Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

12 Ιαν 2012

Επεκτείνεται ο αγώνας των χαλυβουργών

Περισσότερες από 70 μέρες απεργίας συμπληρώνουν οι 300 εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπρόπυργου αντιστεκόμενοι στις απολύσεις συναδέλφων τους, στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για ελαστικό ωράριο - 5ωρο, μείωση των αποδοχών τους.  Πριν λίγες μέρες 13 απολύσεις χαλυβουργών ήρθαν να προστεθούν στους ήδη 50 απολυμένους. Σήμερα το συνδικάτο μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπρόπυργου έχει κηρύξει απεργία στη Χαλυβουργία Βόλου και έτσι το πρωί εκατό χαλυβουργοί μαζί με αλληλέγγυους από το Βόλο και τις γύρω περιοχές απέκλεισαν την είσοδο του εργοστασίου.
Τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου "Μήτσος Παπαρήγας", για ακόμα μια φορά ξεκαθαρίζουν πως ο αγώνας τους δεν γυρίζει πίσω και πως μέχρι τελευταία στιγμή θα παλεύουν για τα δικαιώματα τόσο των ίδιων όσο κα των συναδέλφων τους ανά την Ελλάδα. Επίσης, εξέφρασαν για ακόμα μια φορά τη συμπαράσταση τους στους συναδέλφους τους στον Ασπρόπυργο, χάρη στους οποίους δεν έχουν υποστεί ακόμα μειώσεις ωραρίου οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία Βόλου.

Σε ανακοίνωσή του του Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι:
«Η πολιτική, ηθική, υλική και οικονομική στήριξη  όλων των απεργών είναι απαραίτητη Να σηκώσουμε ανάστημα, να ξεπεράσουμε το φόβο, να συγκρουστούμε οργανωμένα με την εργοδοτική τρομοκρατία.Καλούμε  τους εργαζόμενους  στα εργοστάσια της Χαλυβουργίας Βόλου να καταλάβουν ότι σήμερα μπορεί να μην απειλούνται άμεσα με το φάσμα της ανεργίας  αλλά σύντομα θα έρθει και η σειρά τους αν αυτή η πολιτική που συνεχίζει σήμερα η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛαΟΣ) δεν ανατραπεί. Nα σταματήσουν να παίζουν το «παιχνίδι του Μάνεση»  και να ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους του Ασπροπύργου που δίνουν μάχη εδώ και 75 μέρες για ψωμί και δουλεία μαζί με όλη την εργατική τάξη που τους συμπαραστέκονται»


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νασίμ Αλατράς, από το μεσημέρι «100 χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, που χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, μαζί με αλληλέγγυους από το Βόλο και των γύρω περιοχών, έκλεισαν τα δυο εργοστάσια του Μάνεση στη Μαγνησία. Οι εργάτες και οι αλληλέγγυοι παραμένουν στις θέσεις τους», ενώ και άλλοι «χαλυβουργοί του Ασπροπύργου κατευθύνονται προς το Βόλο για να πάρουν μέρος στην απεργία συμπαράστασης που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Μετάλλου της Μαγνησίας»

Πηγές: Alterthess, OmniaTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου