Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

13 Ιαν 2012

Κίνημα Occupy, η "διαφορετική περίπτωση" της "νεκρής ζώνης" της Κύπρου

Η κατάληψη της «νεκρής ζώνης» είναι μια διαφορετική περίπτωση του παγκόσμιου Occupy κινήματος. Διαφορετική γιατί πραγματοποιείται σε έναν τόσο διαφορετικό και ιδιαίτερο «δημόσιο» χώρο. 
Ένα πέρασμα μεταξύ των δύο πλευρών ενός νησιού που διαιρέθηκε κάτω από τις πιέσεις του Βρετανικού ιμπεριαλισμού και διατηρήθηκε διαιρεμένο ανατροφοδοτώντας τους δύο εθνικισμούς που κυριαρχούν στην Κύπρο, τον Ελληνικό και τον Τουρκικό. 
Η κατάληψη, παρά τις προκλήσεις και τις πιέσεις που ασκούνται σε αυτή από τις ε/κυπριακές και τ/κυπριακές αρχές, τον Τουρκικό στρατό, τον ΟΗΕ αλλά και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία αυτή επεκτάθηκε, παραμένει στη θέση της ακριβώς γιατί βρίσκεται μέσα σε αυτήν την ενδιάμεση, οριακή και «νεκρή» ζώνη που χαρακτηρίζεται από μια έντονη νομική ασάφεια. 

Occupy The Buffer Zone - Καταλάβετε την νεκρή Ζώνη
by unpause

Εδώ και σχεδόν τρεις μήνες μια «διαφορετική» κατάληψη έχει έρθει να προστεθεί στη μακριά λίστα των καταλήψεων του Occupy κινήματος. Η «Κατάληψη της Νεκρής Ζώνης» στη Λευκωσία της Κύπρου ξεκίνησε με την ανταπόκριση Κυπρίων (ε/Κυπρίων και τ/Κυπρίων) ακτιβιστών στο παγκόσμιο κάλεσμα του Occupy Wall Street για κινητοποιήσεις στις 15 Οκτωβρίου 2011 αρχικά ως μια εβδομαδιαία συνάντηση-συμβολική κατάληψη του χώρου ανάμεσα στα δύο σημεία ελέγχου του περάσματος Λήδρας/Lokmaci της πράσινης γραμμής, μέσα στην εντός των τειχών Λευκωσία. Στη συνέχεια όμως, πήρε τη μορφή μιας μόνιμης κατάληψης αυτού του ιδιαίτερου και ξεχωριστού «δημόσιου» χώρου με το στήσιμο της κατασκήνωσης από τις 19 Νοεμβρίου 2011.

via twitter:

@OccupyBufferZ
Occupy Buffer Zone
Amazing artwork from the #OccupyBufferZone media team.



 


Οι Κύπριοι ακτιβιστές και στις δύο πλευρές του νησιού συναντήθηκαν αρχικά παρακινούμενοι

“...από την ίδια, διακαή, επιθυμία να εκφράσουν μια συλλογική ερωτηματική γύρω από τη τρέχουσα επικαιρότητα, αξιολογώντας την τοπική πραγματικότητα της μοιρασμένης και στρατικοποιημένης Κύπρου, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού, δωσίλογου για την περιχάραξη πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών «συνόρων» στην παγκόσμια κλίμακα” (http://occupythebufferzone.wordpress.com/about/) και ακολουθώντας τις βασικές πρακτικές του Occupy κινήματος, που ήταν εμπνευσμένες από την κινητοποίηση της πλατείας Tahrir στο Κάιρο τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και από το κίνημα των ευρωπαίων «Αγανακτισμένων» το περασμένο καλοκαίρι. Ακολουθώντας δηλαδή, από τη μία πλευρά την κατάληψη του δημόσιου χώρου των κεντρικών πλατειών των πόλεων, και από την άλλη, την πρακτική των αμεσο-δημοκρατικών γενικών συνελεύσεων, αποφάσισαν να ανταποκριθούν στο παγκόσμιο κάλεσμα του OccupyWallStreet, επιχειρώντας όμως παράλληλα να συνδέσουν την κινητοποίηση αυτή με την «ιδιαίτερη» πολιτικο-κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη τους, τη χωρική, πολιτική και κοινωνική διαίρεση.

«Καταδικάζοντας τον καπιταλισμό, ο οποίος έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητα και στις κοινωνικές μας σχέσεις επηρεάζοντας τις αρνητικά, καταδικάζουμε παράλληλα την ύπαρξη διαχωριστικών γραμμών και πολέμων, αφού είναι αποτέλεσμα πολιτικών, οικονομικών και εθνικών συμφερόντων που συντηρούνται μέσα στο σύστημα αυτό. Για αυτό το λόγο, οι δράσεις μας στηρίζονται σε εναλλακτικούς τρόπους αυτοσυντήρησης, αυτό-οργάνωσης και ψυχαγωγίας.»

(Από φυλλάδιο που μοιραζόταν στο χώρο της κατάληψης)



Weekly occupation of Lidra St. buffer zone
Occupying the buffer zone until we tear it down, every Saturday 6pm. A place to engage, debate and educate, to meet Cypriots from "the other side" and dispel the myths used to separate us and use this island as, as the British so eloquently put it, "an unsinkable aircraft carrier anchored off the shores of the Levant". It's time to wake up to the truth, we are one island at peace, cheated of its independence by all sides affirming it, forcefully divided, that nothing short of a revolution will change. Πηγή


Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, εκδηλώσεις και δράσεις του κινήματος «Καταλάβετε την Νεκρή Ζώνη» σχηματίστηκαν συλλογικά οι στόχοι του κινήματος, οι οποίοι, όπως αναφέρουν οι ακτιβιστές, κωδικοποιούνται στα ακόλουθα δύο σημεία:

1.    Η επανένωση της Κύπρου και η κατάργηση των θεσμικών και πολιτικών δυνάμεων που συντηρούν την χωρική διαίρεση των κοινωνιών που αναπτύχθηκαν βόρεια και νότια της «πράσινης γραμμής».
2.     Να καλλιεργηθεί μια κριτική αντίληψη του «Κυπριακού Προβλήματος» ως ένα από τα συμπτώματα του ανθυγιεινού παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.
Πηγή


Το σημείο το οποίο έχουν «καταλάβει» οι συμμετέχοντες στο κίνημα είναι το σταυροδρόμι της οδού Λήδρας, η οποία τέμνει την πράσινη γραμμή, και της οδού Κύκκου, η οποία βρίσκεται εντός της. Είναι ένα σημείο το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα ως πέρασμα διαμέσου της «νεκρής ζώνης» όταν το 2008 άνοιξαν τα δύο οδοφράγματα που βρίσκονταν στις δύο πλευρές και έτσι προστέθηκε ακόμα ένα σημείο διέλευσης από τη μία στην άλλη πλευρά του νησιού. Το σημείο διέλευσης αυτό είναι το μοναδικό που υπάρχει μέσα στη μοιρασμένη –πρώτα το 1963 και κατόπιν το 1974– και περίκλειστη, μέσα στα κυκλικά μεσαιωνικά τείχη, «παλιά» ή «εντός των τειχών» Λευκωσία.


Χάρτης της Λευκωσίας εντός των τειχών. Διακρίνονται τα κυκλικά τείχη της πόλης και το πράσινο χρώμα υποδεικνύει την τάφρο που τα περιβάλλει. Η μοβ γραμμή που διαπερνά οριζόντια την πόλη είναι η «νεκρή ζώνη» και η μαύρη τελεία που φαίνεται επάνω στη γραμμή δείχνει το σημείο διέλευσης Λήδρας-Lokmaci.
http://www.planetware.com/map/nicosia-map-cy-nic.htm
.
το σημείο διέλευσης στο google maps: http://g.co/maps/xusjc

Φωτογραφία του σημείου (τραβηγμένη από τη βόρεια τ/κ πλευρά προς τη νότια ε/κ) όπως ήταν το 2006, πριν την πλήρη διαμόρφωσή του ως πέρασμα.
photos from: www.maps.google.com /  http://www.panoramio.com/photo/1245820
φωτογραφία του σημείου-περάσματος (τραβηγμένη από τη νότια ε/κ πλευρά προς τη βόρεια τ/κ) μετά τη διαμόρφωσή του το 2008. Πηγή


φωτογραφία του σημείου μετά την εγκατάσταση του Occupy the Buffer Zone. Πηγή.


Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα τον οδοφραγμάτων και τη γενική άρση της απαγόρευσης διέλευσης της πράσινης γραμμής το 2003, το συγκεκριμένο σημείο έχει συνδεθεί με κινηματικά εγχειρήματα που έχουν στόχο την επανένωση του νησιού, την άμεση επικοινωνία μεταξύ των πλευρών, τη λύση του Κυπριακού Προβλήματος και την απομάκρυνση της διαχωριστικής (πράσινης) γραμμής.

Η ευκαιρία για την κατάληψη αυτού του περιορισμένου και μικρού κομματιού της «Νεκρής Ζώνης», της οποίας τον αποκλειστικό έλεγχο έχει η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (UNFICYP) που βρίσκεται στο νησί από την αρχή των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο κυρίαρχων κοινοτήτων του νησιού το 1963, δόθηκε με την ανάπτυξη του παγκόσμιας εμβέλειας Occupy κινήματος. Οι κοινές δράσεις μεταξύ ακτιβιστών από τις δύο πλευρές της πόλης δεν ήταν κάτι νέο για τη Λευκωσία. Προηγούμενες κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή αφορούσαν στην απο-στρατιωτικοποίηση, τόσο της συγκεκριμένης και βαριά στρατιωτικοποιημένης περιοχής, όσο και του υπόλοιπου νησιού, αλλά και σε διάφορες άλλες προσπάθειες του γενικότερου κυπριακού κινήματος για την ειρήνη. Παρ’ ολ’ αυτά, τα χαρακτηριστικά του Occupy κινήματος επέτρεψαν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση να πάρει ένα διαφορετικό, αυθόρμητο και από-τα-κάτω χαρακτήρα, να αναδείξει μορφές αυτο-οργάνωσης που δεν συνδέονται με πολιτικά κόμματα, συντεχνίες ή μη-κυβερνητικούς οργανισμούς και να δημιουργήσει, μέσω της κατάληψης, ένα χώρο διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής ιδεών.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι καταληψίες αντιμετωπίσανε διάφορες παρενοχλήσεις από τις αρχές των δύο πλευρών, που είχαν σκοπό να διαλύσουν την κατασκήνωση. Όμως, οι αρχές των δύο πλευρών, πέρα από την αποφασιστικότητα των ακτιβιστών-καταληψιών, έχουν να αντιμετωπίσουν και το ιδιαίτερο καθεστώς που διέπει τη «νεκρή ζώνη» της Κύπρου, αποτέλεσμα της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το νησί. Έτσι, η μόνη δύναμη που θα μπορούσε να απομακρύνει (με τη βία ή όχι) την κατασκήνωση και την κατάληψη είναι ο ΟΗΕ κάτι που όμως θα ήταν αντίθετο με τον ρόλο μιας «ειρηνευτικής» δύναμης, ιδιαίτερα όταν στους στόχους του κινήματος περιλαμβάνεται και η επανένωση του νησιού κάτι που αποτελεί, θεωρητικά τουλάχιστον, στόχο και της δύναμης του ΟΗΕ. Βέβαια από τις πρώτες μέρες κυανόκρανοι είχαν προσπαθήσει να πείσουν τους καταληψίες να απομακρύνουν τις σκηνές με την δικαιολογία ότι εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων περιπολίας μέσα στη νεκρή ζώνη. Η απάντηση ασφαλώς  ήταν αρνητική και οι εκδηλώσεις και δράσεις συνεχίστηκαν.

Ο εκπρόσωπος της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, Michel Bonnardeaux, επισημαίνει: "Αντιμετωπίζουμε με κατανόηση τους νεαρούς διαδηλωτές. Ζητούν απλώς επανένωση του νησιού. Και εμείς το ίδιο θέλουμε τα τελευταία 37 χρόνια"
Πηγή

Γεγονός λοιπόν είναι ότι η κατάληψη παραμένει στη θέση της και είναι ζωντανή μέσα από την καθημερινή παρουσία των καταληψιών και άλλων αλληλέγγυων, αλλά και μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, οργανωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως συζητήσεις (π.χ. σχετικά με την ιστορία της Κύπρου), προβολές (π.χ. σχετικά με τα παγκόσμια κινήματα) και πάρτυ, όπως αυτό που έγινε την παραμονή πρωτοχρονιάς.


Γεγονός είναι ακόμα πως η κατάληψη όχι μόνο είναι ακόμα ζωντανή, αλλά επεκτείνεται τόσο σε σχέση με τη στήριξη που αποκτά και στις δυο πλευρές της πόλης από ομάδες και οργανώσεις, όπως την «Πλατφόρμα ε/Κύπριων και τ/Κύπριων Εκπαιδευτικών: Ενωμένη Κύπρος», όσο και χωρικά με την πρόσφατη κατάληψη δύο εγκαταλελειμμένων καταστημάτων από το 1974 μέσα στην «νεκρή ζώνη».

“Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί στηρίζουν την κατάληψη της νεκρής ζώνης.
Χτες η Πλατφόρμα εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος πραγματοποίησε εκδήλωση μεταξύ των οδοφραγμάτων Λήδρας και Λοκματζί, στον χώρο όπου κατασκηνώνουν δεκάδες νεαροί που διαμαρτύρονται ενάντια στις ανισότητες παγκόσμια και την κοινωνική αδικία, την στρατιωτικοποίηση και την διχοτόμηση της Κύπρου. Η πρωτοχρονιάτικη αυτή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, φέτος πήρε τη μορφή ανοιχτής στήριξης στους σκοπούς των ανθρώπων, ε/κ, τ/κ και άλλων που κατέλαβαν τη νεκρή ζώνη.”
Πηγή

Weekly occupation of Lidra St. buffer zone
The Movement has just acquired a new space within the Buffer Zone which we will use for cultural and informative activities from screenings and talks to workshops and music. It will also host an exhibition changing every two weeks. Collaborate! Get in touch ASAP if you can or know anyone that might be interested in running a workshop, giving a talk or any relevant activity! Let's invade the Dead Zone with culture and education! Monday 2/01/2012 https://www.facebook.com/OccupyBufferZone

Τα δύο καταστήματα στη γωνία των οδών Λήδρας και Κύκκου μέσα στη «νεκρή ζώνη» στα οποία επεκτάθηκε η κατάληψη και μετατράπηκαν στο νέο Activity Centre του OccupyTheBufferZone, ανήκουν στη μονή Κύκκου. Πριν μερικές μέρες ένας απεσταλμένος του μοναστηριού, συνοδευόμενος από την ε/κυπριακή αστυνομία και άντρες του ΟΗΕ, επισκέφτηκε την κατάληψη και απαίτησε να φύγουν οι καταληψίες από τα «νεκρά» καταστήματα.




Πηγή

Ιανουαρίου 6, 2012 στις 11:33 πμ
"Σας χαιρετούμε από τη Νεκρή Ζώνη,

Το κίνημα Occupy Buffer Zone έχει από την Πρωτοχρονιά τον δικό του πολιτιστικό χώρο. Το εγκατελειμμένο εργαστήριο ενός κατασκευαστή αποσκευών στη γωνία της Λήδρας / Lokmaci μεταξύ των δύο οδοφραγμάτων και το διπλανό κατάστημα, μετατρέπονται σταδιακά σε κέντρο εκδηλώσεων και πολιτισμού του κινήματος.
Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, άτομο που συστήθηκε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Κύκκου ήρθε στην Νεκρή Ζώνη συνοδευόμενος από την Ε/Κ αστυνομία και άντρες των Ηνωμένων Εθνών. Ο άντρας ισχυρίστηκε ότι ο ΟΗΕ ενημέρωσε την Μονή ότι κτήριο το οποίο της ανήκει στη Νεκρή Ζώνη είχε καταληφθεί. Η αστυνομία ζήτησε να αφαιρέσουμε όλα τα υπάρχοντά μας από το κτήριο, καθώς πρόκειται για ιδιωτική περιουσία, μια και σκόπευε να το κλειδώσει. Τα μέλη του κινήματος που ήταν εκεί απάντησαν ότι η γενική συνέλευση, ως το μόνο σώμα που μπορεί να πάρει αποφάσεις, επρόκειτο να συζητήσει το θέμα το βράδυ.
Η απόφαση της γενικής συνέλευσης ήταν ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τον χώρο και ότι θα συνεχίσουμε την αναζωογόνηση της Νεκρής Ζώνης με πολιτιστικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση του νεκρού αυτού χώρου δημιουργεί μια δυναμική για την ανοικοδόμηση των σχέσεων όλων των κοινοτήτων που ζουν στο νησί.
Προσκαλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το ευρύ κοινό στις επόμενες δραστηριότητες μας και διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στο σκοπό μας.
Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο http://www.occupybufferzone.info/

Occupy Buffer Zone – Κίνημα 15ης Οκτωβρίου

Ομάδα Ενημέρωσης"


Μέχρι και την ημέρα που γράφεται το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχουν εμφανιστεί ξανά ο εκπρόσωπος της μονής με την ε/κυπριακή αστυνομία, όμως οι ενοχλήσεις και προκλήσεις συνεχίζονται. Η τελευταία από αυτές ήταν η πρόκληση από την βόρεια τ/κυπριακή πλευρά και τον τουρκικό στρατό.

«ΕΚΤΑΚΤΟ: Περισσοτεροι στρατιωτες και Τουρκοκυπριακη αστυνομια ειρθαν στον χωρο ακολουθουμενοι απο τα ΗΕ. Μετα απο διαφορες διαβουλευσεις οι Τουρκοκυπριακες αρχες κατασχεσαν την γεννητρια, εκοψαν το καλωδιο και μας το πεταξαν με επιθετικο τροπο. Ακολουθος μπλοκαραν τον χωρο και τοποθετησαν συρματομπλεγμα.»  Friday 6/01/2012

«URGENT MEETING! buffer zone 10pm (in 40 mins). The north Army has stationed soldiers in the space a few feet away from the tents (from where they confiscated our generator yesterday). Two members of the camp entered to inquire about the fate of the generator and were chased out with sticks and had objects thrown at them. If you can make the meeting, please do.»  Saturday 7/01/2012



Η κατάληψη της «νεκρής ζώνης» είναι μια διαφορετική περίπτωση του παγκόσμιου Occupy κινήματος. Διαφορετική γιατί πραγματοποιείται σε έναν τόσο διαφορετικό και ιδιαίτερο «δημόσιο» χώρο. Ένα πέρασμα μεταξύ των δύο πλευρών ενός νησιού που διαιρέθηκε κάτω από τις πιέσεις του Βρετανικού ιμπεριαλισμού και διατηρήθηκε διαιρεμένο ανατροφοδοτώντας τους δύο εθνικισμούς που κυριαρχούν στην Κύπρο, τον Ελληνικό και τον Τουρκικό. Η κατάληψη, παρά τις προκλήσεις και τις πιέσεις που ασκούνται σε αυτή από τις ε/κυπριακές και τ/κυπριακές αρχές, τον Τουρκικό στρατό, τον ΟΗΕ αλλά και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία αυτή επεκτάθηκε, παραμένει στη θέση της ακριβώς γιατί βρίσκεται μέσα σε αυτήν την ενδιάμεση, οριακή και «νεκρή» ζώνη που χαρακτηρίζεται από μια έντονη νομική ασάφεια. Οι καταληψίες-ακτιβιστές εκμεταλλεύονται αυτήν την ασάφεια αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το παράλογο αυτού του διαχωρισμού σήμερα. Νέοι που μεγαλώσανε μαθαίνοντας από το σχολείο, τις εθνικές γιορτές και την επίσημη προπαγάνδα της κάθε πλευράς, πως οι «άλλοι» της απέναντι πλευράς είναι βάρβαροι και εχθροί, σήμερα συναντιούνται, δηλώνουν αδέλφια και δημιουργούν έναν πρόσκαιρο «ελεύθερο» χώρο στον οποίο οργανώνουν συζητήσεις, συνελεύσεις και εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες επανα-νοηματοδοτούν αυτό το «νεκρό» χώρο και τον μετατρέπουν σε ζωτικό τόπο δημιουργίας μιας «εναλλακτικής» κοινότητας.

Ως συμμετέχοντες σε αυτήν την διαφορετική κοινότητα αντιστέκονται στον συντηρητισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό των κοινωνιών τους, στις δύο πλευρές της ορατής-αόρατης «πράσινης» γραμμής και την ίδια στιγμή πραγματοποιούν, έστω και πρόσκαιρα, την κοινωνία (παγκόσμια και τοπική) στην οποία θέλουν να ζήσουν.  Μέσα από τις διαδικασίες που επιλέγουν για να διαχειριστούν τόσο τα ζητήματα στα οποία αντιδρούν και αντιστέκονται, όσο και τα καθημερινά ζητήματα και προβλήματα που προκύπτουν στην κατασκήνωση-κατάληψη, επιχειρούν την άμεση δημοκρατία και χτίζουν την κοινότητά στην οποία συμμετέχουν.

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια των καταληψιών του OccupyTheBufferZone δίνει άλλες διαστάσεις στο ευρύτερο Occupy κίνημα οι οποίες ξεπερνάνε τα όρια της σημερινής ευρωπαϊκής και αμερικανικής οικονομικής «κρίσης» και μας θυμίζει πως διάφορα μέρη σε αυτόν τον πλανήτη, που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και πολύ κοντά μας, βρίσκονται εδώ και δεκαετίες σε «κρίση»: πολιτισμική, κοινωνική, στρατιωτική ή και χωρική που έχουν ως αποτελέσματα διαφόρων ειδών διαιρέσεις, πολέμους, στρατιωτικές επιχειρήσεις, μεταναστεύσεις και προσφυγοποίησεις.


 


Πηγές/Links:

Occupy the Buffer Zone
Activity Centre
Facebook:

Twitter account:
@OccupyBufferZ
We've been occupying Lidra St. buffer zone since 19th November. Join our No Borders Camp for daily events. For more information click the address below.
http://www.occupybufferzone.info/


Twitter hashtag: #otbz





3 σχόλια:

  1. Ζητάνε έξωση του OccupyTheBufferZone τα Ηνωμένα Έθνη http://is.gd/y2el95

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπως αναφέρεται στο άρθρο τα επιχειρήματα του ΟΗΕ είναι τα ίδια με τις αρχές των περισσότερων πόλεων οι οποίες απαίτησαν την διάλυση των κατασκηνώσεων Occupy:

    "Σύμφωνα με την UNFICYP, οι δραστηριότητες των διαδηλωτών εγκυμονούν κινδύνους για τους ίδιους, αλλά και για άλλους...υπάρχουν κίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί"

    θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο βίαια θα αντιδράσει η "Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ" αν η απόφαση της σημερινής συνέλευσης των καταληψιών είναι αρνητική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Really interesting Post from one of the BufferZone Occupiers 2 days before UN demand for the termination of the Occupy http://on.fb.me/xgauCq

    ΑπάντησηΔιαγραφή