Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

6 Ιουν 2013

Νεκρός αντιφασίστας από επίθεση ακροδεξιών στο Παρίσι - UPDATE

Χτες Τετάρτη, στις 6μ.μ., 19χρονος Γάλλος, γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, δέχτηκε επίθεση στην περιοχή του σταθμού Saint Lazare, στο Παρίσι από μια ομάδα ακροδεξιών.

Σύμφωνα με μάρτυρες, επρόκειτο για ομάδα μελών της Groupe JNR (Επαναστατική Εθνικιστική Νεολαία). Αφού τον χτύπησαν βίαια, τον εγκατέλειψαν αναίσθητο. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Salpetrière, όπου λίγες ώρες μετά ανακοινώθηκε πως ήταν κλινικά νεκρός.

To Parti de Gauche, συνδεδεμένος με το οποίο ήταν ο 19χρονος, κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών και την αστυνομία να δράσουν το συντομότερο, ώστε να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για το έγκλημα, και απαίτησε τη διάλυση των ακροδεξιών ομάδων που έχουν προβεί σε πληθώρα βίαιων πράξεων σε όλη τη Γαλλία, τις τελευταίες εβδομάδες.

[πηγή]


=========================================



UPDATE 3.30 π.μ.:

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επιτιθέμενοι ήταν τρία άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα. Σύμφωνα με περαστικούς μάρτυρες, έμοιαζαν "skinheads" και φορούσαν μπλουζάκια χαρακτηριστικά των ακροδεξιών.
Το θύμα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από περαστικό, προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου αργότερα διαγώνστηκε ως "εγκεφαλικά νεκρός".
Η εφημερίδα Le Parisien επιβεβαιώνει πως οι επιτιθέμενοι ανήκουν πιθανότητα στη JNR, όπως αναφέρει το ανακοινωθέν του Alexis Corbière από το Parti de Gauche.

Αργότερα το βράδυ της Τετάρτης, έγινε αυθόρμητη κινητοποίηση διαμαρτυρίας μπροστά στο νοσοκομείο, προς τιμή του νεαρού αντιφασίστα.
Σύμφωνα με την αντιφασιστική κίνηση Action antifasciste Paris-Banlieue, το θύμα ονομάζεται Clément M., είναι 18 ετών, και ήταν συνδικαλιστής και αγωνιστής αντιφασίστας από το χώρο της αριστεράς. Κατάγεται από τη Brest και σπούδαζε στη Sciences Po.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου