Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

16 Ιαν 2012

Παναττική απεργία. Ποιοί απεργούν

Παναττική απεργία, σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου, πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας μαζί με τα υπόλοιπα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής, με την υποστήριξη της ΓΣΕΕ. Οι διοικήσεις των Κέντρων απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες να πάρουν μαζικό μέρος στην κινητοποίηση. Τη συμπαράστασή της στην παναττική απεργία εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των εργαζομένων.



Ποιοι απεργούν

Συγκοινωνίες

Μετρό 24ωρη απεργία
ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 09.00’ και από τις 21.00’ έως την λήξη της βάρδιας.
Λεωφορεία και τρόλεϊ: Από την αρχή της βάρδιας έως τις 07.30’ και από τις 22.00’ έως την λήξη της βάρδιας.
Τραμ: Από την αρχή της βάρδιας έως τις 08.00’ και από τις 22.00’ έως την λήξη της βάρδιας.
Προαστιακός: Από 05.00’ έως τις 07.00’, από τις 10.00’ έως τις 13.00’ και από τις 22.00’ έως τα μεσάνυχτα.

Όσον αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα από την συμμετοχή στην απεργία 5 ναυτεργατικών σωματείων. Της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ , σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Να σημειώσουμε ότι στην απεργία δεν συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) Στην συνεδρίαση της 15μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής 8 ψήφισαν κατά της απεργίας ενώ υπήρξαν και 2 λευκά.

Σε κάθε περίπτωση οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν την Τρίτη, πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν είτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά 210-4226000 και 210-4147800 ή με τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πρακτορεία.

Άλλοι εργαζόμενοι

Δικηγόροι, Νοσοκομειακοί γιατροί, τραπεζικοί υπάλληλοι, και η ΟΜΕ-ΟΤΕ συμμετέχουν με 24ωρη απεργία.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής. Σε ορισμένες τοπικές ενώσεις Καθηγητών οι στάσεις εργασίας θα επεκταθούν καθ' όλη την διδιακτική ώρα. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία, συμμετέχει με 2ωρη στάση εργασίας.

Εργαζόμενοι στην Ενημέρωση

Από τις 06.00’ το πρωί της Τρίτης έως στις 06.00’ το πρωί της Πέμπτης 48ωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν οι ομοσπονδίες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Συγκεντρώσεις
Η κεντρική συγκέντρωση των απεργών θα πραγματοποιηθεί στις 11.00’ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου