Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

13 Ιαν 2012

Eυθεία στήριξη της Ιεράς Συνόδου στον Εφραίμ

Με Δελτίο Τύπου η Διαρκής Ιερά Συνόδος, εξέφρασε χθες, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, τη στήριξη του μοναχού Εφραίμ από την Εκκλησία της Ελλάδος. Επίσης, ανακοινώθηκε η πρόθεση του Αρχιεπίσκοπου να επισκεφτεί τον Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και η ευχή για αποφυλάκιση του μοναχού.
Πιο συγκεκριμένα...


Η ΔΙΣ εκφράζει αμφιβολίες για τις νομικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την προφυλάκιση του Εφραίμ, επαναλαμβάνοντας τον προβληματισμό της για τον "χρόνο ανακοινώσεως και εκτελέσεως" τής εντολής προφυλάκισης:
«Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».
Εκφράζει, στο όνομα των πιστών, τη συμπάθειά της στον "δοκιμαζόμενο" μοναχό και την ευχή να αποφυλακιστεί.
«Ωστόσο, μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».  
Τέλος, ανακοινώθηκε η πρόθεση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος να επισκευτεί τον Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού τις προσεχείς ημέρες.

Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου