Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

13 Ιαν 2012

Εκδηλώσεις τριημέρου για τους απεργούς της Χαλυβουργίας

Αυξάνονται οι πρωτοβουλίες συλλογικοτήτων για τη στήριξη του αγώνα των απεργών της Χαλυβουργίας. Αυτό το τριήμερο είναι προγραμματισμένες τρεις εκδηλώσεις ενίσχυσης, στην Αθήνα αλλά και στα Τρίκαλα.
Η αρχή γίνεται σήμερα με μία συναυλία στα Προπύλαια, όπου θα συμμετέχει μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι Στάθης Δρογώσης, Σπύρος Γραμμένος, Ζακ Στεφάνου κ.α.

Αναλυτικότερα...

Συναυλία στα Προπύλαια
Από τις 31 Οκτωβρίου οι εργάτες της Χαλυβουργίας ξεκίνησαν έναν αγώνα ενάντια στους εκβιασμούς της εργοδοσίας η οποία απέλυσε 35 συναδέλφους τους, με στόχο να επιβάλλει αμοιβές της τάξεως των 500 ευρώ το μήνα, εκ περιτροπής εργασία, το 5ωρο, απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση στην πράξη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Από τις πρώτες κιόλας μέρες της απεργίας, ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης αναπτύχθηκε γύρω από των αγώνα των χαλυβουργών. Σε αυτήν την κατεύθυνση και οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας πήραν την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας συναυλίας αλληλεγγύης για την οικονομική και πολιτική στήριξη των απεργών την Παρασκευή 13/01/2012 στις 18:00 στα Προπύλαια.
Στη συναυλία αλληλεγγύης συμμετέχουν οι: Στάθης Δρογώσης, Σπύρος Γραμμένος, Ζακ Στεφάνου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Joanna Drigo, Ισμήνη Πέπε, Trendy Hooligans, Skanontropo, Klein Mein, Karma

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης στο Βιολογικό
Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας διοργανώνεται την Παρασκευή 13/1 στο Στέκι του Βιολογικού από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης. Τα έσοδα του πάρτυ θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Εκδήλωση αλληλεγγύης στα Τρίκαλα
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων (μουσική σκηνή).
Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν μέλη της Απεργιακής Επιτροπής της “Χαλυβουργίας”
και μέλη των Απεργιακών Επιτροπών από την “Ελευθεροτυπία” και τον “Επενδυτή”
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των χαλυβουργών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου