Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

23 Δεκ 2013

#rbnews 14: Ο παραλογισμός κυρίαρχος στη διαχείριση των υδάτων

Οικοσύστημα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
(από το blog του Δ. Γερονίκου)
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, φιλοξενήσαμε στο στούντιο του radiobubble τον γεωπόνο Δημήτρη Γερονίκο, όπου και συζητήσαμε θέματα γενικότερης διαχείρισης υδάτων στην Ελλάδα, τόσο για αγροτική -κυρίως- χρήση όσο και στο αστικό δίκτυο, τα λάθη, τις παραλείψεις και τα “εγκλήματα” που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, αλλά και για τις εναλλακτικές προοπτικές του μέλλοντος.

Συζητήθηκαν ζητήματα όπως, η κατασπατάληση νερού αλλά και πόρων με κακές πρακτικές που στόχο έχουν την απορρόφηση κονδυλίων, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, η λειψυδρία, η εκτροπή του Αχελώου κ.α. Διατυπώθηκαν προτάσεις για την αγροτική παραγωγή, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τις τοπικές οικολογικές -και όχι μόνο- κινήσεις πολιτών.

Με την 14η εκπομπή του #rbnews κλείνει ο κύκλος συνεντεύξεων με θέμα το "νερό". Σύνοψη και συμπεράσματα της έρευνας του radiobubble news θα δημοσιευθούν αμέσως μετά την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς.




Ο Δημήτρης Γερονίκος διατηρεί τη σελίδα Define Normal (Enterioni), όπου παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικές φωτογραφικές συλλογές από το πλούσιο οικοσύστημα της χώρας, καθώς και αυτοοργανωμένα πάρκα και πρωτοβουλίες πολιτών σχετικές με την οικολογία.

Δείγμα από τη δουλειά του κ. Γερονίκου:

Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου

Πάρκο Ναυαρίνου

Δενδροφύτευση στο Ελληνικό

Οικοσύστημα λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Οικοσύστημα Κεραμεικού

Κήπος Τσαμαδού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου