ’ αυτή την χοντροκομμένη παρέμβαση, που θα έπρεπε να προσβάλει και τους νεοδημοκράτες και περιμένω να προκαλέσει την αντίδραση και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, είναι να έρθει εδώ η κ. Μέρκελ με τον κ. Σόιμπλε και να μοιράζουν ψηφοδέλτια της ΝΔ έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή.
 Αυτό θυμίζει άλλες εποχές και κλίμα “Mπανανίας” όταν ο Aμερικάνος τότε Πιουριφόι  έβαζε τα πόδια πάνω στο τραπέζι την δεκαετία του ‘50 και έβριζε και διέταζε του έλληνες υπουργούς. Τότε όμως οι Αμερικάνοι δίνανε και τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ, ενώ οι Γερμανοί  τώρα κερδίζουν από την ύφεση που εξαπλώνουν με την πολιτική σε όλη την Ευρώπη
Πριν λίγη ώρα εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση και από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των   FT αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της  δημοκρατίας στη  χώρα μας.
Αν νομίζει το γερμανικό κατεστημένο  και οι εγχώριοι σύμμαχοί του, που όλες αυτές τις μέρες απειλούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις,   σπέρνουν  με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο  τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ότι θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, είναι γελασμένοι.
Ο  αγώνας  για εθνική αξιοπρέπεια,   δημοκρατία,  κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας  κατά της διαφθοράς και  της διαπλοκής  θα νικήσει το φόβο και την υποταγή.
Να χαίρονται ο κ. Σαμαράς  και ο κ. Βενιζέλος  τους προστάτες τους.
@Galaxyarchis

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι το γεγονός ότι το άρθρο είναι ανυπόγραφο δεν πρέπει να το τονίζεται. Ισχύει γενικώς ότι τα ανυπόγραφα άρθρα, ειδικά τέτοιου τύπου, εκφράζουν την άποψη της εφημερίδας. Υπογράφει κανείς ποτέ το κύριο άρθρο στον ελληνικό τύπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή