Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

15 Φεβ 2012

Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλοκάρισμα των εκλογών από φοιτητές στο ΑΠΘ

via alterthess.gr

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την κατάληψη της Νομικής Σχολής και την παρέμβαση φοιτητών στη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής.

Η προανακριτική εξέταση προέκυψε έπειτα από αναφορά που διαβίβασε στις δικαστικές αρχές ένας από τους υποψηφίους στις εκλογές για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ. Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης είχε ενημερωθεί όπως μαθαίνουμε από τον πρώην πρύτανη Αναστάσιο Μάνθο, ότι οι διαδικασίες εκλογής εμποδίζονται από φοιτητές.

Ο πρύτανης του ιδρύματος κ.Μυλόπουλος ενημέρωσε άμεσα όπως μαθαίνουμε τις αρμόδιες αρχές ότι η κατάληψη έχει λήξη. Οι πιέσεις όμως ενόψει και των εκλογών της Παρασκευής είναι έντονες και πλέον όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργούν, τόσο η δικαστικές αρχές της πόλης, όσο και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του ΑΠΘ δεν αποκλείουν τίποτα.

Κατά την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης από τους φοιτητές που μπήκαν στην αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και διέκοψαν τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου