Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

1 Μαΐ 2013

LIVEBLOG: Απεργία Πρωτομαγιάς 2013

Κάλυψη κινητοποιήσεων 1ης Μαΐου 2013

LIVEBLOG

14:00 Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και οι δρόμοι έχουν αποδοθεί στην κυκλοφορία.

13:30 Η πορεία περνά μπροστά από το Κοινοβούλιο (φωτό via @mp_anana)

Στη Χαλκιδική πραγματοποιείται πορεία προς το εργοτάξιο των Σκουριών. Οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από το Χονδρό Δέντρο έφτασαν μπροστά στην είσοδο του εργοταξίου και δυνάμεις της αστυνομίας τους εμποόδισαν να εισέλθουν. Ένα δεύτερο τμήμα των διαδηλωτών που κινήθηκε προς τον Λάκο του Καρατζά δέχτηκε επίθεση με δακρυγόνα. (via Alterthess)

12:45 Σε εξέλιξη οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ήρεμο κλίμα. Η περιφρούρηση της Βουλής χωρίς τον μεταλλικό φράχτη, παρά μόνο με κλούβες και μία διμοιρία ΜΑΤ - κλειστή η Βασ.Σοφίας από τη συμβολή της με Ακαδημίας.


Οδός Σταδίου (v @gkampolis, @mp_anana)

12:00 Άρχισαν οι ομιλίες στην πλ. Κλαυθμώνος. Συναυλία του ΠΑΜΕ στην πλ. Συντάγματος. Ξεκίνησε η πορεία της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, με κατεύθυνση προς ΕΚΘ. Περίπου 1.500 άτομα στην πορεία.

11:50 Με την συνεχή προσέλευση νέων μπλοκ στην πλατεία Κλαυθμώνος αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των συγκεντρωμένων.

11:30 Πολύ χαμηλή η προσέλευση στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Περίπου 100 άτομα στην πλ. Κλαυθμώνος.
Εικόνα από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, όπου μόλις ξεκίνησε η πορεία (via @VeriasA)

11:00 Εικόνες από τις προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

ΠΑΜΕ πλ. Συντάγματος (via @RedRevolution1)

Σταδίου (via @dromografos)

Χαυτεία (via @dromografos)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την κάλυψη των κινητοποιήσεων μέσω twitter από τους Πολίτες-Δημοσιογράφους, χρησιμοποιούνται τα hashtags #rbnews και #1MGR

Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Μουσείο. Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στις 10:30 έξω από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Καμάρα στις 10:00.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με στάσεις εργασίας.

Λεωφορεία και τρόλεϊ σταματούν την κυκλοφορία τους από τις 9 το βράδυ ενώ χειρόφρενο όλη την ημέρα τραβούν τα τρένα και ο προαστιακός.

Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής από τις 9:00 της Μεγάλης Τετάρτης, με εντολή της Αστυνομίας, λόγω των συγκεντρώσεων.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης. 

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και τα πληρώματα της Διώρυγας Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου