Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

15 Ιουν 2013

#rbnews 35: "Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα"

H 35η εκπομπή του #rbnews αποτελεί μέρος του αφιερώματος του radiobubble news στην "Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα". Για τους λόγους του αφιερώματος είναι δίωρη και περιλαμβάνει ηχητικά των συνεντεύξεων που πήρε τη Ντόρα Οικονομίδου από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ σχετικά με το θέμα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δημήτρης Τρίμης* (πρόεδρος ΕΣΗΕΑ): για την κατάσταση των ΜΜΕ στην Ελλάδα της κρίσης, την τρομοκρατία και τις επιθέσεις στους δημοσιογράφους, τις κινητοποιήσεις του κλάδου και τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής.
  • Μάριος Λώλος (φωτορεπόρτερ, πρόεδρος ΕΦΕ): για το -παραλίγο θανατηφόρο- χτύπημα που δέχτηκε από άνδρα των ΜΑΤ, τις επιθέσεις και τις παρενοχλήσεις της αστυνομίας στο έργο των φωτορεπόρτερ και τα συμφέροντα στα ΜΜΕ.
  • Τατιάνα Μπόλαρη (φωτορεπόρτερ): για το χτύπημα που δέχτηκε από άνδρα των ΜΑΤ και τις απειλές που δέχονται οι ρεπόρτερ εν ώρα εργασίας.
  • Κώστας Βαξεβάνης (δημοσιογράφος): για τις συνεχιζόμενες διώξεις από την ελληνική δικαιοσύνη, λόγω της δημοσίευσης της περιβόητης "λίστας Λαγκαρντ".
  • Αγγελική Κουρούνη* (ανταποκρίτρια, μέλος των ΡΧΣ): για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, την  δίωξη Βαξεβάνη και τον κίνδυνο του εκφασισμού. 

Επίσης, περιλαμβάνονται αποσπάσματα από την παρουσίαση στην ΕΣΗΕΑ της έρευνας των Χρήστου Σύλλα και Ντίνας Δασκαλοπούλου, για τη λογοκρισία στα ΜΜΕ. Για την έρευνα αυτή χρησιμοποιείται ως case study η κάλυψη των κινητοποιήσεων στη Χαλκιδική εναντίον των ορυχείων χρυσού.

H εκπομπή κλείνει με το πεντάλεπτο δελτίο του International #rbnews στα ελληνικά.

@Galaxyarchis

* Στο τέλος του αρχείου της εκπομπής που ακολουθεί, προστέθηκαν ηχητικά από τις συνεντεύξεις του Δ. Τρίμη και Α. Κουρούνη, που δεν χώρεσαν στην κανονική διάρκειά της.


Ακούγονται τα κομμάτια:
1. Shut' em down (Public Enemy)
2. Voice of the voiceless (Rage Against the Machine)
3. Revolution will not be Televised (Gil Scott Heron)
4. Psycho Killer (Talking Heads)
5. Forever (Charlatans)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου