Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

5 Μαρ 2014

#rbnews 23: Ουκρανία μεταξύ σφύρας και άκμονος

Στην εκπομπή της 28ης Φεβρουαρίου 2014, κεντρικό θέμα αποτέλεσε η Ουκρανία και οι εξελίξεις στη χώρα που οδήγησαν στην αποπομπή και φυγή Γιανουκόβιτς.

Ο @Galaxyarchis παρουσιάζει μία ανάλυση του @Duke_Zappa για τους "παίκτες" του ουκρανικού πολιτικού φάσματος. Τους νικητές και τους χαμένους μίας εξέγερσης που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα του εμφυλίου, παίρνοντας διαστάσεις ένοπλου αγώνα, με τις νεοναζιστικές οργανώσεις να φέρουν ευθύνη γι' αυτήν την τροπή των κινητοποιήσεων.

Στο εσωτερικό, έχουμε τις φριχτές συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου δεκάδες ασθενείς στοιβάζονται σε κουκέτες και παπλώματα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ελληνική Δικαιοσύνη διώκει εκείνους που δημοσίευσαν αυτές τις εικόνες αθλιότητας, αλλά όχι εκείνους που τις προκάλεσαν και τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει παράλληλα κυνικά στην Washington Post ότι "ο καρκίνος θεωρείται επείγον μόνο σε τελικό στάδιο". Τέλος, έχουμε τη νέα πρωτοβουλία Σταύρου Θεοδωράκη για την συγκρότηση ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές κάτω από τον τίτλο "Ποτάμι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου