Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

23 Ιουν 2013

Συζήτηση στην ΕΡΤ: «Outsourcing Social Media»

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στο προαύλιο του κατειλημμένου ραδιομεγάρου της ΕΡΤ έγινε μία συζήτηση, με πρωτοβουλία του τμήματος πολυμέσων της ΕΡΤ, με θέμα «outsourcing social media: η εμπειρία της ΕΡΤ και πως μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον». Στη συζήτηση συμμετείχε το Radiobubble, μαζί με τα Omnia TV, Δρομογράφος, Mind the Cam και GatheRate. Επίσης συμμετείχε και εκπρόσωπος του Δικτύου για τη Δικτυακή Απελευθέρωση DLN (Digital Liberation Network).

Το ανοικτό τραπέζι, που συντόνισε ο Β. Βασιλόπουλος, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πολυμέσων της ΕΡΤ, έγινε σε συνέχεια της εκπομπής της 16ης Ιουνίου στο στούντιο της ΕΡΤ. Εκείνη η εκπομπή ήταν η πρώτη στην οποία η δημόσια τηλεόραση έδωσε χώρο στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτή τη δεύτερη επαφή της ΕΡΤ με τα κοινωνικά δίκτυα, συζητήθηκαν οι εμπειρίες από τη συνεργασία της κοινωνίας του Διαδικτύου με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και πού αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στη συνέχεια. Κατατέθηκαν προτάσεις για τη δημιουργία μίας νέας, όχι πια κρατικής, αλλά κοινωνικής τηλεόρασης και πώς αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι των social networks. Συζητήθηκαν από τους νέους κώδικες επικοινωνίας έως τα ζητήματα αλλαγής φιλοσοφίας, και από τις νομικές παραμέτρους μέχρι τις τεχνικές διαδικασίες μίας τέτοιας μετάβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου