Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

3 Φεβ 2012

Google: Κάντο όπως το twitter

Μεγάλες αλλαγές έρχονται για τα blogs παγκοσμίως, αφού η Google από την 1η Μαρτίου αλλάζει την πολιτική της, επιτρέποντας να επιβληθεί λογοκρισία ανάλογα με τη χώρα, στα χνάρια των αλλαγών που ανακοίνωσε πρόσφατα το Twitter.

Όλα τα blogs της πλατφόρμας blogspot.com, θα αλλάξουν domain αυτόματα και θα έχουν την κατάληξη της χώρας από την οποία προέρχονται.

Για παράδειγμα, ένας Έλληνας επισκέπτης ενός blog της Google με κατάληξη σε .com, θα ανακατευθύνεται σε URL που τελειώνει σε .gr ή cy, αν είναι για παράδειγμα ελληνικό ή κυπριακό το blog. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Google αναφέρει:



“Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες μπορεί να παρατηρήσετε ότι το URL ενός blog που διαβάζετε σας ανακατευθύνει στο domain της χώρας σας. Για παράδειγμα αν είστε στην Αυστραλία και διαβάζετε το [blogname].blogspot.com θα οδηγηθείτε αυτομάτως στο [blogname].blogspot.com.au.”

Σύμφωνα με την εταιρεία, μια τέτοια ενέργεια προάγει την ελευθερία της έκφρασης, ενώ ταυτόχρονα παρέχει την απαραίτητη ευελιξία για συμμόρφωση στην τοπική νομοθεσία. Αν πάλι είστε αντίθετος με τις αλλαγές αυτές, μπορείτε να απευθύνεστε στο google.com/ncr (No Country Redirect), που αποτρέπει τη γεωγραφική ανακατεύθυνση μέσω βραχυπρόθεσμου cookie.


Το Twitter ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι απέκτησε την τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής μηνυμάτων σε χώρες όπου επιβάλλεται λογοκρισία, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις.

Πηγές: Το Ποντίκι, techgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου