Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

9 Μαρ 2012

Στο 85,8% η εθελοντική συμμετοχή στο PSI

Το 85,8% άγγιξε το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων για την απομείωση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Η ενεργοποίηση ή όχι των ρητρών συλλογικής δράσης θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup το απόγευμα.

Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σε εθελοντική βάση συμμετείχαν ομόλογα ύψους 152 δις ευρώ υπό ελληνικό δίκαιο, ενώ συνολικά συμμετείχαν τίτλοι αξίας 172 δις ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στην περίπτωση ενεργοποίησης της ρήτρας συλλογικής δράσης το ποσοστό συμμετοχής στο PSI θα ανέλθει στο 95,7%.


Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε να παρατείνει την περίοδο πρόσκλησης για κάθε σειρά των ομολόγων που τελούν υπό ξένο δίκαιο μέχρι τις 23 Μαρτίου 2012 (9:00 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Δηλώσεις

Ευάγγελος Βενιζέλος
«Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους τους πιστωτές μας που στήριξαν το φιλόδοξο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και της προσαρμογής και οι οποίοι μοιράστηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού σε αυτήν την ιστορική προσπάθεια».

Παντελής Καψής
«(Η ανταλλαγή ομολόγων) μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην σταθεροποίηση της οικονομίας και στην ανάπτυξη καθώς γλυτώνουμε από χρέος περίπου 100 δις ευρώ»

Τσαρλς Νταλλάρα (IIF)
«Η προθυμία των ομολογιούχων και των ελληνικών αρχών, σε συνδυασμό με την ισχυρή υποστήριξη της Ευρωζώνης, να επιζητήσει μία εθελοντική ανταλλαγή χρέους, είναι ζωτικής σημασίας. Μειώνει τους κινδύνους μετάδοσης στις αγορές, ενώ επιτρέπει την Ελλάδα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της» 

Γιόζεφ Άκερμαν (IIF - Deutsche Bank)
«Το πολύ ισχυρό και θετικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική ευκαιρία τώρα για την Ελλάδα να προχωρήσει με το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης της, ενώ ενισχύει την ικανότητας της ζώνης του ευρώ να δημιουργήσει ένα οικονομικό περιβάλλον σταθερότητας και ανάπτυξης»

Το IIF χαιρέτισε την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI

Πηγή: Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου