Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

13 Ιαν 2012

Διακοπή διαπραγματεύσεων για PSI... ως την Τετάρτη


Δίχως να καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελληνική πλευρά, αποχώρησαν από το Μαξίμου οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με επικεφαλής τον Τσαρλς Νταλάρα. Η επιβράδυνση των διαπραγματεύσεων προκάλεσε και την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η συμφωνία της Ελλάδας με τους ιδιώτες ομολογιούχους για την μείωση του χρέους της θα πρέπει να εναρμονίζεται με τους όρους που αποφάσισαν οι ηγέτες της ευρωζώνης στις 26 Οκτωβρίου», ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις με το IIF θα συνεχιστούν την επόμενη Τετάρτη.


«Υπάρχουν ακόμα συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και του IIF...Φυσικά, οι θεσμοί της ΕΕ, και ιδιαίτερα η Κομισιόν παρακολουθούν στενά αυτές τις συζητήσεις», δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου ο εκπρόσωπος Αμεντέου Αλταφάζ, προσθέτοντας:

«Ο βασικός στόχος αυτής της παρακολούθησης είναι φυσικά να διασφαλιστεί ότι όποια συμφωνία προκύψει από αυτές τις συζητήσεις θα είναι απολύτως σύμφωνη με τους όρους και τη δήλωση της 26ης Οκτωβρίου».

Οι συναντήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των ιδιωτών πιστωτών (IIF) θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη.
«Θα συνεχίσουμε την άλλη Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα. Πρέπει να επεξεργαστούμε και άλλα στοιχεία», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters μετά από συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον εκπρόσωπο των Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Charles Dallara.

Υποβάθμισε τη Γαλλία η Standard & Poor's

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε σήμερα το τριπλό Α, το αξιόχρεο της Γαλλίας, ενώ αντίθετα διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και το Λουξεμβούργου, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Ως άμεση αντίδραση το ευρώ καταποντίστηκε καθώς διαπραγματεύεται στα 1,26350, ενώ στο κόκκινο βυθίστηκαν τα κυριότερα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Αμερική.

Πηγή: Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου