Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

4 Φεβ 2012

Σφαγή στη Συρία, συλλήψεις στην Ευρώπη

Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και Σύριων έγιναν σήμερα μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Σύριοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πρεσβεία της Συρίας στο Π.Ψυχικό για να διαμαρτυρηθούν για τις σφαγές αμάχων στην χώρα τους ενώ προσπάθησαν να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο της Πρεσβείας. Τότε επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ όπου αφού επιτέθηκαν στους διαδηλωτές προσήγαγαν 13 από αυτούς.


Ταυτόχρονα αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Πρεσβείες της Συρίας στην Βρετανία, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ. Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο και στο Βερολίνο.
Στην Συρία τους 260 ξεπέρασαν οι νεκροί στην πόλη Χομς σύμφωνα με πηγές του Εθνικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών ενώ η χτεσινή νύχτα θεωρήθηκε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές από την αρχή της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς του Ασαντ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία, Ράμι ’μπντελ Ραχμάν, «ο απολογισμός τώρα είναι τουλάχιστον 217 νεκροί στη Χομς, 138 εξ αυτών στη συνοικία Χαλίντια, ενώ υπάρχουν πάνω από 400 τραυματίες».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana, επικαλούμενο το καθεστώς της Δαμασκού, μετέδωσε ότι οι άμαχοι που σκοτώθηκαν στη Χομς το βράδυ της Παρασκευής έπεσαν θύματα ενόπλων.

Από τη πλευρά τους, οι καθεστωτικοί διέψευσαν ότι ο συριακός στρατός σφυροκόπησε πολλές συνοικίες της πόλης Χομς.

Πηγές: Alterthess. topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου