Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

20 Δεκ 2013

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ προτρέπει σε βασανισμό μεταναστών

O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, φέρεται να προτρέπει υφισταμένους του να βασανίζουν μετανάστες (σ.σ. τους αποκαλεί "λαθρομετανάστες"). σε ηχητικό ντοκουμέντο, από δημοσιογραφικό ρεπορτάζ του περιοδικού Hot Doc.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος δίνει οδηγία να κάνουν «το βίο αβίωτο» στους μετανάστες, ώστε να διαδίδεται στις χώρες τους το πώς η Ελλάδα "υποδέχεται" τους μετανάστες.





Στην εκπομπή του στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο", ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ανέφερε ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έχει ενημερωθεί επίσημα για το ηχητικό, αλλά δεν έχει δώσει απάντηση ως τώρα. Αντίθετα, φαίνεται ότι το υπουργείο απαντά με δικαστική δίωξη, όπως δημοσιεύεται στο Κουτί της Πανδώρας.

Σχετικά με τον Αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο:

Γεννήθηκε στο χωριό Καταφύγιο Ναυπακτίας Αιτωλ/νίας το έτος 1956. Είναι έγγαμος και έχει 2 κόρες. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων το έτος 1975. Aποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1982.
Είναι πτυχιούχος: α) του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, β) του Τμήματος Δημoσίας Διοικήσεως του Παντείου Πανεπιστημίου και γ) της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων. Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2000-2001.
Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής και στη Δ/νση Οργάνωσης - Νομοθεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας διατέλεσε Δ/ντής από το έτος 2006 έως το 2009 με το βαθμό του Ταξιάρχου και Υποστρατήγου.
Τον Μάρτιο του 2009 ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης & Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την 5-11-2009 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
Την 17-10-2011 με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

2 σχόλια:

  1. Να θυμίσω ότι το 18-μηνο παρατεταμένης κράτησης είναι ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα ψηφισμένη το 2008, και όχι ελληνική. Στον παρακάτω σύνδεσμο....

    "...Η ανώτατη διάρκεια κράτησης θα είναι έξι μήνες με τη δυνατότητα όμως να φθάσει τους 18 εάν το υπό απέλαση άτομο ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ή του επιβληθεί δικαστική ποινή καθώς και στην περίπτωση γραφειοκρατικών καθυστερήσεων που οφείλονται στην χώρα προορισμού του"
    Τα κεφαλαία δικά μου. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. απλά εξέφρασε τις κατευθυντήριες γραμμές της οδηγίας του 2008. Δυστυχώς, αυτή είναι η ευρώπη σήμερα.

    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+IM-PRESS+20080616IPR31785+0+DOC+XML+V0//EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχολιο ειναι η μιση αληθεια. Η ντιρεκτιβα προβλεπει την κρατηση μονο αφου αλλα λιγοτερο περιοριστικα μετρα απο αυτο της κρατησης κριθουν ανεπαρκη και εφοσον η απελαση ειναι δυνατη κι σε εξελιξη. Αντιθετως στην Ελλαδα η κρατηση ειναι ο κανονας αντι η εξαιρεση και επισης προβλεπεται κρατηση και αιτουντες ασυλο ως και 18 μηνες που ειναι εκτος καθε νομιμοτητας για να μην μιλησουμε για συνθηκες κι κακομεταχειριση. Η κατασταση στην Ευρωπη πει απο το κακο στο χειροτερο αλλα να λεει ο αρχηγος της στυνομιας τετοια πραγματα και να μην ανοιγει ρουθουνι, το χειροτερο εινα ηδη εδω.

      Διαγραφή