Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

15 Φεβ 2012

Δεν διώχνουν τους βρετανούς τουρίστες οι ταραχές στην Ελλάδα

Διαψεύδεται ο μύθος ότι οι διαδηλώσεις και τα κινήματα διαμαρτυρίας των Ελλήνων πλήττουν τον ελληνικό τουρισμό, τουλάχιστον με βάση σχετική έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα του Guardian, η χώρα μας εξακολουθεί να είναι δημοφιλής προορισμός διακοπών των Βρετανών και για το 2012. Σημειώνεται, μάλιστα, μια μικρή αύξηση: στην Ελλάδα σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές 9% των ερωτηθέντων (τον Φεβρουάριο του 2012) ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρσι (Φεβρουάριος 2011) ήταν 8%.
Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από έρευνα αγοράς αλλά επιβεβαιώνονται στο ρεπορτάζ και από διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ενδεικτικά, το διαδικτυακό πρακτορείο HomeAway αναφέρει αύξηση ενδιαφέροντος 32% για φέτος, ενώ εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού κολοσσού Tui επισημαίνει πως δεν δημιουργούν ανησυχία οι ταραχές καθώς δεν επηρεάζουν τους νησιωτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου