Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

8 Μαρ 2012

Σόιμπλε: συζήτησα με το Βενιζέλο την έξοδο απο το ευρώ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε τις κατηγορίες που θέλουν το Βερολίνο να τηρεί σκληρή στάση έναντι της Αθήνας στην κρίση χρέους. Υπήρχαν και συζητήσεις για έξοδο της Αθήνας από την ευρωζώνη. Το αντίθετο συνέβη, η Γερμανία επέδειξε αλληλεγγύη στην υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μεγάλη ομάδα φοιτητών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν στην Ελλάδα οι δανειστές της. Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε αστείους τους υπαινιγμούς, σύμφωνα με τους οποίους η Γερμανία ήθελε «να τιμωρήσει» την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν εκείνη που ήταν διατεθειμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, τόνισε ο κ. Σόιμπλε. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, είχαν λάβει χώρα ανοιχτές συζητήσεις με Έλληνα ομόλογό του, στο πλαίσιο των οποίων αναφέρθηκε και η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Προκειμένου η Ελλάδα να διασφαλίσει τη δανειακή βοήθεια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ δέχθηκε να ακολουθήσει ένα σκληρό πρόγραμμα περικοπών.

Εμμένει στην κριτική του ο Ρέλσερ 

 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ εμφανίζεται απογοητευμένος από την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος προώθησης γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. «Η βοήθεια δε γίνεται σχεδόν στο σύνολό της αποδεκτή…και αυτό είναι πολύ απογοητευτικό», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Saarbrücker Zeitung ο κ. Ρέσλερ. Ο υπουργός επανέλαβε τις διαπιστώσεις σχετικής μελέτης του υπουργείου του αναφορικά με την αξιολόγηση του προγράμματος παροχής κινήτρων, που ο κ. Ρέσλερ είχε συμφωνήσει τον περασμένο Οκτώβριο με τον Έλληνα ομόλογό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ήταν μηδενική η απορρόφηση των ειδικών πιστώσεων για πρότζεκτ στο πεδίο της ηλιακής ενέργειας, που διέθεσε η αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας KfW. «Ένα από τα θεμελιώδη προβλήματα είναι οι δομές», τόνισε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του ο Φίλιπ Ρέσλερ.

Πηγή: DW
Inflammatory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου